Autor |
Poruka |
ivojovo
Akvarista

Registrovan: 13 Jun 2015
|
Onda gubi, ksifo, plati, moli, jato kraljevskih neonki, razbora
Mozda zebrice i ramirez
Barbuse necu
Rodostomusi...Imam ih samo 8 ,a staviću ih još 28 ,najjatnija ribica !Stalno su zajedno u jatu , retko koji otpliva dalje ali se odmah vraća jatu svome...neonke, razbore , zebrice znaju da plivaju svaka za sebe, a mikrorazbore galaxy stalno se muvaju po bilju te ih i ne viđam.Moj predlog,iz mog kratkog iskustva. Sa živorotkama ćeš prepuniti akvarijum vrlo brzo.Biće bonbon akva.pozdrav čika Iva . |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Milan.B
Akvarista
Registrovan: 07 Avg 2015
|
@Milan013, Neka ide prirodno kod mene, ne zurim nigde.
@MiB, Vazi, dodacu jos sljunka. Perlon vata je ostala samo skroz na vrhu, preko tamno plavog biosundjera. Vazi, pogledacu...
@Vladimir95, Hvala puno, znaci mi podrska
@ivojovo, Svidjaju mi se Rodostomusi, videcu i njih da ubacim...
@svi, Voda mi se zamutila, postala je belicasta, negde sam procitao da je to jedna od faza cikliranja, da bi i trebala posle 24h da se zamuti, da pobeli, da su to bakterije... Je l' sve u redu sa mojim akvarijumom?  |
|
|
   |
 |
MiB
Akvarista

Registrovan: 02 Jun 2009
|
Milan.B :: |
@svi, Voda mi se zamutila, postala je belicasta, negde sam procitao da je to jedna od faza cikliranja, da bi i trebala posle 24h da se zamuti, da pobeli, da su to bakterije... Je l' sve u redu sa mojim akvarijumom?  |
Apsolutno normalna faza cikliranja. Izbistriće se vrlo brzo, bez brige  |
|
|
    |
 |
Milan.B
Akvarista
|
Kupio sam 2 panja, jos plavog sundjera i jos 5 kila sljunka.
Usisao sam podlogu (sitnu prljavstinu od zemlje) i promenio 50% vode jer je bila bas zamucena (pretpostavljam zbog zemlje) i zamenio perlon vatu koja se uzasno isprljala.
Kamen je privremeno jer se panjevi podizu... |
|
|
   |
 |
Milan013
Akvarista

Registrovan: 18 Jul 2014
|
Lepo, lepo, malo ces se igrati sa postavkom ali ono sto vec vidim je da na tim granama mogu lepo da legnu mahovine i nane... |
|
|
   |
 |
Twister
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2014
|
Mislim da ces imati muke sa sadjenjem biljki, jer koliko se sad vidi deluje tanko. Ako ne planiras uzimati jos sljunka, vidi da te grane postavis sto pre u tebi odgovarajuci polozaj, jer ces kasnije gubiti bespotrebno zivce sa biljkama. |
|
|
   |
 |
HORUS
Koristan akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Ja ti savetujem da obezbediš još podloge. Potom, okreneš vrhove grana nagore, a telo panja ukopaš u podlogu. Zapravo, podlogu sipaš preko, i oko panja. Zatim od kamenja napraviš kupu oko panja. Tako neće isplivavati, a izgledaće prelepo. Pogledaj kako to radi pokojni Takashi Amano. |
|
|
   |
 |
HORUS
Koristan akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Recimo, ovako nešto. E, a onda sve to lepo ušuškaš biljkama.
 |
|
|
   |
 |
Milan.B
Akvarista
|
Pogled sa strane:
Napred je fugna malo veca pa izgleda kao da ima 1cm podloge ali ima vise...
@HORUS, odlican savet, pokusacu nesto da iskombinujem... |
|
|
   |
 |
Twister
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2014
|
Koji je ovo sljunak? Mislim dal je neki sa brendom ili "noname"? Imao sam u malom akvarijumu oko 1kg sljunka, inace jako podseca na taj tvoj, koji je nakon smo par meseci zacementirao. Vadio sam ga u "komadima". |
|
|
   |
 |
Milan.B
Akvarista
|
Ne bih znao, u providnom dzaku je bio, samo sam pokazao prstom i rekao "5 kila"... 100 dinara kila... |
|
|
   |
 |
Milan.B
Akvarista
|
Malo sam preuredio, cini mi se da je ovako lepse:
Ima na sredini vise mesta za neku travicu i uopste vise prostora ispred panja za ribice. Cini mi se da je lepse ovako.
Moram samo naci neko kamenje koje ne kipi pa da poslusam @HORUS-ov savet... |
|
|
   |
 |
Milan.B
Akvarista
|
Molim za pomoc
Vec 4. put menjam 50% vode zato sto voda postane braonkasta... Nemam ideju zasto se to desava... U akvarijumu nema nicega zivog, samo zemlja, sljunak, panj i voda... Filter radi 24h... I evo vec koji put perlon vata bude ovakva:
(levo cista perlon vata, desno posle jednog dana u filteru)
Sta ne radim dobro, sta sam uradio pogresno, sta mi to prlja vodu?  |
|
|
   |
 |
MiB
Akvarista

Registrovan: 02 Jun 2009
|
Pa, žućkasto-braonkastu boju ume panj da pušta i to u velikim količinama i može da traje. Doduše, ne znam da li to prlja vatu.
Izvor prljavštine uvke može da bude loše oprana zemlja, pesak, šljunak. |
|
|
    |
 |
Milan.B
Akvarista
|
|
   |
 |