| Autor |
Poruka |
Soundwave
Akvarista

Registrovan: 09 Okt 2011
|
Pred 2-3 dena zabelezav deka mashkiot ancistrus fakticki kako da go nema vo akvarium. Utrovo go vidov pod kamen kako lezi nad kup ikri, pa gi zedov ikrite i gi kladov vo kotilica da se razmnozat pobezbedno, so ogled na toa sto vo akvariumot imam tetrazona barbs i danio rerio jato, pa da ne nastani problem.
Prashanjeto mi e, poradi toa sto gi trgnav ikrite, dali ke frlat povtorno ikra, kako skalarite sto ako im ja trgnis ikrata sledniot pat povtorno frlaat vo rok od 2-3 dena?
Soveti i idei se dobredojdeni. |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Soundwave
Akvarista

|
Slika od tatkoto:) |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Koliko sam razumeo, ti si ikru izvadio tj premestio. Ako si ovo uradio onda si pogresio. Ikru nisi trebao da diras iz pecine tj " gnezda " gde je muzjak sa zenkom postavio. MIslim da bi se muzjak izborio i sacuvao ikru od ostalih riba.Kada se obavi sledeci mrest ostavi ikru tamo gde jeste i prati sta se zbiva. |
|
|
|
    |
 |
Soundwave
Akvarista

|
nisam hteo da to uradim ali moj prijatelj ko je mrestio ancistrusa prica da ikru moze biti pojedena, pa sam izvadio u kotilice.Ikre su dobri i valjda ce imamo mladi ancistrusa. Sledeci put valjda ce biti na bolje mesto, postavio sam zemljen sad na dno. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Onda obezbedi dobru ali ne suvise jaku filtraciju i obogati vodu kiseonikom. |
|
|
|
    |
 |
ddejan
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 20 Jan 2012
|
Izvinjavam se što upadam u temu, mene iteresuje sa koliko vremena se mužjacima pojavljuju rogovi? Kupi sam jednog u zooshopu-u, ne znam koliko je star ili stara, dužine je oko 2,5-3 cm? Uzeo bih još jednog pa da uzmem suprotan pol,ako je moguće utvrditi ovog. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Otprilike od 4,5 - 5 cm moguce je utvrditi pol ancistrusa. |
|
|