|
|
|
| Autor |
Poruka |
Djile
Akvarista

Registrovan: 04 Mar 2010
|
Na listovima je pocela da se pojavljuju bele tacke nakon cega nastaju rupe na listovima. Svetlo je otp 0.5W/L, dodajem tecnu prihranu prilikom izmene vode. Na listovima ima i algi koje su u povlacenju. I nesto je pocelo da "gricka" mlade listove, od ribica su tu ksifo, barbusi i ancistrusi...
Slika je losija slikano je mobilnim...
 |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
wuchko1988
Akvarista
Registrovan: 24 Sep 2011
|
Procesljaj malo po forumu, cini mi se da je Deak opisao kako se izborio sa crom algom...A za to truljenje biljaka mozda se biljka jos privikava dok se ne ukoreni... |
|
|
|
    |
 |
bakibgd
Akvarista

Registrovan: 20 Sep 2011
|
Cao,
I ja sam imao isti problem sa nanom tj. mrkim algama kao i ti...
Kao sto "wuchko1988" rece, malo sam trazio po forumu i nasao resenje. Uglavnom se svodi na sledece:
Premalo svetlosti dovodi do stvaranja mrkih algi, tako da sam osisao biljke koje si mi zaklanjale nanu i evo danas, posle tek 10-tak dana skoro da ih vise i nema po listovima... meni je to pomoglo, moj ti je savet da probas sa malo jacim osvetljenjem.
Sto se tice iskrzalih i ostecenih listova, tu stvarno ne znam kako da pomognem.
Neka me neko ispravi ako gresim u vezi osvetljenja...
Pozdrav |
|
|
|
   |
 |
Djile
Akvarista

|
Nije mi problem u algama, one su u nestajanju. Vec u pojavljivanju belih tacaka nakon cega nastaju rupe na listovima? |
|
|
|
   |
 |
deki022
Akvarista

Registrovan: 24 Nov 2010
|
Da ti nije rizom zatrpan u podlogu pa pocinje truljenje biljke,ako jeste izvadi iz podloge |
|
|
|
   |
 |
Djile
Akvarista

|
Na panju je rizom i to je pocelo da se desava na jednoj od sest nana kojih imam, pa me brine da se ne prosiri i na ostale. |
|
|
|
   |
 |
|
|
|