| Autor |
Poruka |
RORY
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2012
|
Pozdrav svima. Evo da i ja kazem nesto o svom mezimcu. Dimenzije aq su 78x32x38 i izlepio sam ga licno (prvi put u zivotu), ima bocni trokomorni filter dimenzija 12x32x38, a mrlje od silikona i nevestog lepljenja kao i filter-medijumi su sakriveni crnim tapet-papirom. Na dnu je neka hranljiva podloga italijanske proizvodnje cije sam ime zaboravio, a preko je sloj 1000 puta ispranog drinskog sljunka krupnijeg granulata, svidela mi se boja, ne nameravam tepih bilje, a i dzaba je. Izmedju ostalog tu su i 2 korena vinove loze, iz napustenog vinograda svojih dedova, zbog kojih sam izgubio i zivce i nokte. Osvetljenje: 2 sylvania growth-lux od 18W i jedna day-light od 8W. Stanari: colisa lalia, 2 x yellow molly, 3 x guppy,4 x hemigrammus gracilis (dugo sam bio ubedjen da je rasbora pauciperforata), 8 x paracheirodon axelrodi, 4 x paracheirodon innesi, 2 x ksifo, ancistrus, 2 x corydoras, 2 x kribenzis i jedna apistogramma (bilo dve, muzjak se upokojio). Bas sam ga preterao, i izmesao biotope, ali to je usud pocetnika, zeljan si svega u akvarijumu. Evo i par slika da se vidi kako to izgleda, u svakom slucaju meni puno srce a i ostalim ukucanima ribice razgaljuju dusu.
 |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Promeni podlogu ,suvise je krupna .Imaces kasnije problema s njom. Ostaci hrane izmeta i ostalog ce se gomilati izmedju kamenja i truliti. Zatim mutna voda ,bolesti i problemi. |
|
|
|
   |
 |
Karadjozbg
Akvarista
Registrovan: 02 Jan 2011
|
Grejac stavi u filter...lepse je |
|
|
|
   |
 |
wuchko1988
Akvarista
Registrovan: 24 Sep 2011
|
Trebao bi sitniju granulaciju sljunka, mozda bi pomoglo kad bi odozgo nabacao sitnog kvarca, da ne vadis sve...I to bilje bi mogao malo drugacije rasporediti.. |
|
|
|
    |
 |
RORY
Akvarista

|
Daj neki predlog Wuchko. Priznajem da nemam nekog dara za uredjivanje.
I jos nesto, posalji mi slidze tvog aq. na privat e-mail, da vidim kako ti to radis ako nije problem. |
|
|
|
   |
 |
Pandora
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011
|
Pozdrav RORY.Sto ne bi biljke zadnjeg plana pomerio pozadi? Deluje mi kao da je pozadina prazna,a sve u srednjem planu. |
|
|
|
   |
 |
wuchko1988
Akvarista
|
Imas na akvarijumi pa wuchko akvarijum od 200l, pa pogledaj moj akvarijum...S tim sto je postavka malo izmenjena, ubacio sam jos biljaka...Moj neki savet ti je da sa ovim biljkama sto sad trenutno imas ostavis kripte napred,a valisneriju i pogostemon helferi prebacis poyadi...Neko pravilo nize biljke idu napred a one sto idu dosta u visinu pozadi... |
|
|
|
    |
 |
batakole2
Akvarista

Registrovan: 01 Apr 2010
|
wuchko,nije to pogostemon helferi nego pogostemon octopus,cisto da ne bude zabune i pogresnih informacija |
|
|
|
      |
 |
RORY
Akvarista

|
Jeste octopus koji raste kao blesav. Tacno bi onaj echinodorus trebao napred, a valisneria nazad, hvala na savetima. |
|
|
|
   |
 |
Chewu
Akvarista

Registrovan: 15 Nov 2011
|
Svidja mi se akvarijum,ali slažem se da treba da promeniš podlogu ako si u mogućnosti... Mogao bi i da ispomeras bilje da se vidi ta loza, da ne bude da si dzaba gubio nerve i nokte!
Mislim da će tako biti vizuelno bolje!
Pozdrav! |
|
|
|
   |
 |
wuchko1988
Akvarista
|
Ja se izvinjavam @RORY na pogresnom nazivu biljke, negde sam u podsvesti mislio na oktopus, a napisao helferi...I malo bitrebao tu lozu napred u jedan cosak...Mozes da napravis kao nekki pad.. |
|
|
|
    |
 |
RORY
Akvarista

|
OK, poslusacu samo da se nakanim |
|
|