Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Moj akvarijum Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
RORY
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2012

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 11:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav svima. Evo da i ja kazem nesto o svom mezimcu. Dimenzije aq su 78x32x38 i izlepio sam ga licno (prvi put u zivotu), ima bocni trokomorni filter dimenzija 12x32x38, a mrlje od silikona i nevestog lepljenja kao i filter-medijumi su sakriveni crnim tapet-papirom. Na dnu je neka hranljiva podloga italijanske proizvodnje cije sam ime zaboravio, a preko je sloj 1000 puta ispranog drinskog sljunka krupnijeg granulata, svidela mi se boja, ne nameravam tepih bilje, a i dzaba je. Izmedju ostalog tu su i 2 korena vinove loze, iz napustenog vinograda svojih dedova, zbog kojih sam izgubio i zivce i nokte. Osvetljenje: 2 sylvania growth-lux od 18W i jedna day-light od 8W. Stanari: colisa lalia, 2 x yellow molly, 3 x guppy,4 x hemigrammus gracilis (dugo sam bio ubedjen da je rasbora pauciperforata), 8 x paracheirodon axelrodi, 4 x paracheirodon innesi, 2 x ksifo, ancistrus, 2 x corydoras, 2 x kribenzis i jedna apistogramma (bilo dve, muzjak se upokojio). Bas sam ga preterao, i izmesao biotope, ali to je usud pocetnika, zeljan si svega u akvarijumu. Evo i par slika da se vidi kako to izgleda, u svakom slucaju meni puno srce a i ostalim ukucanima ribice razgaljuju dusu.
Image
Image
Image
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 11:00 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 11:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Promeni podlogu ,suvise je krupna .Imaces kasnije problema s njom. Ostaci hrane izmeta i ostalog ce se gomilati izmedju kamenja i truliti. Zatim mutna voda ,bolesti i problemi.
Karadjozbg
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 11:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Grejac stavi u filter...lepse je
wuchko1988
Akvarista

Registrovan: 24 Sep 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 11:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Trebao bi sitniju granulaciju sljunka, mozda bi pomoglo kad bi odozgo nabacao sitnog kvarca, da ne vadis sve...I to bilje bi mogao malo drugacije rasporediti..
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM Adresa
RORY
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 4:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Daj neki predlog Wuchko. Priznajem da nemam nekog dara za uredjivanje.
I jos nesto, posalji mi slidze tvog aq. na privat e-mail, da vidim kako ti to radis ako nije problem.
Pandora
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 7:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav RORY.Sto ne bi biljke zadnjeg plana pomerio pozadi? Deluje mi kao da je pozadina prazna,a sve u srednjem planu.
wuchko1988
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 7:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imas na akvarijumi pa wuchko akvarijum od 200l, pa pogledaj moj akvarijum...S tim sto je postavka malo izmenjena, ubacio sam jos biljaka...Moj neki savet ti je da sa ovim biljkama sto sad trenutno imas ostavis kripte napred,a valisneriju i pogostemon helferi prebacis poyadi...Neko pravilo nize biljke idu napred a one sto idu dosta u visinu pozadi...
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 7:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

wuchko,nije to pogostemon helferi nego pogostemon octopus,cisto da ne bude zabune i pogresnih informacija
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM AdresaYahoo MessengerMSN Messenger
RORY
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 8:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jeste octopus koji raste kao blesav. Tacno bi onaj echinodorus trebao napred, a valisneria nazad, hvala na savetima.
Chewu
Akvarista

Registrovan: 15 Nov 2011

PorukaPoslao: Uto Feb 07, 2012 3:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Svidja mi se akvarijum,ali slažem se da treba da promeniš podlogu ako si u mogućnosti... Mogao bi i da ispomeras bilje da se vidi ta loza, da ne bude da si dzaba gubio nerve i nokte! Very Happy
Mislim da će tako biti vizuelno bolje!

Pozdrav!
wuchko1988
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 07, 2012 5:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja se izvinjavam @RORY na pogresnom nazivu biljke, negde sam u podsvesti mislio na oktopus, a napisao helferi...I malo bitrebao tu lozu napred u jedan cosak...Mozes da napravis kao nekki pad..
RORY
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 07, 2012 9:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

OK, poslusacu samo da se nakanim
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Kamenički akvarijum scalar 3 Akvarijumi 7 Ned Maj 20, 2012 12:51 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Leto u Srbiji,akvarijum u Belgiji-POMOC? sveta021 Ishrana 13 Pet Maj 18, 2012 11:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka I moj je tu :) sasa-srb Akvarijumi 8 Sre Maj 16, 2012 6:17 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka akvarijum 140 bojka--94 Akvarijumi 3 Pet Maj 11, 2012 5:36 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 33 L maslachak Akvarijumi 9 Čet Maj 10, 2012 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License