Autor |
Poruka |
Danijel-CH
Akvarista
Registrovan: 01 Avg 2013
|
Ostavicu jedno 2-3 mresta da odrade u zajednickom da se malo ispraksaju, posle cu videti da ubacim jedan manji za mrest. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Danijel-CH
Akvarista
|
Mislim da su vec roditelji krenuli da je jedu ili copkanu oko nje, ne znam sta rade...
Koricu pokusavaju da dodju do nje, ali je brane jos uvek. |
|
|
|
|
Danijel-CH
Akvarista
|
Od prcog para vise nema ikre, drugi je postavio zato mada ce proci kao prva sigurno
|
|
|
|
|
io
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
Ribe su ti 3 dana u akvu i vec su se izmrestili, svaka cast! Lepo kazem kopa gnezdo vrlo su efikasni, oba para
Vidi da im ne gasis svetlo, ne bas da u fulu sija 24 h nego ako imas da nabudzis neko slabije svetlo da sija kad ne radi glavno svetlo, tad bolje cuvaju ikru. Kad je mrkli mrak nastane haos oko ikre, svi navale privuceni proteinskim obrokom. Roditelji obicno pojedu neoplodjenu ikru ili onu koja budja, mada ako su neuhodani mozda su i zato izeli sve . U svakom slucaju uslovi im ocigledno odgovaraju, za dve-tri nedelje ocekuj ponovo mrest srecno! |
|
|
|
|
Danijel-CH
Akvarista
|
Ovaj drugi par je izabrao bolje mesto ocigledno, posto je ikra prenocila i broj je manje-vise isti. Razlika je sto ovu ikru cuva i momak, a zenka mase perajima oko nje.
Cim pridjem akvarijumu momak ide direkt na mene i gleda me, kad se udaljim vrati se da je pazi. Zaista steta sto nemam meksu vodu pa da ovaj mrest uspe. Idem na odmor kroz par dana pa cu kad se vratim pokusat da ih razmnozim.
Jel treba mresni akvarijum da se ciklira? Sta mi sve treba u njemu? Grijac, rasprsivac vazduha, filter? |
|
|
|
|
io
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
Taj drugar kod koga su se mrestili je imao jedan manji akv, oko 30 l, i u njemu je bila podloga obican sitan sljunak i pesak, granulacija 1-3 mm, manji nego taj kod tebe cini mi se, jedan vrlo mali manj s nanom i unutrasni filter. Mislim da je bio onaj mali korner filter, ili neki mali onaj obicni sa sundjerom, rasprsivac nije imao. I sipao je rosu vodu kad menja, a taj akv mu je vec bio iscikliran pa je ribe odatle ubacio u zajednicki a ovaj oslobodio ramovima. Ne bi bilo lose da se nedelju dana isciklira, da malo provrti vodu , a 1/3 ili 1/2 vode stavi iz maticnog akv jer su na nju navikli, da ih ne ubacis naglo u meku vodu mozda im nece prijati. Ipak treba neko vreme da se prilagode. |
|
|
|
|
Danijel-CH
Akvarista
|
Ja bih probao sa prebacivanjem ikre samo za pocetak, posto cu posle omeksati vodu u velikom akvarijumuvi prepusticu njima samima staranje. Prvi par je pojeo sva jaja, drugi par zajedno cuva.
Koja je verovatnoca bila da narucim 4 ribice preko neta u onlajn prodavnici, da putuju 24h u boxu i da tri dana kasnije bace ikru hahaha |
|
|
|
|
Filip:)
Akvarista
Registrovan: 03 Dec 2009
|
Evo da i ja kažem svoje iskustvo sa ramirezima
Imam dva plava ramireza već duže vreme. Držim ih u kišnici kao i druge ribe u zajedničkom akvarijumu, od prvog dana je sve ok a kupljeni su kao male jedinke
Jedino loše iskustvo je što su mi jeli sve ribe koje mogu da im stanu u usta
Lično sam video kada je ovaj veći ramirez usisao gupiku kao rezanac od nekih 4-5cm dužine. Misteriozno su mi nestale neonkice, od 15 komada ostalo je 2. E sada, za neonkice samo sumnjam da su oni pojeli jer ih nisam video, nije isključeno da su i skalari, mada su oni ubačeni kao mali, nisu bili baš toliko veliki da mogu da ih pojedu.
Nisam siguran da li imam mužjaka i ženku ili su istog pola
Mislim da je ovo mužjak
A ovo ženka
Šta vi mislite? |
|
|
|
|
IVANRO
Akvarista
Registrovan: 09 Jun 2018
|
Meni ovo prijatelju više liči na Electric Blue Acaru nego na ramireza. Što bi i objasnilo to što je pojeo gupiku od 4-5 cm i nestanak neonku. Ne tvrdim sto posto nek me neko ispravi ako grešim ali po vođe što vidim na slici ovo je pre Acara nego Ram. |
|
|
|
|
Filip:)
Akvarista
Registrovan: 03 Dec 2009
|
Evo sada sam video slike te ribe, izgleda si u pravu . A meni ih prodali kao plave ramireze, mada možda su i ličili na njih kao mali. Jel imaš neki link o tim ribama da pročitam detaljnije, da ne idemo u off, ipak je ovo tema o ramirezima. |
|
|
|
|
|
|