Autor |
Poruka |
gocha
Akvarista
Registrovan: 07 Avg 2010
|
borac ne voli konkurenciju,tj. ne voli kada ribica ima izrazene boje,a ramirezi je imaju,ali najbolje je probati jer sve prvenstveno zavisi od ribica... |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Cyrix
Akvarista
Registrovan: 18 Nov 2011
|
jedno malo cudno pitanje, evo vec nedelju dana imam ramireze pa sam pun pitanja...
u pocetku mi je temp bila oko 25*C i to prvih par dana, u poslednja dva dana sam malo podigao temp i od prilike je oko 28*C. muzijaci imaju lepse boje i lepse sare, jasnije se vide. generalno dosta lepse izgledaju. kazite mi da li je stvar da im je trebalo vreme da se prilagode na novi aq ili je temperatura tu ucinila svoje. ceo dan trazim i svuda pise temperatura od do i to sa velikom tolerancijom a nigde nema neka optiumalna temp sa manjom tolerancijom zabelezena...
sledeca stvar je koje corydoras-e mogu drzati sa niima?
takodje je pitanje vezano zbog temperature jer znam da cory vole malo hladniju vodu nego rami-ci pa da li postoji neka vrsta njih koji su malo vise tolerantni na visu temp vode. |
Poslednji izmenio Cyrix dana Sub Mar 10, 2012 2:49 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Optimalna temperatura u akvarijumu za veliki broj riba jeste 26 celzijusa. Ima primera koj zahtevaju nizu temperaturu a sa druge strane ima primera koji zahtevaju i temperaturau od 29 pa navise.
U svakom slucaju netreba se igrati sa temperaturom vode jer je jedan od glavnih uzrocnika stresa. Cak i kad imamo potrebe za dizanjem temperature, ili spustanjem to radimo po stepen dva na ( nekih ) 24 h.
Sto se tice tvojih ramija, mislim da je pre u pitanju prilagodjenost i nagon za parenjem, nego temperatura.
Mogu svi coriji na toj optimalnoj temperaturi da opstanu, stim sto neki zahtevaju nizu temperaturu samo pri parenju tj mesanjem sveze hladne vode izazivamo parenje kod corija. |
|
|
|
|
gilepr
Akvarista
Registrovan: 05 Sep 2012
|
a sta je sa slucajem kad ramirez bude u akvarijumu sa mladim ribicama, recimo plati od 2 meseca (1cm)? |
|
|
|
|
Bojan
Vlasnik
Registrovan: 25 Feb 2009
|
Mala riba ce da bude pojedene od strane odrasle ribe bila to Ramirez ili neka druga. |
|
|
|
|
gilepr
Akvarista
|
pa vidi, do sad nisu pojedene od svojih roditelja (bile su prvo odvojene mesec dana, pa su onda ubacene da budu zajedno), zbog toga pitam...?
znaci ti mislis da ce ih ramovi smazati. ok hvala. |
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
Registrovan: 10 Sep 2012
|
Uzeo sam dva Ramireza, super su se snasli u akvarijumu, ali ocerupase mi mahovinu - da li je to uobicajeno za njih? |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
kod mene ne jedu mahovinu |
|
|
|
|
Bojan
Vlasnik
Registrovan: 25 Feb 2009
|
Jel mahovina vezana za nesto? |
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
|
Nije vezana, samo je kamencicima pritisnuta na udubljenje u panju. Sinoc sam negde naleteo na informaciju da je dobro imati javansku mahovinu u akvarijumu za mladj ramova zbog nekih mikroorganizama koji im dobro dodju kao hrana. Ali ovi moji nisu mladj, imaju vec po 2-3cm. |
Poslednji izmenio chikavili dana Pon Okt 22, 2012 10:35 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
|
nesha barajevac :: |
kod mene ne jedu mahovinu |
Mislim da ni moji ne jedu mahovinu, nego jedu nesto iz mahovine... i pri tom je ocerupaju pa komadi plivaju okolo. Druge ribe to nisu radile. |
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
|
Koju hranu preporucujete za Ramireze?
Vidim da se uglavnom guraju po dnu sa Korijima oko tabletica (tetra min u mom slucaju) |
Poslednji izmenio chikavili dana Uto Okt 23, 2012 11:16 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
chikavili
Koristan akvarista
|
Ajde neki strucnjak da prepozna pol ovim ramovima:
|
Poslednji izmenio chikavili dana Uto Okt 23, 2012 11:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
gilepr
Akvarista
|
chikavili :: |
Uzeo sam dva Ramireza, super su se snasli u akvarijumu, ali ocerupase mi mahovinu - da li je to uobicajeno za njih? |
nisi usamljen slucaj... |
|
|
|
|
Miksa
Akvarista
Registrovan: 23 Maj 2012
|
chikavili :: |
Ajde neki strucnjak da prepozna pol ovim ramovima:
|
pva zenka, drugi muzjak. Prepoznajes ih po tome sto zenka ima roze flekicu na stomaku. muzjak ima duza donja peraja koja idu iza korena repa.Takodje kod muzjaka su veca gornja peraja tj prva tri, kod tebe se ne vidi na slici posto su mu spustena |
|
|
|
|
|