Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 muzijak Borca!!!! znam da nema pomoci ali gde je greska Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 2:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

muzijak, sam u 3L, ne znam sta mu je...
poslednjih dana se cudno ponasao, ofucao, slabo jeo, stomak mu pobeleo i iz analnog otvora neka sluz mu curi...
danas samo tone, kako se digne do povrsine tako padne na dno, i ne moze koordinirano da pliva...
do pre nedelju dana je bio u velikom akvarijumu ali sam ga preselio u mali, pokusao sma da u obezbedim u tih 3L temperaturu od 27... mozda sam tu pogresio jer sma koristio grejac od 50W...
ne znam zao mi ga, ne znam sta da radim, da cekam da ugine, da se muci tako ili da putuje u wc solju, a i to se bojim da ce da prezivi pa da ce se muciti u kanalizaciji...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 2:41 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Mare
Akvarista

Registrovan: 30 Avg 2010

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 3:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni je uvek bilo zao da bacim ribe u wc solju. Uvek sam ih ostavio u aq. Jbg, ako je nizbezno, lepse je umreti u aq nego u kanalizaciji Smile
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 4:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

po meni je mucenje i jedno i drugo... ja bih ubio da im skratim muke... ali uvek se covek nada mozda se izvuce...
nazalost moj bettan je uginuo i to dok sam otvarao temu, primetio sam da je nesto histericno plivao... da se digao do povrsine i potonuo... tu je ostao, mislio sam da odmara ili lezi a on je za pola sata pobeleo ...
ali me jako interesuje da li je ugino jer mu je doslo vreme ili mojom greskom sa grejacem, da ga nisam skuvao...
Mare
Akvarista

Registrovan: 30 Avg 2010

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 4:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ne bih znao da ti kazem. moguce da si ga skuvao. Nisi proverio prstom koliko je topla voda?
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 4:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ma proveravao sam, imao sam i toplomer, 26,5 je bilo...
deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 5:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisi ga skuvao 100% oni mogu i na 30C i oseca ce se dobro tako da nije to problem. Skupljen stomak, belicast ljigav izmet i pijano plivanje su svi simptomi crevnih parazita ma da je to uvek tesko reci dal je to to al ovde po opisu je to bilo to. Nisi rekao koliko je star jer oni zive negde oko 2god.
nsmali
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 21, 2012 5:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nije skupljen nego naduvan, preduvan...
a to pijano plivanje, je bilo nazalost umiranje, zadnjih 20 sekundi zivota je plivao pijano... znam da ga nisma skuvao, razmnozavao sma ih na 30,31...
gotovo sada crko je...
oprao sam taj mali akvarijum, dezinfikovo, i zenku sada u njega ubacio, ali ovog puta bez grejaca...
do sada je bila u tegli isto bez grejaca i njoj nije falilo nista...
mislim da su zenke dosta izdrzljivije!!!???
p.s. starost... ne znam tacno jer sam ga kupio pre pola godine u pet sopu, a mislim da je vec kupljen star bio prilicno, jer je bio ubedljivo najveci, sa izuzetno jakim telom i dugim perajima, kod mene nije narastao ni malo... dok su sve zenkice narasle bar duplo... tako da mislim da je mozda i star bio, ali opet pre mesec i po je bio u neverovatnoj kondiciji, imao je mrest, koji je odradio perfektno.... zbog takvo dobrog ocinstva mi je i najzalije...
somina
Akvarista

Registrovan: 08 Feb 2011

PorukaPoslao: Ned Apr 29, 2012 4:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

isti slucaj sa mojim borcem preduvan stomak sve isto i moj je jutros uginuo Sad
ssrki
Akvarista

Registrovan: 01 Feb 2011

PorukaPoslao: Pet Maj 04, 2012 10:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

evo cini mi se da je sa mojim borcem isto, pa da notvaram novu temu, imam ga nesto duze od godinu dana, do sad nikad nije bio bolestan, u poslednjih 6 meseci i vise nijedna ribica mi nike uginula. Evo slika, nadam se da cete nesto videti. Radi se o naduvenom stomaku i to vdc 10ak dana a mozda i duze. Sta raditi?

Image

Image

Image
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Ime ne znam :) krlle83 Akvarijumi 12 Pet Maj 18, 2012 11:56 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mrest borca nesto nije u redu mikica555 Razmnožavanje 36 Sre Maj 02, 2012 6:49 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Uginuce borca somina Bolest 7 Ned Apr 29, 2012 2:29 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gde da kupim bio kugle milostzr@gmail.com Oprema 2 Pon Apr 16, 2012 6:19 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati HITNO poklanjam muzijaka ili zenku bo... Srceee Na poklon 2 Ned Apr 08, 2012 4:53 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License