Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 mrest borca Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 5:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imao sam betta mrest..
proslo je vise od 48 sati kako je gotov a ne vidim da iz gnezda vire repici malaca?
koliko im treba za inkubaciju? ja sma nasao oko 36 h...
sto bi znacilo da nece ni biti malaca ili ja ne vidim dobro...
inace temperatura je 29 c...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 5:13 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 3:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

iz ovog mresta se nije nista izleglo!!!
evo posle 10ak dana isti par ponovo mrest, ovog puta sve ide neverovatno glatko...
od gnezda koje je bilo gotovo za noc, do mresta koji je otpoceo za 5 min nakon pustanja zenke i jos uvek traje...
uskoro slike, a za 36 casova nadam se i malcima ako ne pojede muzijak kao prosli put!
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Sub Dec 03, 2011 11:53 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

mozda ih nije pojeo muzjak...mozda ikra nije bila oplodjena mozda je los muzjak u smislu oplodnje...msm da je kratko vremena proslo od prvog mresta...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Dec 03, 2011 2:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ne znam da li je kratko, ali zenka je dobila pruge a on je sam u zajednickom poceo da pravi gnezdo, pa sma ih odvojio da im omogucim mirnu vodu... sve je proslo ok, evo 24 sata od mresta, opet cekam malce, muzijak popravlja gnezdo i siri ga.. videcemo...
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 12:18 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

stigli malci, djumle malaca Very Happy
ne moze da postigne muzijak da vrati u gnezdo!!! jadnik vec satima samo ide gore / dole...
i ne moze nikako da vrati sve, stalno na dnu ima bar 20tak malaca , toliko su mali da se jedva vide, a muzijak jadan ne zna sta ce...
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 9:56 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa cesitam na prinovi, trud se isplatio Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
joca93knj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 10:21 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sad pazi samo nema naglih promena temperature...nocu ne gasi svetlo da on vidi da ih vraca...i cim proplivaju odma vadi muzjaka ma koliko ti on brizno izgledao...to je to za sad javljaj sta se desava...
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 1:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

'Ajde opali jedan photo sesion. Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 3:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

otac je stvarno brizan... jos malci nisu proplivali.. koliko im treba?
temperatura je 28 da je ne spustam, ali nemam nikakv filter, citao sma na forumima da ga stavim tek kada proplivaju, kakav sta? pumpa mi je jako jako... sta da radim po tom pitanju?
evo slika
zagrljaj:
Image
isadanje ikre

Image
skupljanje ikre

Image
i zenka dize ikru u gnezdo

Image
joca93knj
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 8:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

temperaturu ne menjaj jos...moze da skodi malcima...filter stavi kad izvadis muzjaka...neki mali sundjer filter da izbacuje sto sitnije mehurice ali da ne bude prejako ukljucen da ne smeta malcima...drugi filteri ce usisati malce...
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Dec 05, 2011 4:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

malci jos nisu proplivali ali sam sklonio oca, postao je premoren i da lezi na dnu... bogami i ogladneo je!
kod malaca temperatura ista 28, ubacen mali sundjer filter i pumpa ubacuje lagano vazduh
cekam da malci proplivaju pa da padne i prvi obrok zumance Very Happy
joca93knj
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Dec 05, 2011 4:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja sam muzjaka hranio i dok je sa malcima...ali u malim kolicinama...vec 3-ceg dana mozes da krenes sa artemiom i mikro crvima...samo gledaj da zumanace bude sveze...gledaj da usisavas dno ali nekom tankom cevcicom da ne izvlacis mnogo vodu...obicno se desi da par komada uginu na pocetku pa gledaj i to da uklonis...to ti je to...ako neko ima nesto da doda...
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Dec 06, 2011 3:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

palo prvo hranjenje, jako malo zumanceta rastvoreno u vodi, pa uvuceno u spric i pustene 3 kapi... po DEAKOVIM instrukcijama Very Happy
puno mu se zahvaljujem ovom prilikom Very Happy
ne znam koliko imam malaca ja sam mislio da ih je oko 50tak, ali kako su grupisani u grupe, oko filtera, grejaca i po uglovima ne mogu tacno da ih prebrojim, prebrojao sma najmanju grupu i tu je oko 20, a kod filtera ih ima 3 puta vise, mislim da imam jako puno malaca...
kada ubacim zumance ne cini mi se da idu na hranu?
verovatno se ne vidi da jedu...
Anboy
Urednik
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011

PorukaPoslao: Uto Dec 06, 2011 8:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Naravno da ne idu na hranu kad to jos uvek nije ni ribica nego licinka. Jedu oni koliko njima treba ne brini nista. Moj savet ti je da ti batalis to zumance i da krenes sa artemijom. Prvi dan borac nemoze da je pojede celu artemiju ali moze da joj odkine parce tela npr. nogu sto je ekstra, jer i dok su mali agresivni su.
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Dec 06, 2011 11:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja svaki put kad pogledam taj akvarijum meni sve lepsi i bolji Very Happy
sada vise nisu u uglovima, nego su se rastrkali, kao da je svaki zauzeo svoje mesto i tako ne mrdju...
ne gine im jos sutra zumance, nemam pripremljene artemije... jedino sada da stavim a i to nece biti do sutra na noc...
koji je najlaksi nacin pripreme artemije a da posle mogu da je izvadim sto lakse... i koliko da je stavljam, zumance mi je lako da odredim dve tri kapi... a kako da znam koliko moram artemije da ubacim, ako je ubacujem spricem?
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Mrest barbusa CoFi Razmnožavanje 7 Pet Maj 04, 2012 3:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest borca nesto nije u redu mikica555 Razmnožavanje 36 Sre Maj 02, 2012 6:49 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Uginuce borca somina Bolest 7 Ned Apr 29, 2012 2:29 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest yellow molly - video HD chavke Ribe 3 Uto Apr 24, 2012 9:26 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest Barbusa CoFi Ribe 2 Čet Apr 12, 2012 12:47 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License