| Autor |
Poruka |
tomislav85
Akvarista

Registrovan: 11 Jan 2011
|
E ovako pokusao sam mrestiti Corydorase,uzeo sam akvarijum od 20l i u njega stavio sundjer filter i grejac,stavio sam 2 muzjaka i jednu zenku posle 2 dana ona bacila ikru ima oko 150 komada,postavicu sliku ikre da mi moze neko iskusniji reci da li je oplodjena,zenka je nocas izbacila ikru.Nazalost za ovaj put nemam nikakvo sredstvo protiv plesni,nemogu bolje slikati,sva ikra je ove boje ostalu nemogu slikati jer mi je samo ova strana skvarijuma slobodna i akvarijum sam zamracio sa peskirom
 |
|
|
|
     |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Grejac si stavio iz kog razloga?
Meni su akvarijumi gde izmrestim koridorase u polumraku odnosno tu nemam svetlo vec tu dopre nesto svetla od ostalih akvarijuma i nije mi se nikad desavao problem sa plasni. |
|
|
|
     |
 |
tomislav85
Akvarista

|
U ovom akvarijumu i nemam grejac,greskom sam napisao da ga imam,ovaj akvarijum mi stoji izmedju dva akvarijuma i u njemu je temperatura 26 stepeni |
|
|
|
     |
 |
tomislav85
Akvarista

|
Nisam mogao pre okaciti slike ali moj prvi mrest Corydorasa je uspeo za sada 100% svi malci su preziveli evo i nekih slicica,morao sam ubaciti grejac jer mi je temeratura preko noci varirala
Evo i slika ponosnih roditelja koji ce uskoro baciti ikru
 |
|
|
|
     |
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Extra, svaka cast na fotografijama. Ne mogu da se setim dal sam negde video malce coridorasa, bas mi je drago. Inace coridorase bez problema mozes izmrestiti na temperaturi 20.stepeni i nizoj, ako nisi znao, pozz. |
|
|
|
   |
 |
DiamondDragon
Akvarista

Registrovan: 25 Jun 2010
|
Posle koliko dana se malci mogu staviti sa odraslim ribama?
Pitam iz razloga što mi se desio mrest i imam par malaca sačuvanih u komori filtera, lepo napreduju 3 dan.
Da li mogu da ih prebacim kod odraslih, hoće li ih možda pojesti? |
Poslednji izmenio DiamondDragon dana Uto Feb 28, 2012 12:32 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
    |
 |
tomislav85
Akvarista

|
Nemoj jos pojesce ih sigurno,mozes ih ubaciti tek kada narastu dovoljno. |
|
|
|
     |
 |
DiamondDragon
Akvarista

Registrovan: 25 Jun 2010
|
Koliki treba da budu, pa da je bezbedno da ih ubacim kod odraslih?
Sada su oko 5 mm dužine. |
|
|
|
    |
 |
tomislav85
Akvarista

|
Pa da nemogu stati drugim ribicama u usta pogledaj jos po forumu imas puno tema o tome |
|
|
|
     |
 |
Bojan
Administrator

|
Ja sam nedavno ubacio sa 1 cm. |
|
|
|
     |
 |
ksenija
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 13 Feb 2012
|
ja sam nov clan i bas mi je drago sto imas slike vidis i probas. Odvojila sam ih u filter i zamracila pa da vidimo. zenka mi je bucmasta a on samo izvodi neke trperave plesove oko nje. pitanje: jel to pravo vreme za ljubav?
Slike cu ubaciti kad skontam kako. |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

|
|
     |
 |
tomislav85
Akvarista

|
Trebalo bi da je to pravo vreme ja sam zamracio akvarijum tek kada su bacili ikru |
|
|
|
     |
 |
|
|