Autor |
Poruka |
Laki
Urednik
Registrovan: 14 Jan 2014
|
Obavezno prolistaj sajt sigurno ces nesto zanimljivo naci,inace ljudi suvec narucivali i zivinu koja je stizala bez problema.
Ok je to cifra za tu lampu,i sve je to stvar ukusa i odabira ,zavisi sta planiras dalje tj kasnije,ali uloziti u kvalitetnu rasvetu nikako nije pogresno ako vec mozes. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Dado87
Akvarista
Registrovan: 10 Okt 2017
|
Nego kad smo vec kod lampe..pali se tek na oko 20 %...to je ono sa prve slike..najslabije. jel dosta da je izdignem 20cm iznad vode ? |
|
|
|
|
Laki
Urednik
Registrovan: 14 Jan 2014
|
Kako je to cudno za jednu fabricku lampu da se pali na 20%,lampe nasih kolega sa foruma izrajdene u DIY varijanti imaju dimere svih kanala(svaki ponaosob) koji reaguju od 0-100.
To govori da si definitivno napravio gresku sa kupovinom te lampe ili jednostavno jos uvek nisi skapirao kako radi.U tom slucaju neces imati moon light jer 20% jacine nikako ne moze da simulira mesecevu svetlost.
Dobro bi bilo da se javi neko ko ima bas tu ili neku lampu slicnu toj. |
Poslednji izmenio Laki dana Sre Okt 11, 2017 9:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
midnight
Akvarista
Registrovan: 08 Mar 2016
|
moja rasveta je rucna izrada i ima 36*3w a akvarijum je istih dimenzija bez sociva.
rasvetom se upravlja preko kontrolera u rasponi od 0-100 kako ti je i laki napisao ali .. u najsvetlijem delu dana prvi kanal radi na 45% drugii na 25, treci na 20, cetvrti na 18. peti kanal sam ostavio slobodan da mogu eventualno da ubacim ventilatore za hladjenje vode ako bude trebalo i da mogu da ih programiram kad da se pale i gase.
probaj na netu malo da vidis kako ta rasveta radi mozda nadjes sistem kako je podesiti da moze bolje da simulira noc-dan.
so rastopi u vodi ven akvarijuma jer nije dobro da je sipas direktno u akvarijum jer postoji velika verovatnoca da bude muke sa ne rastopljenom.
u svakom slucaju sretno |
|
|
|
|
Dado87
Akvarista
|
da se javim u ove sitne sate
voda u kanti...grejac...cirkulaciona..konacno..ubacio sam so
pumpa je miksala oko pola sata ..temp.je 25oc ..sad sam merio salinitet je 1.025
ujutru mi stize kamenje pa se javljam.
rasvete sto se tice ne znam ni sam za sada...videcemo...
ionako sam mislio sutra kad ubacim kamenje da mesec dana ne palim rasvetu..recite mi ako je to pogresno.
komsija iz novog sada poslusao sam te..so rastapam van akvarijuma..hvala za savet |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
|
Za oko 60 l si napravio vodu _>? |
|
|
|
|
Dado87
Akvarista
|
50 litara vode sam spremio...s obzirom da mi je prvi put..danas merim salinitet 1.024...stigao zivi kamen samo me muci sto ne znam sta je ovo na njemu zeleno ? ubacujem sliku |
|
|
|
|
Dado87
Akvarista
|
|
|
|
Dado87
Akvarista
|
|
|
|
No 1
Akvarista
|
Ok 50 l, zasto van akvarijuma. Ako je bio prazan odmah si vodu mogao da ubacis u akvarijum i odgovarajucu kolicinu soli, stream pumpu, grejac i da vrti vodu dok se so ne rastvori.
Kako ti je stigao taj kamen, u vodi ili u kanti bez vode_ako hoces mozes odmah da formiras morski i ja ti tako i preporucujem. Sad posto se so rastvorila sipaj vodu u akvarijum, odmah ubaci kamen i pesak odmah ako hoces. Kupi bakterije ili ako ih nemas ubaci malo hrane u vodu za ribice. I ukljuci svetlo. |
|
|
|
|
Dado87
Akvarista
|
ubacio sam pesak odma...sipao vodu i juce ubacio kamen. kamen je stigao u stiroporu i najlonu..jos je bio mokar kad je dosao.
bakterije sam dobio uz filter samo ne znam da li ima potrebe da ih ubacujem? svetlo da palim odma ? |
|
|
|
|
midnight
Akvarista
Registrovan: 08 Mar 2016
|
proveri da li si dobro osolio vodu i kad dodjes na potreban slaninitet ti lepo flomasterom u nekom cosku gde ces videti a opet nece biti upadljivo zabelezi nivo vode. to ce ti biti mera. voda ce isparavati i nivo ce opadati a ti onda lepo znas koliko je isparilo onda do crte dolijes "neslanu" vodu. tako ces odrzavati "slanocu" vode na potrebnom nivou. takodje kad budes sifonirao-cistio akvarijum znaces koliko sveze useljene vode treba da ubacis (obavezno pre menjanja vode , dovedi nivo vode u akvarijumu do crte).
sretno |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
|
|
|
|