Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 malci gupike Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
gupy1997
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 11 Okt 2011

PorukaPoslao: Čet Dec 08, 2011 8:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sa koliko dana/sedmica ili meseci moguu da pustim moje malce gupija u zajednicki akvarijum sa odraslim gupikama
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Dec 08, 2011 8:46 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Čet Dec 08, 2011 8:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To moras sam proceniti, zavisi od toga koje ribe drzis.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
muzicar
Akvarista

Registrovan: 10 Nov 2011

PorukaPoslao: Čet Dec 08, 2011 11:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ribi moze da stane u usta hrana velicine njenog oka,tako da to nek ti bude neki orjentir za velicinu tvojih malaca
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
tusta
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 14 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 2:12 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako u akvarijum drzis samo gupike i slicno (ostale zivorotke) 6 nedelja je sasvim OK, pod uslovom da malci dobro napreduju...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 12:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cim procenis da ih vece ribe nemogu progutati.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
chavke
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 12:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Isto pitanje
u akvarijumu imam neonkice, razbore, nekocene molike, 2 sijamca , i dva odrasla xifoa,
sad su mi malci xsifo i gupi oko 1 cm i stari 30 dana,
sto se tice zenke xsifoa ona je opet u mrestilici i malci ulaze kod nje i nedira ih, sad oce muzijak iste velicine da ih dira?
druga stvar imam prorez prema filteru (nemam cev) pa da se ne zavuku u filter
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kad sam posle skoro 2 meseca ubacio malce ksifo-a u aq sa neonkicama i gupikama, nista od njih nije ostalo. Vodi racuna sta radis.
Inace malci gupika su u zajednickom aq od prvog dana mresta i nema nikakvih problema.
gupy1997
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 3:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

chavke ::
sad su mi malci xsifo i gupi oko 1 cm i stari 30 dana

Nemoguce meni ovi mali gupike od 10 dana imaju 1 cm
Ali su u posebnom akvarijumu od 25l njih 20 i nesto i sa njima mali ancistrus
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 6:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Reci malci su stari mesec dana ne predstavlja neki bitan podatak a objasnicu zasto. Napredak u rastu kod riba zavisi od vas kakve uslove im date i kako ih hranite. Posto svi nemate iste uslove, ne hranite ih sa istom hrano i isti broj puta, logicno je da i male ribe nece biti iste velicine, zart ne? Sve je stvar logike. Bitniji podatak je njihova velicina bez obzira na starost kao i ostatak ribljeg fonda.

Kako znati da li ce velike pojesti male:

Ukoliko procenite da mala riba ima tu velicinu da je veca moze pojesti bice sigurno pojedene. Ukoliko procenite da ne moze da je pojede, onda sacekajte jos neko vreme pa je ubacite jer uglavnom procena je losa.
Ukoliko mislite da je nece pojesti, ubacite jednu, ukoliko je pojedu znaci da ste loste procelili i da ste krivac sto je ona pojedena.
Nema tu neke mudrosti niti pravila, na kraju krajeva to je samo jedna od mnogih koje ce doci na svet kod vas. Vi ste oni koji ste odgovorni kad je ubacujete bez obzira ko vam sta kaze, zato cu ponoviti jos jednom, ukoliko mislite da je mozete ubaciti sacekajte jos jedno vreme.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
gupy1997
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Dec 10, 2011 7:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sa koliko meseci se prepoznaju polovi kod manjih gupika
gupy1997
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Dec 25, 2011 8:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bojan ::
ukoliko mislite da je mozete ubaciti sacekajte jos jedno vreme.

Bojan je bio u pravu juce sam ubacio jednog malca nije mogla celog da ga proguta vec je krenula od repa ka glavi i do pola ga pojela ali glavu i grudi nije mogla
djurdjicah

Registrovan: 21 Jan 2012

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 10:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav,
I ja imam isto pitanje, kada ubaciti malce gupike? Meni se omrestila gupika i dobila 6 malaca pre 10 dana. Oni su sad veliki oko 1 cm. Kada bih mogla da ih pustim medju ostale ribe, a da ne budu pojedene jer u akvarijumu imam isljucivo gupike? Njih 6 odraslih. Ne bih volela da mi se desi kao Bojanu, da ostane samo glava....
Hvala svima na odgovoru.
Mici99
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 12 Jan 2012

PorukaPoslao: Pon Jan 30, 2012 9:56 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Male gupike ne bi smeo da ubacis pre jedno 3-4 meseca. Ja sam ih ubacila, al sam se prevarila. To je bio lep mrest. Od 47 komada ostala mi je jedna gupika. A pol, mozes odmah da vidis. Muzjaci su nekako svetli, providni, a zenke su tamnije, ne providne.
Fox Molder
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 24 Jan 2012

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 10:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E ljudi sinoc sam dobio 30 malaca. Recite mi kad da pocnem da ih hranim i da li da izbacim zenku iz mrestilista?
deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Uto Feb 28, 2012 11:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako su zivorotke u pitanju mozes odmah da pocnes da ih hranis, zenku vadis napolje ako ne zelis da male sacuva u svom stomaku Wink.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka gupike prirodno staniste milang Guppy fun club 1 Sre Maj 09, 2012 12:44 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gupike i ksifoi matija2008 Ponuda 1 Uto Maj 08, 2012 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Hrana za male gupike Fish 101 Početak u akvaristici 3 Uto Maj 01, 2012 7:56 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Gupike crkavaju Stefan036 Bolest 23 Pon Apr 30, 2012 11:30 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Gupike - Kolumbija ili ti kobra dejanns Ponuda 0 Ned Apr 29, 2012 10:16 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License