Autor |
Poruka |
Aleksandar99
Akvarista

Registrovan: 17 Avg 2012
|
Ako postoji ovakva tema sa ovim algama ili sta su vec ja nisam naso na pretrazi .
Imam ih samo na predjnoj i levoj strani po malo ali mislim da se sire .
Ako treba okacicu jos slika . |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fiber
Urednik

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Rekao bih da je crna alga. Mada je slika mutna pa se i ne vidi bas najbolje. |
|
|
   |
 |
Aleksandar99
Akvarista

|
Evo bolje slike . Daj boze da ih se resim nekako
 |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Kakva je filtracija, koliki akvarijum, koliko riba imas u njemu? najcesce se javlja u prenaseljenim akvarijumima, gde ima dosta organskog otpada. Redovna zamena i redovno usisavanje dna. po neku imati je normalno, u vecoj kolicini nije bas prijatno. |
|
|
   |
 |
netcrush
Akvarista

Registrovan: 23 Jul 2011
|
Meni liči na crnu čupavu, mada ne smem 100% da tvrdim sa ove fotke. Ako je crna čupava, možeš Easy Carbom da je direktno špricaš ili 3% hidrogen.
Ali pošto vidim da je većinom na staklu, mogao bi za početak da je ukloniš fizički, bez obzira koja je vrsta u pitanju  |
|
|
    |
 |
Aleksandar99
Akvarista

|
Filtracija je pregradni filter samo sa sundjer to moram promeniti sa pupom Atman AT-802 , Akvarijum 72 litra , i 17 ribica . Probacu sutra da je rucno ocistim. |
|
|
   |
 |
Wlayko91
Akvarista

Registrovan: 02 Avg 2010
|
Uzmi neko tanje crevo kako bi imao vise vremena da ih poskidas sve a da ne izbacis mnogo vode, uzmi zilet i pre nego sto je sastruzes sa stakla odmah pored zileta stavi crevo da je usisa i izbaci van, jer dzabe ti je ako je uklonis fizicki a ostaci ostanu da ti plivaju po akvarijumu, samo ces je razmnoziti. |
|
|
    |
 |
jovica
Urednik

|
Wlayko91 :: |
...uzmi zilet i pre nego sto je sastruzes sa stakla odmah pored zileta stavi crevo da je usisa i izbaci van... |
Bolje ti je sa starom kreditnom, halo karticom, ili karticom za mobilni, onim becim delom gde pise pin i puk kod. |
|
|
   |
 |
respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011
|
Jel tu crnu cupavu niko ne jede? Ja je isto tako cistim, ali ona se stalno pojavljuje. |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

|
...uzmi zilet i pre nego sto je sastruzes sa stakla odmah pored zileta stavi crevo da je usisa i izbaci van... |
Bolje ti je sa starom kreditnom, halo karticom, ili karticom za mobilni, onim becim delom gde pise pin i puk kod. Samo sundjer ti nije dovoljan.
Filtracija je pregradni filter samo sa sundjer to moram promeniti sa pupom Atman AT-802 , Akvarijum 72 litra , i 17 ribica . Probacu sutra da je rucno ocistim. |
Bolje ti dodaj jos nesto od filter materijala. Primetio si sigurno da ti sitne cestice lete po akvarijumu. Ja bih dodao jos nesto za biolosku filtraciju, recimo bio ball na dnu, zatim keramicke prstenove, perlon vatu , pa na vrhu taj sundjer sto vec imas.
Kao sto sam vec rekao losa je filtracija, u mresnom sam nekad imao samo korner sa sundjerom, bilo je dosta te crne cupave alge. |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

|
Iscitirao sam pogresnog ovde! Nije wlayko nego aleksandar99! Nevalja covek da pise dok se ne rasani!  |
|
|
   |
 |
Aleksandar99
Akvarista

|
jovica :: |
Bolje ti dodaj jos nesto od filter materijala. Primetio si sigurno da ti sitne cestice lete po akvarijumu. Ja bih dodao jos nesto za biolosku filtraciju, recimo bio ball na dnu, zatim keramicke prstenove, perlon vatu , pa na vrhu taj sundjer sto vec imas.
|
Jel to najbolje da stavim po tom rasporedu ? evo kako mi izgleda filter
 |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

|
Da, samo sundjer sam i ja imao, pa nije bas najsrecnije resenje. Iskoristi maksimalno kapacitet kako bi stavio sto vise materijala. Na dnu do resetke bio ball, zatim keramiku, perlon vatu i na vrhu sundjer. |
|
|
   |
 |
blenki
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 28 Jan 2013
|
Imam pitanje da li je uzrok ovim algama slabo svetlo ili negde drugde gresim. Izvadim kamen oribam prokuvam i za tri nedelje isto. voda se ne muti i za sada ribicama ne smeta. sta raditi kako se resiti i sta je uzrok. AQ je 20 lit stedna sijalica sa malim grlom 11Watt, 6500K
 |
|
|
    |
 |
nesa69
Urednik

Registrovan: 01 Feb 2013
|
Ancistrus, puževi, neke biljke, imaš li nešto od toga. Ako nemaš onda nema šta da spreči algu da raste. |
|
|
   |
 |
|