Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Podloga pomoc Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
saban
Akvarista

Registrovan: 26 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Nov 30, 2011 10:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav svima, izvinjavam se sto otvaram novu temu, ali imam jedno pitanje. Naime stavio sam u svoj akvarijum bijeli kavarcni pijesak akvarijum je 105 litara, imam filter pumpu atman - 102 a stavio sam jos jednu manju pumpu 250l/h pored te. E sad je problem sto je na suprotnoj strani podloga pozutila a na ovoj gdje su pumpe je normalno. E sad me zanima koji je uzrok ove pojave? I kako to da rijesim?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Nov 30, 2011 10:44 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

kaplarm
Akvarista

Registrovan: 05 Jul 2010

PorukaPoslao: Sre Nov 30, 2011 11:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li si siguran da je podloga pozutela, tj. da li je ona zuta na povrsini ili je onaj deo do stakla zut ? Mozda da ubacis sliku bice lakse.
saban
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 10:45 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Evo slike, S'tim da ova pumpica nije bila ovdje vec sam je ja premjestio kad sav vidio da je ovo pozutilo.
saban
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 6:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel moguce da niko ne zna odgovor?
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 7:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Slika se ne moze videti.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 8:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@Bojan: vidi se slika

saban ::
Jel moguce da niko ne zna odgovor?

Podloga nikada ne može da ti ostane apsolutno bela, menjaće se boja vremenom zbog raznih bakterijskih procesa u samom akvarijumu, zbog reakcije elemenata, zbog određene cirkulacije, zbog navike hranjenja na jednom mestu...

Pošto je ovo nov akvarijum (sudim po podlozi), čini mi se da tu imaš slabiju cirkulaciju nego u ostalim delovima akvarijuma i da se tu sakuplja najviše svih ovih činioca koje sam nabrojao. Sve u svemu - deluje mi kao nešto što bi jedno sifoniranje moglo da popravi.
Bojan
Administrator
Administrator

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 9:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bem li ga, ja ne mogu da vidim sliku.
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 9:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

http://ultraphoto.org/images/v.....jyze6d.jpg

Mora link, ne vredi, ogromna je za normalne img kodove Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Bojan
Administrator
Administrator

PorukaPoslao: Čet Dec 01, 2011 11:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Probao sve, ne vredi Smile
Biohazard
Akvarista

Registrovan: 19 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 12:41 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bojane evo da malo pomognem oko slike Smile
Image
Ja mislim da je ovo zbog slabijeg strujanja vode na toj strani, i moguceg hranjenja vise na toj strani.
Bojan
Administrator
Administrator

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 8:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Posto se slika vidi poblem je resen i tema mozda sa se zakljuca Very Happy

Kao sto su vec rekli, u tom delu je slabije strujanje sto je verovatno uslovilo pojavi toga. Mislim da ce u tom delu uvek imati neki "problem"...
saban
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 1:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala puno. A ovaj rasprsivac tu stoji privremeno, i to samo palim kiseonik preko noci kad ugasim svjetla...
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 2:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pumpa za kiseonik bi trebala da ti radi stalno,ne samo tokom noci.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Goran72
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 3:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sad jedan OFF,pumpa za kiseonik ne postoji,to je obicna VAZDUSNA pumpa koja usisava VAZDUH a ne kiseonik.Zato cist kiseonik ne disu ni ljudi a naravno nece ni ribe...Ponavljam ona samo usisava vazduh i ubacuje ga u akvarijum u vidu mehurica.
saban
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 02, 2011 5:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Naravno to se zna, ali ja sam napisao kiseonik, ali oko 21% kiseonika.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Pomoc oko police samo guppy <333 Uradi Sam (DIY) 8 Pon Maj 21, 2012 8:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka POMOC oko kupovine filtera!!! sveta021 Oprema 8 Pon Maj 21, 2012 1:14 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Leto u Srbiji,akvarijum u Belgiji-POMOC? sveta021 Ishrana 14 Pet Maj 18, 2012 11:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Trichogaster leeri - Pearl Gouramija ... Zvrle Ribe 9 Čet Maj 17, 2012 10:53 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka kanister filter pomoc oko odrzavanja milostzr@gmail.com Oprema 1 Uto Maj 08, 2012 3:13 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License