| Autor |
Poruka |
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011
|
Koja je ovo biljka imam je mnogo u akvarijumu? jer je zahtevna? a da nema bas pravilan oblik ne idu listovi svi na gore ali to je verovatno zbog jakog protoka filter pumpe jer mlaz ide bas prema biljkama. Zanima me sve sto znate o njoj.. |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011
|
Rekao bih criptocorina usteriana. |
|
|
|
   |
 |
sijamski borac
Akvarista

|
| Y2K986 :: |
| Rekao bih criptocorina usteriana. |
znas mozda jos nesto bitno o njoj? |
|
|
|
   |
 |
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011
|
Što reče Y2K986, jeste criptocorina usteriana.
Iz mog iskustva laka za gajenje.Vrlo dobar i jak koren i brzo se razmnožava.Nije potrebna hranljiva podloga. |
|
|
|
   |
 |
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011
|
Imam je i ja u aq. Lepa biljka kad joj nadjes normalno mesto u aq-u. Fino se razmnozava i dobro raste cak i sa slabijim svetlom. Generalno sve cripte su takve. |
|
|
|
   |
 |
Haracin
Akvarista

Registrovan: 13 Okt 2011
|
Ona se preporucuje samo za velike akvarijume. U manjim ce ubrzo ukrasti svo svetlo i hranljive materije drugim biljkama.
Licno je smatram korovom, i za neke lepse biljne postavke nije. |
|
|
|
   |
 |
sijamski borac
Akvarista

|
U akvarijumu imam samo nju i jos neke dve koje mi slabo uspevaju, nemam hranljivu podlogu osvetljenje mi je jedna neonka 18w a akvarijum 70L i ova trava mi extra uspeva i brzo se siri.. |
|
|
|
   |
 |
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011
|
Ova biljka ima tendenciju da pušta sve duže lisne drške a listove da drži po površini vode i to je dobro za nju. Ti ćeš videti u akvarijumu samo peteljke dok će tvoje ostalo bilje videti samo senku njenih listova. |
|
|
|
    |
 |
jocika
Akvarista

Registrovan: 02 Jul 2011
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
|
     |
 |
AquaFan
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 28 Jan 2012
|
Imam jednu ovakvu biljku, ima dva lista i 3 pelcera od po 2-3 cm. Da li i kako mogu da odvojim pelcere i da ih posadim na drugo mesto. Mislim, da ne pogresim pa da ih odvojim bez korena. |
|
|
|
   |
 |
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010
|
kao i sve vrste cryptocoryne,usteriane se razmnozavaju bocnim izdancima,tako da treba da nadjes vezu izmedju maticne biljke i pelcera,pazljivo je preseces i tek onda odvojis i ako hoces presadis.da se razumemo pod pelcerom se kod cryptocoryne podrazumeva nezavisna biljka od maticne biljke,samo vodi racuna razmnozava se kao luda i raste do besvesti zakljanjajuci ostalim biljkama svetlo |
|
|
|
      |
 |
|
|