| Autor |
Poruka |
VURDOK
Akvarista
Registrovan: 30 Jan 2012
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
@ guppy4life
Ideja je mozda dobra ali ja tu izolir-traku nebi stavljao u vodu sa malcima.
U tom lepku ima svega i svacega sto moze da im skodi.
Mrezica moze i najlonom za pecanje da se veze, mnogo je bezbednije.
Najbolje samo probusiti blizu navoja par rupa i provuci najlon za pecanje da mama-riba nema pristup malisanima.
Drugi problem je lepak kojim je lepljena etiketa na flasi, njega je takodje skoro nemoguce skinuti. |
|
|
|
   |
 |
matija
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2012
|
ovo sa flasom je zaista najjednostavnija i definitivno najbolja mrestilica, za te pare
u svakom slucaju jos je bolje kada se napravi od dve flase, vise mesta i za mamu i za punoglavce |
|
|
|
   |
 |
papaluza1
Akvarista

Registrovan: 17 Dec 2011
|
Jedini problem kod ovih mrestilica je sto ce dosta malaca da ispliva na povrsinu iz nekih samo njima poznatih razloga(kamikaze) i majka ce ih pojesti... Po meni je ovo Rakino resenje najbolje, nije neki trosak a mnogo je manji broj pojedenih malaca. Mada kad je majka miroljubiva mogu i bez mrestilice svi malisani da prezive, dok sa druge strane postoje zenke koje maltene cim izbace malisu odmah ga progrizu. |
|
|
|
   |
 |
D-KEE
Akvarista

Registrovan: 11 Jan 2012
|
Sta mislite o ovoj ideju (vec vidim jednog clana koji ce ovo da napravi - poz. Aq.... )
tok vode gura malce dole iz kotilice a zatim se kroz tunel bezbedno transportuju do akvarijuma za malce. sundjer obezbedjuje da malci ne budu vraceni gladnoj mami
nus pojave:
moguc stres majke sto joj nesto sipa odozgo non stop - resenje: ukljuciti cirkulaciju kad mrest pocne) |
|
|
|
   |
 |
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011
|
svidja mi se ideja ali ne znam koliko je zapravo dobra. to bi morao neko iskusniji da kaze...  |
|
|
|
     |
 |
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010
|
ja mislim da ovako kako je skicirano nece svi malci proci kroz ovaj "tunel"... |
|
|
|
    |
 |
D-KEE
Akvarista

Registrovan: 11 Jan 2012
|
prva slika je vise kao skica - evo malo razrade teme |
|
|