| Autor |
Poruka |
Sasha
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 04 Dec 2011
|
Pozdrav svim riboljubcima t.j akvaristima pored ptica glodara i td bavim se malkice i akvaristikom pa sam hteo da vam prikazem i moje malo jato ribica i svoja 3 akvarijuma ali zbog tehnickih problema samo jedan je u funkciji jedan je dobio frisko inovaciju 3D pozadinu a treci treba da dobije novo dno malo je napuko pa se dvoumim dal da ga amo zalepim ili da smenim dno od ribica imam 1 maticnog trikolor skalara i 2 manjih 1 par maticnih ksifoa i jednu zlatnu sad za sad za buduce planira se jos 10 akvarijuma i jos novijih vrsta toliko od mene za sad a slike sto slede su od mog akva lenda
ovako je sve to pocelo

Izdrada akvarijuma do prvog nanesenog sloja cementnog mleka
Ovo i nije bas bila najbolja ideja susenje do starom dobrom kube-u uzeo je svoj danak na donjem delu se je stiropor malo otopio pa je pocelo malo da se roni zato sam sve to sklonio i opet naneo 3 sloja cementnog mleka

ovako je sve to izgledalo kad je bilo gotovo i kd sam napunio vodom a najvise mi se svidja ideja sa mehuricima zato sto ce da se zbog 3D pozadine rasporedjivati po celoj zadnjoj strani ostavio sam da pumpa radi i bice tako nekoliko dana dok se voda dobro ne preradi

I moji mali veliki gvozdeni ratnici
Akvarijum koji je u funkciji |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
gupy1997
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 11 Okt 2011
|
Samo da te putam jel si stiropor farbao samo cementnim mlekom ili jos sa necim drugim
Inace pozadina je super |
|
|
|
    |
 |
Sasha
Slučajni Prolaznik
|
cist cement zasto? |
|
|
|
   |
 |
gupy1997
Akvarista

|
Pa i ja planiram da pravim slicnu pozadinu pa me zanima dali si bojio samo cementnim-mlekom
Vecina njih kaze da preko tog sloja cementa treba d se predje akrilinim sprejom e sad sam video da bash i nemora
Da li ti se skida boja sa pozadine kada je u vodi tj. cementno mleko |
|
|
|
    |
 |
Sasha
Slučajni Prolaznik
|
Da samo cementnim mlekom mislim da je tako najbolje jer u svim bojama i lakovima ima bar malkice toxica (Otrova) .... Vidi ovako dosta vremena sam proveo na gradjevini i znam kako cement deluje boja cement koji se sastoji od 3 sloja ) se ne moze skinuti ako pravilno tretiras inovaciju za vrme susenja a to se postize tako sto kad se susi prskas vodom da mleko nebih ispucalo a stim sto nanosis vodu ojacavas sam cement i budes bez brige s'vremenom cement ce da dobije malo zelene boje i cist nature produkt :)bez toxica u vodi  |
|
|
|
   |
 |
gupy1997
Akvarista

|
‚znam ipak ja zivim na selu i sad smo skoro pravili stubove za novu farmu ovaca tako da sam svaki dan morao da posipam po dva puta stubove da nebi ispucali
ali sad kad je zima zanima me gde si susio pozadinu ,mozda u kuci pored sporeta |
|
|
|
    |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Nije mi samo jasno jedno. Jesi li ti tu pozadinu stavio u akvarijum sa tim ribama ili nekim drugim ribama.? Znas da takve pozadinu podizu pH i tvrdocu vode ??? |
|
|
|
    |
 |
Sasha
Slučajni Prolaznik
|
| Sasha :: |
Ovo i nije bas bila najbolja ideja susenje do starom dobrom kube-u uzeo je svoj danak na donjem delu se je stiropor malo otopio pa je pocelo malo da se roni zato sam sve to sklonio i opet naneo 3 sloja cementnog mleka
|
ima slika gde stoji do kubeu .. lepo procitaj post imam 3 akvarijuma lep pozdrav ! |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
|
    |
 |
gupy1997
Akvarista

|
nikoruo kako mislis da cement podize pH
Moze li pozadina da se ofarba samo akrilnim sprejom |
|
|
|
    |
 |
Sasha
Slučajni Prolaznik
|
ofarbaj samo akrilnim sprejem i neces dobiti zeljeni efekat a sto se tice pH sve se moze regulisati pomocu savremene nauke  |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Svaka cast za tud ali se meni ne svidja uopste pozadina. Jako mi je pravolinijska ne izgleda mi prirodno. Trebao si mozda koristiti deblji stiropor jer on ti omogucava da se vise igras sa njim. Trebao si ga malo i paliti sa tim bi izgubio te linije. |
|
|
|
   |
 |
Nikola_Akvaristika
Akvarista
Registrovan: 16 Jul 2011
|
jako lepa pozadina nema sta.. mada sam ja malo skeptican sa cementom.... |
|
|
|
   |
 |
Sijam king
Akvarista

Registrovan: 06 Jan 2012
|
sta mislite za pur penu jos na stiroporu dali to tako moze???
(slobodno recite ako je glupo pitanje ali sta bi dete bilo da...) |
|
|
|
   |
 |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
druze a jer u prirodi ribe imaju purpenu?bez uvrede  |
|