Autor |
Poruka |
valentink
Akvarista
Registrovan: 07 Dec 2014
|
Pa da, gledao sam baš za so koju koristim kaže za 1.022-1.023 treba 35g/l.
Nisam ja mislio da se igram, naravno da ću da merim (u akv. mi je trenutno 1.022 i održavam taj nivo), samo pitam za svaki slučaj pre nego što ubacim so u vodu, evo voda mi se u kanti aeriše od sinoć...
A vodu ću tek sutra koristiti, tako da će da odstoji bar 24h, tj. mešaću ga sa pumpom. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
Registrovan: 31 Dec 2012
|
Sto se tice ubacivanja organizama koji ne smeju da budu na vazduhu kada ih ubacujete kod sebe, tu pored zvezda takodje pazite sa sundjerima i jezevima.
Eto samo da dopunim tu pricu, a Laki se extra setio da napomene. |
|
|
|
|
valentink
Akvarista
|
Kad smo kod zvezda, evo jedna se upravo kod mene pojavila. U pitanju je asterina, ova mala standardna sto izlazi iz kamena. Da li je normalno da je na povrsini vode? |
|
|
|
|
valentink
Akvarista
|
Preselili smo se . Još samo malo vode fali i da ubacim cirkulator (mada je i sam filter sasvim dovoljno jak, pravi ekstra talase, baš sam zadovoljan kako radi). Greben ću još malo menjati kad bude vode do vrha, ovo nije konačan izgled...
|
|
|
|
|
Laki
Urednik
Registrovan: 14 Jan 2014
|
Mislim da je vreme da otvoris temu u delu koji sluzi za predstavljanje akvarijuma. |
|
|
|
|
Laki
Urednik
|
|
|
|
valentink
Akvarista
|
Hocu, cim bude do vrha voda. Prihvatio sam savet ljudi sa foruma pa nisam hteo odmah da sipam novu vodu do vrha. Danas sam dosipao malo, jos sutra i bice taman do ove linije haube... Kakav je utisak do sada? |
|
|
|
|
goranp
Akvarista
Registrovan: 12 Feb 2013
|
Iskreno nisam čuo do sada savet da se "ne sipa voda do vrha" Ja sam odmah napravio puno (samo što sam ja ciklirao samo vodu bez kamenja nedelju dana) jedino što sam računao koliko će doći kamenja pa sam za toliko sipao manje vode, kada sam ubacio kamenje čučnulo je kao guza na nošu |
|
|
|
|
valentink
Akvarista
|
Da, ali sam ja sve premestao iz malog akv. u ovaj. Pa da ne sokiram zivi svet sa duplo vise vode odmah. A i nisam imao kantu od 30l da izmesam toliko vode odjednom, pa mesam po 10l. |
|
|
|
|
Laki
Urednik
|
Ma ,puni to slobodno...... |
|
|
|
|
valentink
Akvarista
|
U prethodnih desetak dana odradio sam neka sitna poboljšanja na akvarijumu. Odlučio sam da će ipak biti bolje ako stavim neku podlogu, pa sam se odlučio za CaribSea Ocean Direct live sand, ubacio reef circulator i još neke sitnice...
E sad, pre nego što predstavim akvarijum na forumu u sekciji MojAkvarijum, ostalo mi je samo da zamenim fabričku neonku. Izbor je na dve neonke, Arcadia Marine White 14000K 500lm ili Sera Blue Sky 12000K 800lm. Da li neko ima iskustva sa navedenim sijalicama i koju izabrati? Cene su približne, Sera je za 200din jeftinija. Boja svetlosti je možda kod Arcadia-e malo bolja za morski akv., ali Sera na papiru ima mnogo više lumena (800 naspram 500), pa sam u ozbiljnoj dilemi... Šta mislite, izabrati jače ili plavičastije svetlo? |
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
Registrovan: 31 Dec 2012
|
|
|
|
Maxy xD
Akvarista
Registrovan: 26 Avg 2014
|
Bolje jace nego plavicastije. |
|
|
|
|
valentink
Akvarista
|
Stigla i neonka! Sera BlueSky, znači jača varijanta. Za sada sam jako zadovoljan dobijenom bojom...
E sad, da li je neophodno da zamenim i starter (imam ovaj običan, nije elektronski)? Koliko znam, starter ide po Wat-ima i nema veze sa ostalim karakteristikama neonke, ali bolje da pitam... |
|
|
|
|
Acas
Akvarista
Registrovan: 18 Maj 2017
|
Nema potrebe da menjas starter. O morskim akvarijumima tek ucim, ali za stuju i svetlo sam ekspert, predajem to . Planiram i sam morski akvarijum, i jako su mi korisna tvoja iskustva. |
|
|
|
|
|