| Autor |
Poruka |
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011
|
muzijak, sam u 3L, ne znam sta mu je...
poslednjih dana se cudno ponasao, ofucao, slabo jeo, stomak mu pobeleo i iz analnog otvora neka sluz mu curi...
danas samo tone, kako se digne do povrsine tako padne na dno, i ne moze koordinirano da pliva...
do pre nedelju dana je bio u velikom akvarijumu ali sam ga preselio u mali, pokusao sma da u obezbedim u tih 3L temperaturu od 27... mozda sam tu pogresio jer sma koristio grejac od 50W...
ne znam zao mi ga, ne znam sta da radim, da cekam da ugine, da se muci tako ili da putuje u wc solju, a i to se bojim da ce da prezivi pa da ce se muciti u kanalizaciji... |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Mare
Akvarista

Registrovan: 30 Avg 2010
|
Meni je uvek bilo zao da bacim ribe u wc solju. Uvek sam ih ostavio u aq. Jbg, ako je nizbezno, lepse je umreti u aq nego u kanalizaciji  |
|
|
|
   |
 |
nsmali
Akvarista

|
po meni je mucenje i jedno i drugo... ja bih ubio da im skratim muke... ali uvek se covek nada mozda se izvuce...
nazalost moj bettan je uginuo i to dok sam otvarao temu, primetio sam da je nesto histericno plivao... da se digao do povrsine i potonuo... tu je ostao, mislio sam da odmara ili lezi a on je za pola sata pobeleo ...
ali me jako interesuje da li je ugino jer mu je doslo vreme ili mojom greskom sa grejacem, da ga nisam skuvao... |
|
|
|
   |
 |
Mare
Akvarista

Registrovan: 30 Avg 2010
|
ne bih znao da ti kazem. moguce da si ga skuvao. Nisi proverio prstom koliko je topla voda? |
|
|
|
   |
 |
nsmali
Akvarista

|
ma proveravao sam, imao sam i toplomer, 26,5 je bilo... |
|
|
|
   |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Nisi ga skuvao 100% oni mogu i na 30C i oseca ce se dobro tako da nije to problem. Skupljen stomak, belicast ljigav izmet i pijano plivanje su svi simptomi crevnih parazita ma da je to uvek tesko reci dal je to to al ovde po opisu je to bilo to. Nisi rekao koliko je star jer oni zive negde oko 2god. |
|
|
|
   |
 |
nsmali
Akvarista

|
nije skupljen nego naduvan, preduvan...
a to pijano plivanje, je bilo nazalost umiranje, zadnjih 20 sekundi zivota je plivao pijano... znam da ga nisma skuvao, razmnozavao sma ih na 30,31...
gotovo sada crko je...
oprao sam taj mali akvarijum, dezinfikovo, i zenku sada u njega ubacio, ali ovog puta bez grejaca...
do sada je bila u tegli isto bez grejaca i njoj nije falilo nista...
mislim da su zenke dosta izdrzljivije!!!???
p.s. starost... ne znam tacno jer sam ga kupio pre pola godine u pet sopu, a mislim da je vec kupljen star bio prilicno, jer je bio ubedljivo najveci, sa izuzetno jakim telom i dugim perajima, kod mene nije narastao ni malo... dok su sve zenkice narasle bar duplo... tako da mislim da je mozda i star bio, ali opet pre mesec i po je bio u neverovatnoj kondiciji, imao je mrest, koji je odradio perfektno.... zbog takvo dobrog ocinstva mi je i najzalije... |
|
|
|
   |
 |
somina
Akvarista

Registrovan: 08 Feb 2011
|
isti slucaj sa mojim borcem preduvan stomak sve isto i moj je jutros uginuo  |
|
|
|
   |
 |
ssrki
Akvarista

Registrovan: 01 Feb 2011
|
evo cini mi se da je sa mojim borcem isto, pa da notvaram novu temu, imam ga nesto duze od godinu dana, do sad nikad nije bio bolestan, u poslednjih 6 meseci i vise nijedna ribica mi nike uginula. Evo slika, nadam se da cete nesto videti. Radi se o naduvenom stomaku i to vdc 10ak dana a mozda i duze. Sta raditi?
 |
|
|
|
   |
 |
|
|