| Autor |
Poruka |
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010
|
E ovako imam 2 pumpe sa 2 izlaza...nzm kolika je jacina uglavnom jedna snabeva 6-7 akvarijuma od jednom...
Pitanja :
da li mogu sva 4 izlaza da prikljucim nekako na jedno deblje crevo i to crevo da razvedem po sobi?...znam da se kompresor tako prikljucuje...
kompresor mi trenutno nije potreban jer bi deo vazduha morao da izpustam za dz... posto nemam mnogo akvarijuma...
ovako bih uradio ( naravno ako je moguce ) samo da bi mi crevca bila manje zamrsena i preglednija za rad i prikljucivanje...
znaci da li je tako nesto moguce i koje su mane takvog sistema? |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fishman <3
Akvarista

Registrovan: 20 Jan 2012
|
Mozda ovako samo ti treba dosta T racvi
 |
|
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Sve zavisi o kom broju akvarijuma je rec i koje su velicine.
Generalno gledano, mislim da je to bespotrebno cimanje, a pitanje je i kakav bi bio ucinak. |
|
|
|
   |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Nije problem u T račvama nego u ventilima! Problem je balansirati ventile da zadovolji sve akvarijume! |
|
|
|
   |
 |
joca93knj
Akvarista

|
e evo kako sam to zamislio :
znaci iz pumpe u neku sponicu... pa odatle prosirenje na vecu cev...i cev ide iznad akvarijuma i sluzi kao razdelnik na manje cevcice...na pocetku svake male cevcice nalazi se ventil...tako da mogu da regulisem tacno gde ce i koliko vode otici...da li ce raditi??? |
|
|
|
    |
 |
TurboForce
Akvarista
Registrovan: 17 Feb 2011
|
Ja bih jednu pumpu stavio na pocetak a drugu na kraj i povezao kao na zadnjoj slici. |
|
|
|
   |
 |
joca93knj
Akvarista

|
Resio sam sa jednom pumpom...spojio sam oba izlaza jednom Y racvom i razvuko crevce po sobi (4 metra)...
na mestima na kojim su mi se nalazili akvarijumi sam raseko crevce i stavio jednu T racvu...sa gornja 2 kraja sam prespojio preseceno crevce a na donji sam prikacio ventilcic i crevo u samo kolko da dohvati do akvarijuma...problem resen moze lock... |
|
|
|
    |
 |
|
|