| Autor |
Poruka |
respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Moras da sacekas da pusti mlade izdanke, na par cm od biljke ce poceti da nice nova. Tu novu kad malo stasa mozes da odseces.
Ispod podloge je spojena sa glavnom biljkom preko jednog debljeg korena pa taj koren moras da preseces, nakon toga ces mladu biljku moci da izvadis iz podloge i presadis na drugo mesto.
Inace, i ne moras je presadjivati sam, biljka sama moze lepo da se rasiri po podlozi. |
|
|
|
   |
 |
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010
|
to je jedna od vrsta kriptokorini , ako si je u skorije vreme zasadio sacekaj da se privikne na podlogu, i na uslove kreceda se ukorenjuje pusta izdanke odnosno ona se razmnozava slicno kao i jagoda pusta u podlozi nove pelcere , ti pelceri ce doci do izraaja kada vidis nove listice oko biljke e te dve su biljke su spjene sacekas jedno vreme da se na toj maloj biljkici razvije korenov sistem da ima po koju zilu izvadis je tako sto iseces vezu ismedju te male i velike i zasadis tu novu tamo gde ti zelis, ali mozes i da je pustis da krene da se siri ima da napravi mnogo lepe zbunove ako ima sve uslove za to...  |
|
|
|
   |
 |
respectre
Akvarista

|
Hvala Inace, imala je samo 4 lista kada je stavljena u podlogu, dugo se mucila, tj. privikavala, i sada je krenula. Znaci, da ne diram nista, i sama ce da se siri. |
|
|
|
   |
 |
Stefan062
Akvarista

|
da upravo tako ;)samo strpljenje evo moj primer ja stavio samo hranjivu podlogu i to nesto malo u akvarijum, svetlo onako od 3 pelcera u jednom akvarijumu sam imao 28 posle jedno godinu dana , a u drugom akvarijumu neke druge kriptokorine od 4 pelcera 20 i to bas se lepo razgrana ima veliki korenov sistem skojim najefikasnije crpi hranjive materije iz podloge a i razmnozava se,imao bih i vise da nisam sekao i bacao visak mnogo je zahvalna biljka svakom je preporucuje  |
|
|
|
   |
 |
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011
|
Lepa biljka kako se zove koja joj je wisina rasta, i dali je zahtevna ili ne? |
|
|
|
   |
 |
Stefan062
Akvarista

|
pa ja mislim da je
Cryptocoryne wendtii"green" nije zahtevna dobra podloga i svetlo osrednje ima da gura ko luda to je iz mog iskustva....  |
|
|
|
   |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Visina rasta izgleda zavisi od uslova u akvarijumu, na nekim slikama sam vidjao da ne ide u visinu, kod mene su neke liske dostigle i 10cm visine. |
|
|
|
   |
 |
respectre
Akvarista

|
Ja sam primetio da ima dana kada svo lisce bude uspravno, i to se desi bukvalno preko noci. |
|
|
|
   |
 |
Pandora
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011
|
Biljka ne zahteva puno,ali joj ne smeta ni vise svetla.Moja iskustva govore da se nocu uspravi posto je u mraku,a pod jacim svetlom polegne.Prelepa i veoma zahvalna biljka! Dolazi do izrazaja kad je zbunasta,a sama se siri i bez presadjivanja. |
|
|
|
   |
 |
|
|