Autor |
Poruka |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Ja sam koristio vise modela iz eheim clasic serije. Meni su previse bucni i komplikovani za odrzavanje cak i sa brzim spojkama. Nikad nisam koristio potpuno nov proizvod vec neke polovne, mada je bilo potpuno novih polovnjaka.... Da sada kupujem vilter pre bih isao na neku drugu od ehejmovih serija. Takodje u vise navrata sam koristio JBL i sada ga koristim. Izmedju ova dva moj glas ide JBLu. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Milivoje Lampa
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2020
|
Gledao sam JBL i skuplji je od eheima ja gledao nesto tako od 8-9000. Svakako hvala na odgovoru pa mozda i uzmem JBL ako nadjem neki polovan u dobrom stanju. Ako ne pogledacu neku drugu eheim seriju. |
|
|
   |
 |
ljubisa03
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2017
|
moj glas za jeftino a dobro ide za atman ef4.
lak za odrzavanje, nije bucan. velik. jedino zbog toga je tezak kad moram da ga izvucem iz kredenca
polovni oko 60 evra.
moj glas za skupo a malo bolje od onog gore pomenutog je JBL.
Einhem samo nov.... |
|
|
    |
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Kod ehejma ima ona profesional i expirience serija filtera. Imao sam 2 ili 3 filtera iz te (exp.) serije, polovna i svi su bili razumno tihi a laki za odrzavanje... Princip rada kao atman.... Iz izkustva mogu reci da kineske kopije cesto budu mnogo bolje od originala a realno atman je toliko ime da sumnjam da mozes da pogresis sa njim. Mislim da sam samo jednom imao atmanov kanister ali se vise ni ne secam kakav je bio.... Cim ga ne pamtim po zlu, vrv je bio solidan🙂 |
|
|
   |
 |
Milivoje Lampa
Akvarista
|
Nista onda cu da gledam da pazarim neki novi atman. Posto mi je akvarijum od 45 l ne znam da li da uzmem najjaci model posto planiram i u skorije vreme da uzimam i veci akvarijum do 200l da li ima regulaciju protoka ili protok nece boti prejak za 45l. |
|
|
   |
 |
ljubisa03
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2017
|
Sve može da se izregulise. Npr on ima ventile, pa mozda malo smanjila na ventilima ulaz i izlaz. Stavis Tanja creva, ne od 22mm, nego od 16mm. Na kraju u akvarijum ne stavis sprej nego da kapljice kapaju kroz cev.
Mada mislim da ef 3 radi posao do 200l. Posto verovatno neces drzati velike ribe kao heros ili Oskar. Ako ne budeš zadovoljan, uzmes atman predfilter. Super stvar.
Pozdrav |
|
|
    |
 |
Milivoje Lampa
Akvarista
|
Planiram da drzim neonke koje imam i sad i eventualno razbore samo bih naravno sa vecim akvarijumom povecao i broj ribica naravno ako nekad budem imao zelju da cuvam ciklide ili tako neke malo vece ribe verovatno bih razmisljao o vecem spoljnom ili sump filteru. |
|
|
   |
 |
|