Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Nana - problem Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Djile
Akvarista

Registrovan: 04 Mar 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 24, 2012 5:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Na listovima je pocela da se pojavljuju bele tacke nakon cega nastaju rupe na listovima. Svetlo je otp 0.5W/L, dodajem tecnu prihranu prilikom izmene vode. Na listovima ima i algi koje su u povlacenju. I nesto je pocelo da "gricka" mlade listove, od ribica su tu ksifo, barbusi i ancistrusi...

Slika je losija slikano je mobilnim...

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Jan 24, 2012 5:06 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

wuchko1988
Akvarista

Registrovan: 24 Sep 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 24, 2012 7:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Procesljaj malo po forumu, cini mi se da je Deak opisao kako se izborio sa crom algom...A za to truljenje biljaka mozda se biljka jos privikava dok se ne ukoreni...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM Adresa
bakibgd
Akvarista

Registrovan: 20 Sep 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 24, 2012 8:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cao,
I ja sam imao isti problem sa nanom tj. mrkim algama Razz kao i ti...
Kao sto "wuchko1988" rece, malo sam trazio po forumu i nasao resenje. Uglavnom se svodi na sledece:
Premalo svetlosti dovodi do stvaranja mrkih algi, tako da sam osisao biljke koje si mi zaklanjale nanu i evo danas, posle tek 10-tak dana skoro da ih vise i nema po listovima... meni je to pomoglo, moj ti je savet da probas sa malo jacim osvetljenjem.
Sto se tice iskrzalih i ostecenih listova, tu stvarno ne znam kako da pomognem.
Neka me neko ispravi ako gresim u vezi osvetljenja...
Pozdrav
Djile
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 12:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nije mi problem u algama, one su u nestajanju. Vec u pojavljivanju belih tacaka nakon cega nastaju rupe na listovima?
deki022
Akvarista

Registrovan: 24 Nov 2010

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 1:24 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da ti nije rizom zatrpan u podlogu pa pocinje truljenje biljke,ako jeste izvadi iz podloge
Djile
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 11:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Na panju je rizom i to je pocelo da se desava na jednoj od sest nana kojih imam, pa me brine da se ne prosiri i na ostale.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Barbus - problem posle hranjenja! Tiger barb Bolest 8 Pet Maj 11, 2012 10:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ludwigija repens problem. Onix21 Biljke 6 Čet Maj 10, 2012 11:42 am Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Anubia nana za valisneriju ili slicno maredelija Razmena 4 Ned Maj 06, 2012 9:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Problem sa algom Milanche 90 Alge 16 Ned Maj 06, 2012 8:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Problem sa vodom javemi Početak u akvaristici 5 Sre Maj 02, 2012 8:38 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License