Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 kako spojiti snagu 2 pumpe? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 8:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E ovako imam 2 pumpe sa 2 izlaza...nzm kolika je jacina uglavnom jedna snabeva 6-7 akvarijuma od jednom...
Pitanja :
da li mogu sva 4 izlaza da prikljucim nekako na jedno deblje crevo i to crevo da razvedem po sobi?...znam da se kompresor tako prikljucuje...
kompresor mi trenutno nije potreban jer bi deo vazduha morao da izpustam za dz... posto nemam mnogo akvarijuma...
ovako bih uradio ( naravno ako je moguce ) samo da bi mi crevca bila manje zamrsena i preglednija za rad i prikljucivanje...
znaci da li je tako nesto moguce i koje su mane takvog sistema?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 8:52 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Fishman <3
Akvarista

Registrovan: 20 Jan 2012

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 9:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozda ovako samo ti treba dosta T racvi

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 9:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sve zavisi o kom broju akvarijuma je rec i koje su velicine.
Generalno gledano, mislim da je to bespotrebno cimanje, a pitanje je i kakav bi bio ucinak.
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 9:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nije problem u T račvama nego u ventilima! Problem je balansirati ventile da zadovolji sve akvarijume!
joca93knj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 9:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

e evo kako sam to zamislio :

Image

znaci iz pumpe u neku sponicu... pa odatle prosirenje na vecu cev...i cev ide iznad akvarijuma i sluzi kao razdelnik na manje cevcice...na pocetku svake male cevcice nalazi se ventil...tako da mogu da regulisem tacno gde ce i koliko vode otici...da li ce raditi???
TurboForce
Akvarista

Registrovan: 17 Feb 2011

PorukaPoslao: Pon Jan 23, 2012 2:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja bih jednu pumpu stavio na pocetak a drugu na kraj i povezao kao na zadnjoj slici.
joca93knj
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 30, 2012 11:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Resio sam sa jednom pumpom...spojio sam oba izlaza jednom Y racvom i razvuko crevce po sobi (4 metra)...
na mestima na kojim su mi se nalazili akvarijumi sam raseko crevce i stavio jednu T racvu...sa gornja 2 kraja sam prespojio preseceno crevce a na donji sam prikacio ventilcic i crevo u samo kolko da dohvati do akvarijuma...problem resen moze lock...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Kako fiksirati armaturu u haubi od st... jovica Oprema 7 Sub Maj 19, 2012 9:01 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako napraviti filter? Razor Uradi Sam (DIY) 12 Pet Maj 18, 2012 10:48 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pojačao sam snagu pumpe za vazduh Uku Oprema 7 Čet Maj 17, 2012 10:59 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako mrestiti silver molly? plavsic88 Razmnožavanje 7 Uto Maj 01, 2012 1:42 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako da hranim ancistrusa? Kristina Ishrana 4 Uto Apr 03, 2012 4:10 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License