Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Mrest Apistogramma viejita Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Nigros
Akvarista

Registrovan: 28 Feb 2010

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 8:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Malopre sam se prijatno iznenadio.
Vidim da su se muzijak i jedna zenka Apistogramma viejita odvojili u improvizovanu pecinicu od razbijenog glinenog dvorca i mreste se.
Ovo je iznenadjenje za mene, kupio sam muzijaka i dve zenke pre 2 nedelje, mislio sam da su premladi za mrest. Do danas je muzijak jurio zenke a dominantna zenka manju zenku.
Mislio sam da im treba meka/kisela voda za mrest. U ovom akvarijumu je pola cesmovace, pola vode iz veceg akvarijuma, koja je u osnovi cesmovaca. Ima par suvih hrastovih listova. Ispod peska je treset/lava pa je moguce da je to promenilo hemizam vode.
Hranio sam ih intenzivno bloodwormsima i dafnijom. Enhitreju i grindale ne registruju. Ostaje da vidimo da li ce da se izlegnu.
Ne znam da li da odmah izvadim muzijaka Corydoras aeneus, prebacio sam ga ovamo jer Apistogramme ostavljaju dosta nepojedene suve hrane a i smara mi zenku sterbai-a.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 8:19 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 8:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ooo pa drzimo palceve da malci se izlegu Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 8:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Drzimo fige ..... i ocekujemo odgovor talasi talasi
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Nigros
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 8:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo ga muzijak, slikao sam ga prosle nedelje
Image

Posto je mutna slika ovde se vidi kako izgledaju muzijak i zenka ove vrste
http://zipcodezoo.com/photogra.....0Chung.asp
misoo83
Akvarista

Registrovan: 10 Sep 2009

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 10:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

cestitamo Smile
Miroslav95
Akvarista

Registrovan: 09 Mar 2010

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 10:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sad moras da castis.....salim se.....neka malci budu i zivi i zdravi!!!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Thageriona
Akvarista

Registrovan: 09 Jul 2010

PorukaPoslao: Pet Jul 23, 2010 11:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lepo, lepo Wink
Sto rece Miroslav, nek' su zivi i zdravi Wink
Daj neku sliku kad se izlegu bebe Wink
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sre Jul 28, 2010 6:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

daj neku ostru sliku da ubacimo u bazu riba ...
deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Sre Jul 28, 2010 6:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I reci nam kako napreduje kolevka malih Wink
Nigros
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jul 28, 2010 7:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemam digitalac a kamera na mobilnom je ocajna...
Mrest je propao, izgleda nista bez meke i kisele vode.
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sre Jul 28, 2010 8:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da, to je apistogramama najbitnija stavka, a bez opreme veoma je tesko kontrolisati parametre vode ... samo polako, imace oni jos puno pokusaja a onda pun akvarijum preslatkih ribica ..
Nigros
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Avg 10, 2010 9:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Opet, danas posle menjanja vode... Ovo iznad njene glave u pecini je ikra, ima oko 30-ak komada, one ne legu mnogo.
Drugu zenku sam odvojio, i muzijak i zenka su je napadali, dok se medjusobno ne krljaju puno.
Izgleda da sam uzeo trio jedine vrste Apistogramma koje vise vole da budu u paru, ili je 50 cm duzine premalo za 2 zenke.
No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Uto Avg 10, 2010 9:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovo je tek pocetak ,bice jos mrestova, srecno, samo ih dobro hrani i bez problema,naravno vodu podesavaj.
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Uto Avg 10, 2010 10:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Drzimo fige Bravo Bravo Bravo Very Happy Very Happy Very Happy inace i ja obozavam te ribice Embarassed
chicaan
Akvarista

Registrovan: 30 Maj 2010

PorukaPoslao: Uto Avg 10, 2010 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma bez brige Nigros, biće tu još mrestova a prvi mačići se u vodu bacaju... Ne sumnjam ja da će tebi njihov mrest krenuti od ruke, pa tolike si ribe mrestio samo ti treba da se navikneš na apistogrammme Wink Biće, biće, samo napred!
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Mrest barbusa CoFi Razmnožavanje 7 Pet Maj 04, 2012 3:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest borca nesto nije u redu mikica555 Razmnožavanje 36 Sre Maj 02, 2012 6:49 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest yellow molly - video HD chavke Ribe 3 Uto Apr 24, 2012 9:26 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest Barbusa CoFi Ribe 2 Čet Apr 12, 2012 12:47 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka mrest koridorasa branko97KW Razmnožavanje 5 Čet Apr 12, 2012 10:56 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License