Autor |
Poruka |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Danas stize akvarijum dimenzija 45x23x28 ili ti nekih 30l. Bice to akvarijum za mladj gupija, bez podloge, 1 sundjer filter, eventualno sa malo plutajuceg bilja ,1 stedna sijalica ali otom-potom. Interesuje me posto sada trenutno nisam pri parama da kupim grejac, da li mogu te male ribe da prebacim iz glavnog akvarijuma u ovaj bez grejaca? Naravno pri prebacivanju bice ista temperatura kao u glavnom akvarijumu. Za nekih 10ak dana mi stize grejac od 50w na poklon. U sobi mi je 20 stepeni. Jos se ne greje. 60ak malaca gupija starih 14 dana su u pola flase od 2l u glavnom akvarijumu. Naravno izbusena je flasa sa strane, i povremeno je podignem da iscuri deo vode i udje nova iz akvarijuma. Lepo napreduju. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010
|
Bez obzira na grejač - kako si zamislio da prebaciš male u novi akvarijum bez cikliranja? |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

|
Danas menjam vodu u glavnom, sipam 10l iz glavnog u novi akvarijum, uzmem stari sundjer filter sa sve prljavstinom iz glavnog, ubacim u novi akvarijum. Ostatak dolijem sistu osdstajalu vodu. Posle 5-7 dana prebacim ove male. Ali imam luft posle toga nekih 5 dana bez grejaca pa se brinem. |
|
|
   |
 |
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010
|
Pa čekaj još 5 dana dok ne stigne grejač. |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

|
Moracu, nesmem da rizikujem. |
|
|
   |
 |
anubiasbarteri
Banovan

Opomene: 1
Registrovan: 24 Okt 2012
|
Kad nemaš grejač dobro je da akvarijum koji je bez grejača postaviš pored akvarijuma koji ima grejač, pa ih pomoću pumpe i prelivnih cevi spojiš tako da voda iz zagrejanog akvarijuma ulazi u onaj koji nema grejač, a iz tog akvarijuma hladna voda se vraća u onaj sa grejačem. Na kraju cevi staviš neku mrežicu da ne usisa male i to ti je to dok ne nabaviš grejač. Tako sa jednim grejačem možeš da zagreješ i nekoliko akvarijuma. |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

|
Stigao grejac, inace akvarijumi su jedan iznad drugog, Pa ako ih spojim prirodnim padom, a nestane struje dok nisam tu, eto poplave!  |
|
|
   |
 |
mabaus
Akvarista

Registrovan: 23 Jul 2011
|
aman ja nemam grejac vec 5 godina pa svi zivi i zdravi |
|
|
   |