|
|
|
| Autor |
Poruka |
Mika
Akvarista
Registrovan: 06 Jul 2010
|
Dakle, potreban mi je savet vaš... Već duže vreme se ne bavim akvaristikom (doduše imam samo jedan akvarijum u kojem se nalaze skalar i neonke, ali o njemu se ne brinem ja, nego majka)... Sada želim da ponovi pokušam sa mrestom nekih riba, ti sam ranije radio (pokušavao sam sa borcima, zebricama, neonkama, živorotkama raznim...) i bilo je i uspešnih pokušaja... Dakle, ja imam dosta manjih akvarijuma koji mogu da posluže kao mrestilici, imam grejače i svu ostalu opremu... tako da bih želeo da se posvetim jednoj vrsti, ali kojoj? Želim da napomenem, da nemam pH metar, i da ne mogu da određujem pH vode, tako da me zanima, da li to može da predstavlja ozbiljan problem? Koje bi ste mi vi ribe preporučili za mrest, voleo bih da to budu neke koje nisu previše zahtevne povodom ishrane dok su mlade, i da ne rastu dosta sporo... ne bitno je da li su živorotke ili ikrašice (molim vas samo, ne želim gupije ) ...dakle, nisam totalni početnik, samo se nisam odavno bavio akvaristikom i mrestom, pa tražim pomoć, dakle neka vrsta, koja nije previše zahtevna?  |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Sto si uspevao ranije, probaj i sad pa ces videti gde si. Tako ti je najbolje nego da se vrsi licitacija koje treba da stavis pa se neko javi nemoj tu ona nije bas lagana i slicno. Znaci samo udri ono sto si i ranije radio. |
|
|
|
     |
 |
Mika
Akvarista
|
aha. Ok. Ranije sam mrestio borce, moli i zebrice najvise... ali imao sam dosta poteskoca i tada... da li to sto nemam pH metar moze da bude problem? |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
|
     |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Ak si već mrestio ribe onda otprilike znaš šta te čeka, dosta vremena, prostora, pažnje, praćenja, bdenja.. U svakom slučaju, samo napred! Ako negde zapne, javi pa da rešavamo! Mrest riba je po meni kruna akvaristike, kao i biljna akvaristika! |
|
|
|
   |
 |
Mika
Akvarista
|
Ok. Hvala na savetima! Mislim da ću verovatno ponovo početi sa borcima, ... jedino mi je problem gde da nađem ribe... jer ovde kod mene u Topoli, nema ni jedna prodavnica ! Najbliza je u Arandjelovcu, gde ne verujem da ću naći ženke, a mislim da bi mi bila dovoljna dva mužjaka i tri ženki za početak.
ili ću jednostavno uzeti, tri ženke molija, i one će se samo "poroditi" i eto malih... nego zanimame koliko treba vremena malim molijima da porastu (jer one su se kod mene dok sam ih imao, same razmnožavale, ali ja se nešto nisam trudio da odrzim male) ? |
|
|
|
   |
 |
|
|
|