| Autor |
Poruka |
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011
|
imao sam betta mrest..
proslo je vise od 48 sati kako je gotov a ne vidim da iz gnezda vire repici malaca?
koliko im treba za inkubaciju? ja sma nasao oko 36 h...
sto bi znacilo da nece ni biti malaca ili ja ne vidim dobro...
inace temperatura je 29 c... |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nsmali
Akvarista

|
iz ovog mresta se nije nista izleglo!!!
evo posle 10ak dana isti par ponovo mrest, ovog puta sve ide neverovatno glatko...
od gnezda koje je bilo gotovo za noc, do mresta koji je otpoceo za 5 min nakon pustanja zenke i jos uvek traje...
uskoro slike, a za 36 casova nadam se i malcima ako ne pojede muzijak kao prosli put! |
|
|
|
   |
 |
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010
|
mozda ih nije pojeo muzjak...mozda ikra nije bila oplodjena mozda je los muzjak u smislu oplodnje...msm da je kratko vremena proslo od prvog mresta... |
|
|
|
    |
 |
nsmali
Akvarista

|
ne znam da li je kratko, ali zenka je dobila pruge a on je sam u zajednickom poceo da pravi gnezdo, pa sma ih odvojio da im omogucim mirnu vodu... sve je proslo ok, evo 24 sata od mresta, opet cekam malce, muzijak popravlja gnezdo i siri ga.. videcemo... |
|
|
|
   |
 |
nsmali
Akvarista

|
stigli malci, djumle malaca
ne moze da postigne muzijak da vrati u gnezdo!!! jadnik vec satima samo ide gore / dole...
i ne moze nikako da vrati sve, stalno na dnu ima bar 20tak malaca , toliko su mali da se jedva vide, a muzijak jadan ne zna sta ce... |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Pa cesitam na prinovi, trud se isplatio  |
|
|
|
     |
 |
joca93knj
Akvarista

|
sad pazi samo nema naglih promena temperature...nocu ne gasi svetlo da on vidi da ih vraca...i cim proplivaju odma vadi muzjaka ma koliko ti on brizno izgledao...to je to za sad javljaj sta se desava... |
|
|
|
    |
 |
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011
|
'Ajde opali jedan photo sesion.  |
|
|
|
    |
 |
nsmali
Akvarista

|
otac je stvarno brizan... jos malci nisu proplivali.. koliko im treba?
temperatura je 28 da je ne spustam, ali nemam nikakv filter, citao sma na forumima da ga stavim tek kada proplivaju, kakav sta? pumpa mi je jako jako... sta da radim po tom pitanju?
evo slika
zagrljaj:
isadanje ikre
skupljanje ikre
i zenka dize ikru u gnezdo
 |
|
|
|
   |
 |
joca93knj
Akvarista

|
temperaturu ne menjaj jos...moze da skodi malcima...filter stavi kad izvadis muzjaka...neki mali sundjer filter da izbacuje sto sitnije mehurice ali da ne bude prejako ukljucen da ne smeta malcima...drugi filteri ce usisati malce... |
|
|
|
    |
 |
nsmali
Akvarista

|
malci jos nisu proplivali ali sam sklonio oca, postao je premoren i da lezi na dnu... bogami i ogladneo je!
kod malaca temperatura ista 28, ubacen mali sundjer filter i pumpa ubacuje lagano vazduh
cekam da malci proplivaju pa da padne i prvi obrok zumance  |
|
|
|
   |
 |
joca93knj
Akvarista

|
ja sam muzjaka hranio i dok je sa malcima...ali u malim kolicinama...vec 3-ceg dana mozes da krenes sa artemiom i mikro crvima...samo gledaj da zumanace bude sveze...gledaj da usisavas dno ali nekom tankom cevcicom da ne izvlacis mnogo vodu...obicno se desi da par komada uginu na pocetku pa gledaj i to da uklonis...to ti je to...ako neko ima nesto da doda... |
|
|
|
    |
 |
nsmali
Akvarista

|
palo prvo hranjenje, jako malo zumanceta rastvoreno u vodi, pa uvuceno u spric i pustene 3 kapi... po DEAKOVIM instrukcijama
puno mu se zahvaljujem ovom prilikom
ne znam koliko imam malaca ja sam mislio da ih je oko 50tak, ali kako su grupisani u grupe, oko filtera, grejaca i po uglovima ne mogu tacno da ih prebrojim, prebrojao sma najmanju grupu i tu je oko 20, a kod filtera ih ima 3 puta vise, mislim da imam jako puno malaca...
kada ubacim zumance ne cini mi se da idu na hranu?
verovatno se ne vidi da jedu... |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Naravno da ne idu na hranu kad to jos uvek nije ni ribica nego licinka. Jedu oni koliko njima treba ne brini nista. Moj savet ti je da ti batalis to zumance i da krenes sa artemijom. Prvi dan borac nemoze da je pojede celu artemiju ali moze da joj odkine parce tela npr. nogu sto je ekstra, jer i dok su mali agresivni su. |
|
|
|
   |
 |
nsmali
Akvarista

|
ja svaki put kad pogledam taj akvarijum meni sve lepsi i bolji
sada vise nisu u uglovima, nego su se rastrkali, kao da je svaki zauzeo svoje mesto i tako ne mrdju...
ne gine im jos sutra zumance, nemam pripremljene artemije... jedino sada da stavim a i to nece biti do sutra na noc...
koji je najlaksi nacin pripreme artemije a da posle mogu da je izvadim sto lakse... i koliko da je stavljam, zumance mi je lako da odredim dve tri kapi... a kako da znam koliko moram artemije da ubacim, ako je ubacujem spricem? |
|
|
|
   |
 |
|
|