----------------------------------- oldwolf Ned Dec 10, 2017 9:05 pm ----------------------------------- Obična voda, za razliku od hrane, ne sadrži šećere ni belančevine zbog čega je mikrobima lakše zagaditi je. Za čudan ukus vode koja je odstajala u čaši preko noći postoji objašnjenje. "U vodi koja je preko noći odstajala u čaši na vazduhu nakupile su se bakterije i prašina" Naime, kako je voda bila izložena vazduhu upila je nešto ugljičnog dioksida i delić tog CO2 pretvorio se u karbonsku kiselinu, što znači da voda na vazduhu menja svoj hemijski sastav. Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona te se pretvori u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vode zbog čega ona mijenja ukus, e sad zašto se kod tebe desilo obrnuto postoje brojne teorije, U suštini voda se stavlja u staklene posude da odstoji ne zbog pH, već da ispari hlor i još neke stavke, inače plastične flaše i baloni znaju da promene strukturu vode, zato treba držati ne više od 24h da odstoji,to bi bilo dovoljno.