|
|
|
Autor |
Poruka |
Rale pocetnik
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 13 Avg 2012
|
Pre par nedelja sam poceo da drzim gupike,imam 2 muzjaka i 6 zenki,3 zenke mi je dao prijatelj i sve tri su vec bile skotne.Dve su se okotile prethodnih dana i sve je proslo dobro,ima 30-ak malaca.Ne znam koliko su okotile,verovatno su ih pojele.Problem je treca,do pre par dana je izgledala normalno,a onda je predeo kod cmara poceo da joj se crveni,ona se sve vise i vise naduvava,a cmar kao da se isturio,pa imam utisak ko da ce da joj creva ispadnu,ne znam da li je to normalno ili ima nekih problema,ako znate u cemu je stvar,molim za pomoc.Hvala unapred. |
Poslednji izmenio Rale pocetnik dana Uto Sep 04, 2012 12:29 am, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Zola
Urednik

Registrovan: 30 Maj 2009
|
Moze da se desi problem prilikom porodjaja, da recimo dodje do zaglavljivanja mladji u porodjajnom kanalu. Kada zauzmu nepravilan polozaj. Kontrakcije kod zivorotki su veoma jake i najcesce prilikom jedne kontrakcije ona izbaci nekoliko ribica odjednom ili u kontinuitetu njih vise. Kada je neprohodan porodjajni kanal, usled ovih kontrakcija mogu da prolabiraju creva, deo porodjajnog kanala, ali ida dodje do pucanja trbusnog zida. U svakom slucaju, prognoza u ovakvim situacijama je nazalost losa.
Ne znam koliko je dugo vec nosi mladj? Moze biti i neki drugi problem u pitanju, svakako bi fotografija ribe bila od velike pomoci.
Ukoliko primecujes da su krljusti nakostresene i pomalo odvojene od tela, odmah tu ribu izvadi iz akvarijuma u posebnu posudu. |
|
|
    |
 |
Rale pocetnik
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 13 Avg 2012
|
Hvala na odgovoru,ali riba je preko noci uginula.Trbusni zid je bio jos ispupceniji,ali nije puko,odmah sam je izvadio  |
|
|
   |
 |
|
|
|