| Autor |
Poruka |
brzi
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2009
|
akvarijum 80x40x40 koja bi bila idealna rasveta
trenutno imam 2x18w day light nenke i 1xgrolux sulvania i cini mi se da je labo svetlo a imam problem sa koncastim zelenim algama
podloga zemlja za cvece i kvarcni pesak hemiju ne koristim. |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Mislim da je problem u zemlji za cveće, tačnije u njenom sastavu i debljini sloja, takođe sam imao problema sa tom algom i promenom rasvete (tipa i jačine) nisam dobio ništa.. Inače 80 cm je baš ne zahvalna dužina za biljni akvarijum, sužava ti mogućnost izbora neonki na T8 18 W i T5 14 W postavljeni u cik cak, što takođe nije naj srećnija opcija, postoji i malo skuplja opcija, 2x35W MH rasvete.. |
|
|
|
   |
 |
Riccolo
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2010
|
Drugari imam sledece pitanje...Da li ja sa mojom haubom mogu da izvucem 1 vat po litru i ako moze interesuje me sa kojim neonkama...Imam dve neonke od 60 i stedljivu sijalicu...Sve tri su mi po 15w, a mene interesuje da li postoje jace odnosno da li jacina neonke zavisi od duzine ili ne...
Hvala unapred..  |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Riccolo, tema ti je spojena sa vec postojecom temom.
Koje su dimenzije te tvoje haube ???
Da ne bi svako od nas trazio tvoj akvarijum i postavku u nekoj drugoj temi, daj postavi ovde neke osnovne informacije o akvarijumu, biljkama .... |
|
|
|
    |
 |
brzi
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2009
|
svaki put kad postavim temu neko mi uskoci ne mogu da verujem !!!!
Misliye da je do zemlje znaci kompletan remont akvarijuma imam problem sa tom algom od kad sam stavio zemlju a to je 7 meseci sad je zimsko vreme pa je malo zeznuto da ga rasformiram kakav sam baksuz |
|
|
|
    |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Prilično sam ubeđen da je od zemlje za cveće. Koliko znam ova alga se pojavljuje i kod jače i kod slabije (ne kvalitetnije) rasvete, konkretno, ja imam 1W/L pa se svejedno pojavljuje. Mislim da osvetljenje nije problem. |
|
|
|
   |
 |
Riccolo
Akvarista

|
evo slike...Vidis ovo su neonke 45cm sad sam izmerio...Mene interesuje da li ja mogu samo da dokupim sve tri dulo jace neke fensi sijalice i da imam 1w po litru jer je moj akvarijum dubok pola metra pa ovo ne moze da probije is ve mi biljke venu...ustvari rastu u visinu ali bas jadno izgledaju...Ja mislim da je to zbog toga sto idu ka svetlu...
ako treba jos nesto ti reci...
 |
|
|
|
   |
 |
Riccolo
Akvarista

|
Izvini brzi brate, sasvim sam slucajno ovde postavio svoje pitanje a posle mi je receko nikuro da ostanem ovde...  |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Brzi, nemas potrebe za !!!!!! .
Riccolo ..... pretrazio sam svih 15 postova koje imas i nigde nisam nasao neki detalj o tom akvarijumu. Daj covece neki detalj , sliku ...nesto po cemu bismo mogli da ti odgovorimo.Ovako mozemo da ti napisemo da kupis jos dve gro lux i jos jednu obicnu i da ce sve to biti kao u Las Vegasu a da uopste nemas potrebe za tim. |
|
|
|
    |
 |
Riccolo
Akvarista

|
Uhvatio si me nespremnog, mozda ce ti smetati ove biljke po povrsini ima ih dosta pa zaklanjaju svetlo, malopre sam ih uzeo pa nisam jos poceo da ih sadim, ali cisto da vidis kog je oblika akvarijum...morao sam da ga pravim ovako (skoro u kocku-nesto je visi nego sto je siri zbog prostora...
Ps:opet nisi razumeo pitanje, da li mogu ja sa ovim sto imam da kupim jace neonke i onda da mi bude svetlo jace bez da budzim jos haubu i dodajem ove drzace i kablove i kocke...sve sam zaboravio kako se zove
i 15 cm mi je prostor od sijalica do vode...
eo
e da, slika je telefonom cisto da imas nesto,nije mi tu aparat... |
|
|
|
   |
 |
|
|