Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Nano reef ali ipak 300l Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
LAVxXx
Akvarista

Registrovan: 08 Nov 2015

PorukaPoslao: Sre Jun 07, 2017 3:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Posle dugo vremena odlucio sam da i ja osolim malo Smile

Prvo sam krenuo sa mali ali kad malo bolje pogledam bolje da sam odmah presao na veliki, jer za te pare sam mogao da uzmem nesto za veliki.

Ali ipak je mali presudio da predjem na veliki Smile

Kako su pricali da je teze mali, mislim da nije strasno....
Bilo je svega u pocetku ali nista srasno, sve se zavrsilo dobro....

Ubacujem slike cim stignem i kad stigne veliki akvarijum Smile

I da ne zaboravim da nije bilo Geza Kurai Ne bi nikad zapoceo morsku akvaristiku...

A i tu je Petar Stefanovic sto mi je izaso u susret maksimalno...

Tako da ce sve ovo trajati malo duze jer ipak nije bas jeftino zadovoljstvo, Tako da Idemo polako i sigurno svaki mesec po nesto cu uzeti a nesto cu i DIY Smile

Ipak je DIY nesto naj lepse, kad covek napravi iz ljubavi Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Jun 07, 2017 3:01 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Djuradj
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 20 Jul 2016

PorukaPoslao: Sre Jun 07, 2017 5:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A koliko veliki ce biti, daj dimenzije i od opreme sta ce biti? I srecno Very Happy
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jun 07, 2017 7:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dimenzija akvarijuma 120x50x50 Very Happy
Sump ce biti 80x40x40 ja mislim da ce to biti ok
A sto se tice opreme sta ce biti tacno ne znam, zavivisi koliko skupim novaca. Ali svaki mesec po nesto, gledacu da nista ne pravi buku to mi je bitno.
Tako da prvo akvarijum,mozda jos nesto uz njega uzmem ali otom potom.
Hvala druze Cool
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jun 07, 2017 7:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovako sad izgleda ovaj mali, i prezadovoljan sam kako ide sve.

Image
Image
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jun 09, 2017 3:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel moz pomoc oko DIY LED Smile

Dimenzija ce biti 90cm 30-35cm viseca hauba da kazem

Koliko bi trebalo dioda da ubacim od 3w ?

Vidim da ima od 10w ali koliko sam video svi rade sa 3w
Serene Sky
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2013

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 3:36 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

21x440-450(royal blue), 13xbele, 8x420(nUV), 5x400-410(nUV), 3x490(cyan), 2x600nm(red), 1x365(UV)

3w je relativno mogu da trose i 1w i 5w zavisno od napajanja i hladjenja naravno to utice na spektar i "količinu" svetla koje daju. Imas raznih proizvodjača led ako ćeš uzimati kineske uzimaj one koje u sebi imaju 45mil čip posto imaju i sa 35mil. Bridgelux su najbolje royal blue mozda za akvarijum za nase podrucije. Cree su dobre al kostaju puno zahtevaju jaca napajanja i bolje hladjenje a i kinezi svasta podvaljuju pod cree. Luxeon rebel su isto popularne ima ih razni.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
midnight
Akvarista

Registrovan: 08 Mar 2016

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 11:02 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

mozda gresim ali ja bih u tu kombinaciju ubacio i plave 460-475
Serene Sky
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 11:19 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Osim ako ne zeliš da akvarinum ima bas plav izgled nema potrebe taj deo spektar je pokriven sa belim diodama 6000-30000k jer za osnovu imaju plavi cip.
Zaboravih da napisem ako ćeš ledove dimovati analogno treba ti daleko vise
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 3:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Tako cu uraditi kao sto si reko, mislim slicna kombinacija pa cemo videti, sta cu dobiti pa cu ubacivati po koju jos da dobijem ono sto hocu.
Bice vise napajanja, jer necu da mi se pali sve od jednom pa cu preko tajmera za struju da ukljucuje po koji red LED-a
Hvala na pomoci
Sutra idem na pijacu da vidim jel ima neki aluminjskih stvari, pa cemo polako kombinovati nesto.
Serene Sky
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 3:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Tacno tako ja sam ti naveo br iz fibonacijevog niza za slucaj da me uzmes zdravo za gotovo jer se lako kombinuju i odnos dioda je otprilike kako treba. Ako ti se vise svidja da vuce na ljubicasto a ne na plavo koristi na primer 13 near UV(400-430nm) a 8 belih. Jedino sto ti preporucujem da ne koristis vise od 1 do 2 ove 365nm i to sa staklenim socivom. Na fabrickim rasvetama koriste 385 395 al je pitanje na koliko ih guraju i koliko one daju uv radijacije.
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 7:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dve sam uzeo pa cu videti jedna ili dve montiram.
Plavo plavo samo Smile
uzeo sam par komada svetlo plava
i dve crvene a tocu videti dali montiram
Serene Sky
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jun 10, 2017 10:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Gde si uzimao diode ako nije tajna?
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jun 11, 2017 6:12 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ebay Smile sad cekam da stigne
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jun 12, 2017 6:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Qty:: 2pcs
Type: With PCB
Color: UV 395-400nm
Qty:: 10pcs
Color: Royal Blue 445-450nm
Qty:: 10pcs
Color: Cold White 10000-15000K
Color: Bright Red 620-630nm
Color: Bright Blue 460-470nm
Color: Natural White 4000-4500K

Ove sam narucio diode pa cemo videti sta cu dobiti za prvu ruku, ali mislim da cu uzeti plave jos, sad vidim koliko su ove bele jake
Posto nece jos biti kompletan akvarijum bice tu jos kombinacija sa svetlom
LAVxXx
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jun 18, 2017 10:12 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image
Polica i summp se polako pravi
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Nano cube ideja, upomoć Nerd Početak u akvaristici 26 Uto Avg 15, 2023 7:34 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mali akvarijum NANO TANK Kacica Početak u akvaristici 11 Sre Mar 15, 2023 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ručna izrada - 300l reduktor Akvarijumi 68 Uto Feb 08, 2022 5:29 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Reef cube Miksa Morski Akvarijumi 7 Sre Dec 08, 2021 6:57 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Od sumraka do svitanja reef CristopherMoltisanti Oprema u morskoj akvaristici 2 Pon Jul 27, 2020 8:21 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker