Autor |
Poruka |
Sone_bg
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2016
|
Jel zna neko zašto mi malo malo opada pritisak u boci ili je to svima normalno? Ja je namestim na 60 bara i onda ona kroz nekih 5, 6 dana polako opada. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Kako misliš namestiš na 60 bara? Napuniš?
Pritisak opada kada je skoro prazna ili kada padne temperatura, inače bi trebalo da je stabilan. |
|
|
   |
 |
Luvias
Akvarista

Registrovan: 18 Nov 2016
|
Ne znam kako namestas pritisak u boci, znaci imas 2 manometra, jedan sluzi da vidis koji je pritisak u boci, a drugi protok co2 kroz ventil. Protok mozes sam da podesavas na koliko ti odgovara, kod mene je oko 1 bar. |
|
|
   |
 |
Sone_bg
Akvarista

|
Boca je stara 20 dana, tj tek je pocela da radi, na ovom manometru koji obeležava pritisak u boci, stavim na 60 bara, drugi je sve zavisi, uglavnom tu oko 2 bara, al evo sad na ovoj slici sto sam postavio je pala baraza na na nekih 30-tak bara, na to mislim
 |
|
|
   |
 |
Dare021
Akvarista

Registrovan: 12 Maj 2013
|
nešto tu ne štima...
skroz puna boca ima 60 bara pritiska ,nema tu nikakvog podešavanja..ona je uvek skroz odvrnuta
za početak nam reci kakvu bocu koristiš i kolike zapremine?? |
|
|
   |
 |
Sone_bg
Akvarista

|
Boca je iz Vatrosprema, 5 kg je u pitanju, ja npr cim malo odvrnem sad na ventilu ona odmah skoci na 60 bara i tu tako ostavim, ja sam barem skontao da tako treba ili treba skroz do kraja da je otvorim pa koliko ode? |
|
|
   |
 |
Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010
|
Glavni ventil odvrnes do kraja pa vratis (zatvoris) pola kruga, krug. Pada ti jer nisi dovoljno odvrnu ventil, tj verovatno ga otvoris on pokaze 60, a onda zatvoris sto naravno dovede da ti pritisak na glavnom manomentru vrlo brzo opadne. Nema to koliko ode...ne moze da ode vise nego sto ti hoces, a to fino podesavas sa iglicastim |
|
|
   |
 |
Suncokret
Akvarista

Registrovan: 12 Jun 2011
|
Tako je - odvrni glavni ventil, mora stalno gas da tece, bez ikakvih restrikcija.
Uzgred, mislim da je 2,3 bara previse, sta god da koristis kao difuzer. Na ~3 ti se palii sigurnosni ventil.
Kod mene je sada 1,1 bar i sljaka skroz dobro. Serin difuzer. |
|
|
   |
 |
Cokilio
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2013
|
Moguce je i da negde pusta gas(los spoj) i praznibse polako boca. |
|
|
   |
 |
Sone_bg
Akvarista

|
Aaaaa pa sad mi je jasno, jbg kad čovek živi u neznanju odvrno sam ja nju pošteno sad, tek sam shvatio koliko još mogu mnogo da je odvrnem, nego sam ja pomislio da će da mi ode na veću baražu ako još otvorim, jbg nisam znao, u svakom slučaju, otvoreno do kraja, pa malo vraćeno pola kruga ko što je rekao Gangster, a danas ću malo da smanjim baražu u difuzoru, pa da ponovo regulišem igličastim, pratim narednih dana pa ću videti dal ponovo opada pritisak u boci, al mislim da je to to.
A inače proveravao sam svaki spoj sa sapunicom i nigde nije puštao, još sam zatetao kao manijak, da slučajno negde ne pušta
Hvala svima na brzim odgovorima  |
|
|
   |
 |
Djokic
Akvarista

Registrovan: 21 Sep 2014
|
Cemu sluzi to vracanje pola kruga unazad?
Ovde imamo mnogo veci pritisak nego u vodovodu ali uporedicu sa time.
Isto nam treba recimo kap vode u sekundi, za to terba da odvrnemo slavinu(glavni ventil na boci) a posle toga regulatorom fino podesimo...
Kad odvrnemo slavinu do kraja tu imamo mnooogo vise od kapi u sekundi, isto tako kad je vratimo za pola kruga ili krug nazad(zatvorimo) opet ima mnogo vise od te kapi. |
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Predostrožnost da ne stoji ventil nategnut do kraja, ništa revolucionarno. |
|
|
   |
 |
Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010
|
Objasnio Blue!
Kod mene nije nista na max... ni spomenuta voda, tj glavni ventil, ni grejac bojlera, ni ventil na plinskoj boci, pa tako ni ventil na CO2  |
|
|
   |
 |
manastiriste
Akvarista

Registrovan: 30 Jan 2013
|
Gangster :: |
Objasnio Blue!
Kod mene nije nista na max... ni spomenuta voda, tj glavni ventil, ni grejac bojlera, ni ventil na plinskoj boci, pa tako ni ventil na CO2  |
Akvarijum ti na maximumu, druze .
Izvinjavam se na komemtaru u okviru ove teme  |
|
|
    |
 |
Sone_bg
Akvarista

|
Odrađeno kao što je Gangster objasnio i za sad sve radi kako treba, pritisak u boci ne pada, sve je u redu
Hvala svima na pomoći  |
|
|
   |
 |
|