Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Mrest ancistrusi Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Soundwave
Akvarista

Registrovan: 09 Okt 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pred 2-3 dena zabelezav deka mashkiot ancistrus fakticki kako da go nema vo akvarium. Utrovo go vidov pod kamen kako lezi nad kup ikri, pa gi zedov ikrite i gi kladov vo kotilica da se razmnozat pobezbedno, so ogled na toa sto vo akvariumot imam tetrazona barbs i danio rerio jato, pa da ne nastani problem.
Prashanjeto mi e, poradi toa sto gi trgnav ikrite, dali ke frlat povtorno ikra, kako skalarite sto ako im ja trgnis ikrata sledniot pat povtorno frlaat vo rok od 2-3 dena?
Soveti i idei se dobredojdeni.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:16 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Soundwave
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 2:17 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Slika od tatkoto:)
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 1:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koliko sam razumeo, ti si ikru izvadio tj premestio. Ako si ovo uradio onda si pogresio. Ikru nisi trebao da diras iz pecine tj " gnezda " gde je muzjak sa zenkom postavio. MIslim da bi se muzjak izborio i sacuvao ikru od ostalih riba.Kada se obavi sledeci mrest ostavi ikru tamo gde jeste i prati sta se zbiva.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Soundwave
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 1:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nisam hteo da to uradim ali moj prijatelj ko je mrestio ancistrusa prica da ikru moze biti pojedena, pa sam izvadio u kotilice.Ikre su dobri i valjda ce imamo mladi ancistrusa. Sledeci put valjda ce biti na bolje mesto, postavio sam zemljen sad na dno.
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sub Jan 28, 2012 1:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Onda obezbedi dobru ali ne suvise jaku filtraciju i obogati vodu kiseonikom.
ddejan
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 20 Jan 2012

PorukaPoslao: Čet Feb 09, 2012 2:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Izvinjavam se što upadam u temu, mene iteresuje sa koliko vremena se mužjacima pojavljuju rogovi? Kupi sam jednog u zooshopu-u, ne znam koliko je star ili stara, dužine je oko 2,5-3 cm? Uzeo bih još jednog pa da uzmem suprotan pol,ako je moguće utvrditi ovog.
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Čet Feb 09, 2012 3:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Otprilike od 4,5 - 5 cm moguce je utvrditi pol ancistrusa.
ddejan
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 20 Jan 2012

PorukaPoslao: Čet Feb 09, 2012 3:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ok havala,kupiću pa šta budu neka budu.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Ancistrusi Bojan Ponuda 2 Ned Maj 13, 2012 10:01 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ancistrusi Dusan79 Tražnja 0 Sre Maj 09, 2012 12:10 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ancistrusi Atanas011 Tražnja 1 Pon Maj 07, 2012 11:56 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest barbusa CoFi Razmnožavanje 7 Pet Maj 04, 2012 3:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Ancistrusi zlay Tražnja 1 Sre Maj 02, 2012 9:53 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License