Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Luda noc... Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 5:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imas dovoljan broj riba ,tako da to ne bi trebalo da bude problem.
Kod nekih riba moze biti i sam polozaj akvarijuma da ih dovodi do naglog bezanja(znaci da akvarijum se nalazi u prostoriji u kojoj ima puno ljudi ,direktna sunceva svetlost pravi odsjaj osobe kada nailazi na staklu ,ili previse nisko postavljen akvarijum).Neke ribe i ne prevazidju stah NIKADA .Meni recimo kod nekih americkih ciklida jedna plasljiva vrsta u akvarijumu moze da zbog nje i ostale ribe postanu plasljive jer kada ona iz cista mira pobegne i ove za njom(prirodan instinkt).

A tebi kao sto si sam rekao da je malo mracnije tu gde se sakriju neonke ,moze biti problem da ti je previse jako svetlo(ne znam da li ti je bas potrebno 6 sijalica )jer ribamo odgovara kada imaju malo prigusenije svetlo.
Ali kazem ti da je sve ovo neko nagadjanje jer ,ako ti ribe za sada jedu lepo i nema znakova bolesti ,mozemo se samo nadati da ono sto se desilo je velika slucajnost,pozz
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 5:59 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 6:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jednom su kod mene 2 kardinala uginula u roku od 1h. Kasnije sam ustanovio da je smrdibuba usla u vodu, iako imam stakleni poklopac. To je samo jedna od opcija
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 7:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

po svemu sudeci definitivno nije bolest,sto je itekako dobro.ja imam 4 fantom tetre koje obozavaju da se ceo dan skrivaju ispod listova nane i u gustisu valisnerije.verovatno im je to urodjeno.a sto se tice straha mislim da je to do same ribice u pitanju ,ja imam 4 botie koje se i posle godinu dana nisu oslobodile u toj meri da i dalje ako neko malo brze pridje akvarijumu ili napravi neki nagli pokret one se bukvalno izbezume i pobegnu u zaklon za sekund.ali hvala bogu nista im ne fali tako da se ne opterecujes mnogo nego trk u radnju i nabavi jos tih tetri.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM AdresaYahoo MessengerMSN Messenger
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 9:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Svetlost otpisujemo, mrak tokom celog dana (osim kada je komp upaljen...). Polozaj, eh pored mog radnog stola, tj nema puno ljudi u sobi, nije guzva celog dana...
Osvetljenje 4x 18 W neon + 2x shtedne 24W.
Ostavicu 2 neonke i 2 shtedne sada. Mozda je stvarno to uzrok skrivanja... Visina akvarijuma je 50cm.

Udovice su u pochetku bile jako mirne, sve dok nisam dodao josh 5 kom. Bash sam primetio da je ta jedna plashljiva napravila zbrku, kada ona bezi sve za njom... Ona luduje, luduju i ostale...

Ne znam, uglavnom ja i dalje pratim situaciju i javljam se ako bude josh smrtnih sluchajeva... Hvala svima. Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 10:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pokusaj neko vreme tako sa svetlom , i prati ih kako se ponasaju .
Jesto bas kao i kod mene ,znaci jedna krene da bezi (ni sama ne zna zasto ,i onda ko budale i ostale za njom).
A ti prati situaciju i javljaj , a ja se nadam da nece biti smrtnih slucajeva ,pozz
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 10:40 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Posle "lude noci" nije bilo uginuca, sve izgleda normalno.

Crne neonke plivaju i jedu normalno.
Kod udovica stanje josh uvek "Kad pogledam nas sedmorica bezimo od jednog. - Pa shto bezite?! -A shto znam ko juri jadan ne bio!" Very Happy

Crvene neonke... "Auu bash lepe ribice, jel imash one crveno-plave neonke? -Da, 15 komada. -Gde su O.o?" I jako me nerviraju... Nemam pojma zashto se kriju, da je svetlo prejako i druge bi se ribice skrivale. tras zid
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 11:29 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Vlada991 ::

Kod udovica stanje josh uvek "Kad pogledam nas sedmorica bezimo od jednog. - Pa shto bezite?! -A shto znam ko juri jadan ne bio!" Very Happy

Crvene neonke... "Auu bash lepe ribice, jel imash one crveno-plave neonke? -Da, 15 komada. -Gde su O.o?"

Laughing Laughing Laughing haha kooji si kralj

Sve u svemu bitno je da su zdrave ,a ti ako nastanu neke "promene " javi.pozz
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 21, 2012 12:55 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Stanje u akvarijumu se znatno poboljshalo. Od bezanja i skrivanja za samo 5 dana, koliko sam bio na putu, do mirnog plivanja, igranja i razmnozavanja... Evo gledam akvarijum i puno mi srce kad vidim da ni jedna riba ne bezi kad se priblizim akvarijumu kao ranije... skakutanje talasi Mr. Green
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 21, 2012 1:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ekstra,bas mi je drago ,jer to je ono zasto se mi i bavimo akvaristikom ,da bi mogli da sednemo ispred akvarijuma i uzivamo u ribicama ,kada su one vesele i zdrave ,pozz

Poslednji izmenio nikouro dana Uto Feb 21, 2012 9:31 am, izmenjeno ukupno 1 puta

Razlog izmene nikouro: Nepotrebno citiranje posta
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati kraljevcani kakva je bila noc zed Razno 18 Sre Nov 03, 2010 6:50 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License