Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Koja je ovo biljka? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 2:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Koja je ovo biljka imam je mnogo u akvarijumu? jer je zahtevna? a da nema bas pravilan oblik ne idu listovi svi na gore ali to je verovatno zbog jakog protoka filter pumpe jer mlaz ide bas prema biljkama. Zanima me sve sto znate o njoj..
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 2:11 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 2:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Rekao bih criptocorina usteriana.
sijamski borac
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 2:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Y2K986 ::
Rekao bih criptocorina usteriana.

znas mozda jos nesto bitno o njoj?
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 2:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Što reče Y2K986, jeste criptocorina usteriana.
Iz mog iskustva laka za gajenje.Vrlo dobar i jak koren i brzo se razmnožava.Nije potrebna hranljiva podloga.
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 2:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam je i ja u aq. Lepa biljka kad joj nadjes normalno mesto u aq-u. Fino se razmnozava i dobro raste cak i sa slabijim svetlom. Generalno sve cripte su takve.
Haracin
Akvarista

Registrovan: 13 Okt 2011

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 4:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ona se preporucuje samo za velike akvarijume. U manjim ce ubrzo ukrasti svo svetlo i hranljive materije drugim biljkama.

Licno je smatram korovom, i za neke lepse biljne postavke nije.
sijamski borac
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Okt 26, 2011 6:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U akvarijumu imam samo nju i jos neke dve koje mi slabo uspevaju, nemam hranljivu podlogu osvetljenje mi je jedna neonka 18w a akvarijum 70L i ova trava mi extra uspeva i brzo se siri..
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 28, 2011 2:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ova biljka ima tendenciju da pušta sve duže lisne drške a listove da drži po površini vode i to je dobro za nju. Ti ćeš videti u akvarijumu samo peteljke dok će tvoje ostalo bilje videti samo senku njenih listova.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
jocika
Akvarista

Registrovan: 02 Jul 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 28, 2011 6:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ima je u bazi biljaka ovde na forumu. Baci pogled Smile

http://www.akvarijum.org/forum.....t1224.html
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Pet Okt 28, 2011 7:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Takodje http://www.akvarijum.org/akvar.....iana-.html
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
AquaFan
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 28 Jan 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 5:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam jednu ovakvu biljku, ima dva lista i 3 pelcera od po 2-3 cm. Da li i kako mogu da odvojim pelcere i da ih posadim na drugo mesto. Mislim, da ne pogresim pa da ih odvojim bez korena.
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 8:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kao i sve vrste cryptocoryne,usteriane se razmnozavaju bocnim izdancima,tako da treba da nadjes vezu izmedju maticne biljke i pelcera,pazljivo je preseces i tek onda odvojis i ako hoces presadis.da se razumemo pod pelcerom se kod cryptocoryne podrazumeva nezavisna biljka od maticne biljke,samo vodi racuna razmnozava se kao luda i raste do besvesti zakljanjajuci ostalim biljkama svetlo
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM AdresaYahoo MessengerMSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka da li je ovo neki parazit?! boske Bolest 4 Pon Maj 21, 2012 4:32 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koja je ovo vrsta jovica Ribe 10 Sub Maj 12, 2012 9:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koja vrsta? NiKoL@ Ribe 2 Sub Maj 12, 2012 5:22 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ancistrus-da li je ovo bolest?? Kristina Bolest 7 Sub Maj 05, 2012 10:49 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Cemu ovo sluzi.... Soprano Oprema 3 Uto Maj 01, 2012 11:10 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License