Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Lepo napreduje, kako da je rasprostranim po akvarijumu? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 4:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 4:12 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 4:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moras da sacekas da pusti mlade izdanke, na par cm od biljke ce poceti da nice nova. Tu novu kad malo stasa mozes da odseces.
Ispod podloge je spojena sa glavnom biljkom preko jednog debljeg korena pa taj koren moras da preseces, nakon toga ces mladu biljku moci da izvadis iz podloge i presadis na drugo mesto.

Inace, i ne moras je presadjivati sam, biljka sama moze lepo da se rasiri po podlozi.
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 5:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

to je jedna od vrsta kriptokorini , ako si je u skorije vreme zasadio sacekaj da se privikne na podlogu, i na uslove kreceda se ukorenjuje pusta izdanke odnosno ona se razmnozava slicno kao i jagoda pusta u podlozi nove pelcere , ti pelceri ce doci do izraaja kada vidis nove listice oko biljke e te dve su biljke su spjene sacekas jedno vreme da se na toj maloj biljkici razvije korenov sistem da ima po koju zilu izvadis je tako sto iseces vezu ismedju te male i velike i zasadis tu novu tamo gde ti zelis, ali mozes i da je pustis da krene da se siri ima da napravi mnogo lepe zbunove ako ima sve uslove za to... Smile
respectre
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 6:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala Smile Inace, imala je samo 4 lista kada je stavljena u podlogu, dugo se mucila, tj. privikavala, i sada je krenula. Znaci, da ne diram nista, i sama ce da se siri.
Stefan062
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 6:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da upravo tako ;)samo strpljenje evo moj primer ja stavio samo hranjivu podlogu i to nesto malo u akvarijum, svetlo onako od 3 pelcera u jednom akvarijumu sam imao 28 posle jedno godinu dana , a u drugom akvarijumu neke druge kriptokorine od 4 pelcera 20 i to bas se lepo razgrana ima veliki korenov sistem skojim najefikasnije crpi hranjive materije iz podloge a i razmnozava se,imao bih i vise da nisam sekao i bacao visak Smile mnogo je zahvalna biljka svakom je preporucuje Smile
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 6:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lepa biljka kako se zove koja joj je wisina rasta, i dali je zahtevna ili ne?
Stefan062
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 7:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa ja mislim da je
Cryptocoryne wendtii"green" nije zahtevna dobra podloga i svetlo osrednje ima da gura ko luda Wink to je iz mog iskustva.... Smile
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 8:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Visina rasta izgleda zavisi od uslova u akvarijumu, na nekim slikama sam vidjao da ne ide u visinu, kod mene su neke liske dostigle i 10cm visine.
respectre
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 9:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam primetio da ima dana kada svo lisce bude uspravno, i to se desi bukvalno preko noci.
Pandora
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 9:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Biljka ne zahteva puno,ali joj ne smeta ni vise svetla.Moja iskustva govore da se nocu uspravi posto je u mraku,a pod jacim svetlom polegne.Prelepa i veoma zahvalna biljka! Dolazi do izrazaja kad je zbunasta,a sama se siri i bez presadjivanja.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Kako fiksirati armaturu u haubi od st... jovica Oprema 7 Sub Maj 19, 2012 9:01 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako napraviti filter? Razor Uradi Sam (DIY) 12 Pet Maj 18, 2012 10:48 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Vodopad na akvarijumu Fiber Razno 6 Uto Maj 01, 2012 9:15 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako mrestiti silver molly? plavsic88 Razmnožavanje 7 Uto Maj 01, 2012 1:42 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako da hranim ancistrusa? Kristina Ishrana 4 Uto Apr 03, 2012 4:10 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License