Autor |
Poruka |
ASX
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2018
|
Moras malo da im kombinujes hranu, ja sam sa Sera san i Sera flora presao na tetra pro alge i color sera diskus i malo i tropikala ima raznih kombinacija |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nzivkovic
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2013
|
Ne znam zašto si ubacivao julidochromise, nikako mi se ne uklapaju. |
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
Registrovan: 18 Jan 2016
|
Nisam hteo da ubacujem Julidochromise ali klincu su se svideli i nije hteo da prestane da ih spominje sve dok ih nismo uzeli
Plan je bio da bude čisto Malawi biotop a koliko sam shvatio Julidochromisi zauzimaju donji deo akvarijuma pa sam zato podlegao pritisku. |
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
Da li moze mala pomoc? U akvarijumu je temperatura vode na malo preko 29 stepeni. Kako spustiti i da li treba spustati temperaturu? |
|
|
|
|
ASX
Akvarista
|
Otvoris haubu... Nema neke druge pomoci. Mozes i zaledjenu flasicu od 0.5 da ubacis da pliva |
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
Malo osveženje teme!
Vidim da na forumu ima malo ciklidnih akvarijuma, ili smo samo lenji...
Ribe uglavnom dobro napreduju. Par njih su na veličini koja nije zadovoljavajuća u odnosu na protekli period.
Malo me nervira prljavština po dnu. Mislio sam da će se to rešiti ubacivanjem unutrašnjeg filtera ali nije. zarotirao sam unutrašnji filter i malo je bolje ali nije zadovoljavajuće, i dalje me nervira, deluje kao da nije dovoljno jaka filtracija. Ima li neko predlog? Mislio sam da će Julidochromisi da reše to jer su uglavnom po dnu ali preostala su samo 2 komada i uglavnom su u "pećini". |
|
|
|
|
Bojan95
Akvarista
Registrovan: 15 Dec 2018
|
Po meni ti mozda i jeste slaba filtracija. Koristim isti kanister na akvarijumu od 180L, takodje u kombinaciji sa unutrasnjim filterom sa pumpom protoka 600L/H i filterom koji je mnogo veci od tog tvog unutrasnjeg, plus biljni akvarijum je u pitanju i kod mene je to dovoljno. Ali kod tebe na taj broj i velicinu riba, jos i malavi ciklide mislim da je malo. EF4 gubi odmah u startu na protoku kad stoji ispod vitrine a kada se creva malo zaprljaju protok mu padne na 50% od deklarisanog. Mene EF4 lepo sluzi al ne bih imao poverenje u njega da mu ostavim da sam filtrira akvarijum. |
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
Ubacio sam stream pumpu SICCE Nano Voyager 2000 i odmah se vidi poboljšanje! |
|
|
|
|
ASX
Akvarista
|
ja je isto imam, dosta cisti dno. |
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
|
|
|
ASX
Akvarista
|
super izgleda, samo ih ima bas dosta... kako je vreme prolazilo kod mene je broj spao na 20... prirodna selekcija |
|
|
|
|
Tomson
Registrovan: 06 Dec 2011
|
Odlican. Kazi mi molim te koliko je bucan ovaj Atman filter, jel prihvatjivo? |
|
|
|
|
saramladji
Akvarista
|
Atman nije loš, mada mi je sada krivo što nisam dao par hiljada više za neki bolji JBL-ov ili moža neki polovan Eheim. Tih je, ima blago zujanje u polici ali nije strašno. Meni se u poslednje vreme, čini mi se, malo više čuje ali moram da očistim creva, možda je zaprljan i malo je oslabio protok.
Ako kupuješ kanister filter, moj ti je savet da ne štediš jer uvek se ispostavi da je bolje dati malo više para u startu i miran si. |
|
|
|
|
|