Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Plivanje riba Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Zvrle
Akvarista

Registrovan: 22 Feb 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 9:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Posle pomoci oko prvog problema da postavimo jos jedno pitanje, ribe uglavnom plivaju pri povrsini vode sve zivorotke pa cak i torokatumi cesto izlaze na povrsinu i kao "da piju vodu" dok su neonke blizu dna i pande stalno po dnu. Da li neko zna zbog cega ovo rade???
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 9:36 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 9:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uhhhhh, može biti dosta razloga, prvi koji mi pada na pamet je nedostatak kiseonika (malo biljaka slaba aeracija..) drugi je povećana koncentracija amonijaka. Da li je akvarijum cikliran pre ubacivanja riba?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 22, 2012 10:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Akvarijum je star 3 meseca, a jako malo cikliran, 5,6 dana, ali do sada nismo imali nikakvih problema, u pocetku su bile samo 4 ribe, 2 gupi i 2 moli a posle mesec dana dodali ostale stanovnike i to ne odjednom, posto ovde nema nista od riba da se kupi pa kako idemo negde kupimo po neku. Vodu menjamo na 6,7 dana mozda malo vise od 1/3 .Pumpa za vazduh je champion cx- 0078 i radi na drugoj jacoj brzini.muzjak gupi je cesto pri dnu dok 2 zenke cesto plivaju gore kao i moli i kao "da piju vodu" Smile .
dr nemo
Akvarista

Registrovan: 11 Feb 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 7:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Provjeri kolika je temperatura vode?Šta je sa filterom kakav je nisi ništa napisao?Ima li kakva slika?
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 24, 2012 9:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Temperatura vode je 25, unutrasnji filter resun p-700l a sliku mozes da vidis u temi akvarijum Sokobanja, i detaljniji opis. Primetio sam da su uglavnom gore dok je svetlno upaljeno, uvece kad se svetlo ugasi sve sidju dole, e sad da li spavaju ili sta rade ne znam, ali mi bas nije jasno zasto se stalno ponasaju kao da jedu, idu uz povrsinu vode i otvaraju usta kao da jedu. I to stalno rade na prednjoj desnoj strani akvarijuma, da li su tu naucili da ih hranimo i stalno smo u tom delu ne znam Smile !!!
nikola 45
Akvarista

Registrovan: 15 Feb 2012

PorukaPoslao: Sub Feb 25, 2012 2:04 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam jedno jutro primetio isto, stim da sam video i da se pumpa za vazduh iz nekog rasloga iskljucila u neko vreme tokom noci, odmah sam je ukljucio, malo pojacao temperaturu (nisam imao termometar), posle nekog kraceg vremena, (sat-dva) sve se dovelo u red.. Ako si siguran da je temp ok, moje misljenje je da pustis koj vazduha.. Smile..
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 25, 2012 9:01 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imamo termometar i temperature je uvek 25, posto je i radijator pored akvarijuma ( na nekih metar od njega), a za vazduh mislim da bi im i na manjoj brzini bilo dovoljno a kamoli na ovoj drugoj kako sada radi. Ovo uglavnom rade moli a i torokatumi izlaze cesto, kao da uzmu vazduh i odmah se vracaju dole.Jedino da probamo rasprsivac da postavimo blize sredini pa da vidimo kako ce tad da reaguju, posto uvece kad se ugasi svetlo sve su pri dnu.
branko97KW
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2012

PorukaPoslao: Sub Feb 25, 2012 9:55 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zvrle ::
posto uvece kad se ugasi svetlo sve su pri dnu.
I meni su ribe uvak kad ugasim svetlo na dnu
To one ,,spavaju,, nebrinii zbog toga
Ja mislim da imaju dovoljno kiseonika , mozda je problem kratko cikliranje
Zvrle
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 25, 2012 5:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moguce, ali je proslo 3 meseca od kad je akvarijum formiran, ipak mi je malo cudno da samo moli i torokatumi to rade, izgleda da su malo drugacije od drugih Smile. Neka "piju vodu" ako su zedne Smile !!!
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Obaveštenje: Identifikacija bolesti kod riba Bojan Bolest 0 Uto Maj 01, 2012 8:26 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ubacivanje riba posle cikliranja sasa-srb Početak u akvaristici 31 Uto Maj 01, 2012 7:57 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Dresiranje riba??? uros Razno 7 Sub Apr 28, 2012 8:04 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka vrste zlatnih riba scalar 3 Ribe 0 Sub Apr 28, 2012 6:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Najmanja i najveca riba na svetu!!!! Kristina Razno 10 Ned Apr 22, 2012 12:06 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License