Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Kornjace i Ribe Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
edmond.vujic
Akvarista

Registrovan: 17 Avg 2011

PorukaPoslao: Čet Nov 17, 2011 10:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam Aq od 40 litra 40x30x20 sada u njega posto mi se malo redze kote ribe i posto mi je lakse sa travom za mrest u njega planiram da drzim 2 kornjace maksimalno sada me zanima koja im temperatura odgovara koji filter ja vec tu imam jedan sundzer filter dali je to dovoljno i najglavnije na kraj koje ribe mogu da se drze zajedno sa njimo moze brzi odgovorr!!!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Nov 17, 2011 10:00 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Čet Nov 17, 2011 11:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako mogu da te opomenem da pazljivije pises i koristis znakove interpunkcije, ovako sam morao nekoliko puta da procitam poruku da bih svhvatio sta je pitanje.
Takodje nemoj stavljati toliko znakova uzvika i traziti brz odgovor. Shvati to kao dobronameran savet, mislim da bi se admini slozili sa mnom. Wink

Sto se tvog pitanja tice, ja sam cuo da kornjace mogu da izgrizu ribicama repove. Al nemoj to uzeti zdravo za gotovo, nisam nikad kombinovao.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
zIIp_024
Akvarista

Registrovan: 10 Okt 2011

PorukaPoslao: Čet Nov 17, 2011 11:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Prvo, tvoj akvarijum je 24 litre. 4x3x2 = 24 a ne 40. Kao drugo, mislim da kornjacama treba povrsina, tj da mogu da izadju iz vode. A ako to obezbedis, sto ne bi mogao da drzis kornjace, ako im izgrizu repove, sto sumnjam zbog brzine kornjaca i ribica. Jedino ne znam da li kornjace spavaju na povrsini ili u vodi.

Kao sto je fiber rekao, prijatelju , koristi zareze, tacke, upitnike. Valjda je to osnovno obrazovanje znati pisati.
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011

PorukaPoslao: Čet Nov 17, 2011 11:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kornjace i ribice ne idu zajedno. Skoro je jedan kolega izbacio klip kako izgleda kada se u istom aq stavi kornjaca i ribice. Recimo da od ribica nije ostalo ni "r"...
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Nov 18, 2011 1:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
muzicar
Akvarista

Registrovan: 10 Nov 2011

PorukaPoslao: Pet Nov 18, 2011 2:37 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da te kornjace koje ti hoces da drzis nisu vodene.Ranije su bile u prodaji crvenouhe kornjace cija je prodaja od pre par godina zakonom zabranjena.Moze se naci ali samo na crno "ispod tezge".Treca stvar tvoj akvarijum je premali za kornjace, posto te kornjace narastu do 30 cm precnika plus im treba obezbediti i suvo.Trenutno u prodaji ima sumskih kornjaca koje sam i ja vidjao ali to su ti terarijumske vrste,znaci za njih ne ide voda.Da i ne mogu zajedno ribe i kornjace
edmond.vujic
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Nov 18, 2011 11:06 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Greska je bila moja ja sam na pamet pomislio, da su te dimenzije ali evo dimenzija pravilnih
50cmx40cmx20cm
I da vam objasnim ja sam video jednog tipa na jednom klipu drzi zajedno pangazijuse i kornjace .
I jos jedno pitanje koja je temperatura optimala.
Ipak cu ja da slikam te kornjace .
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Pet Nov 18, 2011 1:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pangasius naraste skoro do 1.5 metar, hoce stati u taj akvarijum ? Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
edmond.vujic
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Nov 18, 2011 5:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Heh... Upravu si druze!!
edmond.vujic
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Nov 20, 2011 1:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koja je najbolja Temp. za Crvenouhe kornjace ?
Bla,bla
Akvarista

Registrovan: 13 Okt 2010

PorukaPoslao: Ned Nov 20, 2011 1:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Za dve kornjace ti treba 400l one rastu i do 30 cm o.O !!!!! Moje su tolike crvenouhe ... NIKAD ne smes sa ribicama jer ce da pojedu apsolutno sve sto im das ! Confused
W.T.F.
Akvarista

Registrovan: 14 Mar 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 2:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kornjace i ribice nikako,ja imam jednu kornjacu drzim je leti u bazenu malom,a zimi mi je u akvarijumu od 5l verujem da nigde neces moci da nadjes kornjacu od 30 cm pa ti je za pocetak i taj akvarijum dovoljan a kad porastu nesto vece.ja sam ima lose iskustvo sa kornjacom.dok je bila u akvarijumu sa ribicama ribice su samo nestajale nisam znao sta se desava dok je nisam uvatio kako je jede tako da ti nebi preporucio da je drzis sa ribama.ja zimi nemam ni filter ni grejac za kornjacu jednostavno je navikla na hladnu vodu,ali naravno drzim je u toplom prostoru znaci de ja spavam pa tako da joj nista nefali.....
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 3:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ko da tebe neko nabiju u sobu 1x1m i kaze toplo mu je zimi nista mu ne fali Shocked
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Bla,bla
Akvarista

Registrovan: 13 Okt 2010

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 3:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moje crvenouhe dve koje cuvam u 400l su porasle jedna ima oko 20 cm a druga je malo manja i za njih je neophodan grejac !
W.T.F.
Akvarista

Registrovan: 14 Mar 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ma sve je to uredu ali oni nisu kao ribe oni imaju oklop mogu oni i u hladnoj vodi da zive.....cvrc slusaj nisi me dobro svatio moja kornjaca je u tom malom akvarijumu samo par meseci ona je meni celo prolece leto i o novembru je unosim u kucu jer pocinje vec voda da ledi.njoj je u bazenu voda uvek hladna,nekazem da joj to prija ali znam da je bolje da je i hladnija nego onako topla recimo kao kod riba.moja kornjacaje veoma srecna i u tom malom akvarijumu u kom je samo zimi...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka velika rana na boku ribe rajak1 Bolest 11 Pet Maj 18, 2012 11:05 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ucestalo crkavanje ribe Bojan Bolest 6 Sub Maj 12, 2012 7:16 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ribe drugovi scalar 3 Razno 25 Sre Maj 09, 2012 2:35 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ribe ubrzano disu i cesu se od dno RORY Bolest 23 Uto Maj 08, 2012 2:15 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mahovinu za ribe maslachak Razmena 3 Sub Maj 05, 2012 12:51 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License