Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Luda noc... Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 14, 2012 11:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne znam da li sam postavio temu na dobrom mestu, ako nisam neka je neko premesti.
Juche oko 9 uveche sam upalio svetlo akvarijuma, pogledao malo kakva je situacija i otisho na proslavu nove godine. Te vecheri sam preskochio hranjenje i sve je izgledalo normalno. Brat je ugasio svetlo oko 1-2 i nishta nije primetio. No, danas kad sam upalio svetlo oko 1-2 imao sam shta da vidim... 2 mrtve ribice, 1 skoro skroz pojedena. Ribice su zdrave, nikakve promene nije bilo na njima niti su se chudno ponashale poslednjih par dana.

Evo shta sam zatekao...

Image

Image

Nije bilo nikakvih promena u poslednjih mesec dana. Niti je temperatura varirala (25*C), zamena vode redovno 1 nedeljno 1/3.
Da li neko primecuje neshto shto ne valja na ovoj "celoj" ribici, da ja nisam primetio?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Jan 14, 2012 11:29 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 14, 2012 11:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Skoro svaka riba ce ,grickati ribu kada ugine ,tako da ja mislim da ta sto ti je pojedena (skoro )da ti je ranije uginula ,ali nisi na vreme primetio ,pa su je druge ribice grickale,a i za ove dve je najverovatnije isto.(osim ako se bas secas da su ti sve tetrice bile na broju)jer nemoguce je da riba ako je zdrava itd da joj se preko noci to desi (nisu to ciklidi ,pirane itd). Koje jos ribice imas sa njima?Na ovoj pored ove izgrickane ,ova druga je prilicno naduvena (mozda je zenka) ili,da ih nisi ti prehranio pre nego sto si otisao taj dan?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 1:31 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sam akvarijum se nalazi u mojoj sobi i 99% sam siguran da je bila ziva. Akvarijum josh uvek nije toliko ubiljen da bi je biljke sakrile.

Tog dana ih skoro nisam ni hranio... Ujutru sam bacio vrlo malo hrane, tj umesto da preskochim tog dana hranjenje ja sam ubacio vrlo malo ujutru, a uveche ne. Pored ove dve vrste imam josh corydorase, crvene i crne neonke, 1 pleko(neshto :/) i 2 para guppy.

Josh jedna stvar oko koje sam siguran da nije prehranjena je to shto su one malo plashljive, tako da one pookupe uvek ono shto ostane, a ostane vrlo malo.

Na ovoj "izgrickanoj" sam zateko gomilu puzeva, tako da verujem da su i oni obavili dobar posao...
Cuja
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 08 Feb 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 1:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Neverujem da su crkle zato sto ih nisi hranio...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 12:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ponavljam jos jednom da kada riba ugine ,ostale ribice ,a pogotovo puzevi ce je grickati ,nego treba naci uzrok zbog cega je riba uginula. Interesuje me ,kada si nabavio te ribice i da li si ih nabavio na istom mestu? ,jer vrlo je moguce je da su u sebi imale neku bolest koja se sada aktivirala i koje su prenele sa mesta gde si ih kupio.pozz
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 4:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sve ribice iz mog akvarijuma su kupljene kod istog choveka. Neke su vec 5 meseci kod mene, dok su ove 2 oko 3 meseca.
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 5:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Veoma je neobicno (prosto nemoguce da se preko noci ovako nesto desi),znaci ne vidim koja ribica (od riba koje trenutno imas u akvarijumu )bi mogla da ubije te tri ribice ,Plechostomus moze da oguli ribicu isto vazi i za ostale ribice ,ali to rade samo kada je riba bolesna ,ili kada ona ugine ,da li primecujes neke promene na ostalim ribicama?
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 5:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Apsolutno nikakvih promena nema na ostalim ribicama. Niti sam bilo shta drugo menjao... Zadnja promena u akvarijumu (ako to mozemo nazvati promenom) su dva mala mangro panja sa mahovinom. Naravno panjevi su kuvani u 4-5 voda. I to je sve... :/
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 5:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne bi trebalo da je problem u panju ,jer i kada bi panj bio sa bolesnim ribama ti si ga prokuvao tako da panj odmah otpisujem.
Meni od svega toga jedino pada na pamet da im se nesto stresno desilo u nekom trenutku pa su se izudarale po akvarijumu i na kraju uginule,pa su ih druge ribice pocele guliti. Da li sve jedu normalno?
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 6:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

One jesu plashljive, ali kad dodje vreme hranjenja jedu. Ali ne tako puno kao npr crne-crvene tetre koje su dosta slobodnije. Hranu ubacim na levoj i desnoj strani akvarijuma, tako da sigurno pojedu barem jednu kuglicu, shto im je dovoljno. Hranih ih 2x dnevno, nekad preskochim jedno hranjenje.
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 6:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Znam zato sam i spomenuo jer neke tetre su malo plasljivije i mogu se dobro ispovredjivati kada udare od staklo. Ne verujem da su uginule zbog gladi , a to sa preskakanjem hranjenja je korisno jer tada ribe budu u formi,tako da i dalje mi nije jasno zbog cega su uginule ,tebi jedino preostaje da pratis ribice i ako nesto primetis sumljivo pisi ,pozzz
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 7:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kad je bolest u pitanju obicno se simptomi na ribi pokazu vizuelno i to pre uginuca(pogledaj na forumu deo o bolestima riba)tako da bi sigurno primetio ,a ponekad ostanu nerazjascene okolnosti uginuca kao sto sam i sam imao iskustva da posmatram neku od ribica i da u roku od sat-dva vidim da je uginula.uglavnom srecno i prati ostale stanovnike akvarijuma
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM AdresaYahoo MessengerMSN Messenger
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 1:29 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pratim deshavanja u akvarijumu i ja jednostavno ne vidim nishta loshe. Nije da ne zelim da vidim, ali, sve ribice se ponashaju potpuno mirno, plivaju normalno, jedu... Jedino shto sam primetio josh pre 2 nedelje je da crvene neon tetre imaju svoje meste gde "bleje" po ceo dan, osim kad je vreme za klopu. Plivaju po akvarijumu samo kada je svetlo ugasheno.

Moguci uzrok stres? Ne znam chime niti kako sam ih stresirao u toj meri da uginu. Primetio sam i da su jako uplashene kada ugasim svetlo (naravno ne gasim sve 6 sijalice od jednom, nego jedna po jedna u intervalu od 20 sec), kada palim svetlo situacija je neshto bolja.
Da li chak i to moze biti uzrok tolikog stresa?
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 1:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Tetre su jatne ribe i sto ih imas vise one su slobodnije ,e sada ni to ne mora da znaci ,ali je vrlo moguce kada su stalno pod stresom pa da ti uginu zbog toga .Koliko imas komada crvenih neonki i da li imas biljke u akvarijumu (to gde one bleje da li je malo maracnije tamo ).
Kako se ponasaju ribe kada im ti pridjes akvarijumu?
Vlada991
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 2:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

14 crvenih neonki, 15 crnih, 8 "udovica". udovice beze kada pridjem, bilo ja prishao polako ili ne (posle minuta one se opuste i plivaju iako sam ja ispred akvarijuma). Crvene tetre se ne cimaju uopshte kada pridjem, dok crne neonke samo kad ugasim svetlo, plivaju po povrshini malo brze, 10-20 sec i smire se. Tu gde su crvene, ima vishe biljaka gusto zasadjenih, tako da je malo mrachnije pri dnu.

Stvarno ne znam kako ih to sresiram niti chime sam ih toliko uplashio da se ni posle 3-4 meseci koliko su kod mene, nisu navikle...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati kraljevcani kakva je bila noc zed Razno 18 Sre Nov 03, 2010 6:50 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License