| Autor |
Poruka |
Zvrle
Akvarista

Registrovan: 22 Feb 2012
|
Posle pomoci oko prvog problema da postavimo jos jedno pitanje, ribe uglavnom plivaju pri povrsini vode sve zivorotke pa cak i torokatumi cesto izlaze na povrsinu i kao "da piju vodu" dok su neonke blizu dna i pande stalno po dnu. Da li neko zna zbog cega ovo rade??? |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Uhhhhh, može biti dosta razloga, prvi koji mi pada na pamet je nedostatak kiseonika (malo biljaka slaba aeracija..) drugi je povećana koncentracija amonijaka. Da li je akvarijum cikliran pre ubacivanja riba? |
|
|
|
   |
 |
Zvrle
Akvarista

|
Akvarijum je star 3 meseca, a jako malo cikliran, 5,6 dana, ali do sada nismo imali nikakvih problema, u pocetku su bile samo 4 ribe, 2 gupi i 2 moli a posle mesec dana dodali ostale stanovnike i to ne odjednom, posto ovde nema nista od riba da se kupi pa kako idemo negde kupimo po neku. Vodu menjamo na 6,7 dana mozda malo vise od 1/3 .Pumpa za vazduh je champion cx- 0078 i radi na drugoj jacoj brzini.muzjak gupi je cesto pri dnu dok 2 zenke cesto plivaju gore kao i moli i kao "da piju vodu" . |
|
|
|
    |
 |
dr nemo
Akvarista

Registrovan: 11 Feb 2012
|
Provjeri kolika je temperatura vode?Šta je sa filterom kakav je nisi ništa napisao?Ima li kakva slika? |
|
|
|
    |
 |
Zvrle
Akvarista

|
Temperatura vode je 25, unutrasnji filter resun p-700l a sliku mozes da vidis u temi akvarijum Sokobanja, i detaljniji opis. Primetio sam da su uglavnom gore dok je svetlno upaljeno, uvece kad se svetlo ugasi sve sidju dole, e sad da li spavaju ili sta rade ne znam, ali mi bas nije jasno zasto se stalno ponasaju kao da jedu, idu uz povrsinu vode i otvaraju usta kao da jedu. I to stalno rade na prednjoj desnoj strani akvarijuma, da li su tu naucili da ih hranimo i stalno smo u tom delu ne znam !!! |
|
|
|
    |
 |
nikola 45
Akvarista
Registrovan: 15 Feb 2012
|
Ja sam jedno jutro primetio isto, stim da sam video i da se pumpa za vazduh iz nekog rasloga iskljucila u neko vreme tokom noci, odmah sam je ukljucio, malo pojacao temperaturu (nisam imao termometar), posle nekog kraceg vremena, (sat-dva) sve se dovelo u red.. Ako si siguran da je temp ok, moje misljenje je da pustis koj vazduha.. .. |
|
|
|
   |
 |
Zvrle
Akvarista

|
Imamo termometar i temperature je uvek 25, posto je i radijator pored akvarijuma ( na nekih metar od njega), a za vazduh mislim da bi im i na manjoj brzini bilo dovoljno a kamoli na ovoj drugoj kako sada radi. Ovo uglavnom rade moli a i torokatumi izlaze cesto, kao da uzmu vazduh i odmah se vracaju dole.Jedino da probamo rasprsivac da postavimo blize sredini pa da vidimo kako ce tad da reaguju, posto uvece kad se ugasi svetlo sve su pri dnu. |
|
|
|
    |
 |
branko97KW
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2012
|
| Zvrle :: |
| posto uvece kad se ugasi svetlo sve su pri dnu. |
I meni su ribe uvak kad ugasim svetlo na dnu
To one ,,spavaju,, nebrinii zbog toga
Ja mislim da imaju dovoljno kiseonika , mozda je problem kratko cikliranje |
|
|
|
   |
 |
Zvrle
Akvarista

|
Moguce, ali je proslo 3 meseca od kad je akvarijum formiran, ipak mi je malo cudno da samo moli i torokatumi to rade, izgleda da su malo drugacije od drugih . Neka "piju vodu" ako su zedne !!! |
|
|
|
    |
 |
|
|