Autor |
Poruka |
flatrone2351
Akvarista
Registrovan: 01 Okt 2013
|
Akvarijum je oformljen pre mesec dana, a pre 5 dana sam zamenio trecinu vode.
Zapremina 100 l
Filter spoljni dvokomorni 20 l
Od ribica je trenutno tu 4 kraljevske neonke, 2 skalara, 1 plecostomus, i 2 muljara
Od biljaka samo valisneria
Svetlo jedna gro lux neonka 18 w i stedna sijalica 20 w koju vise ne palim zbog nastalog problema...
Voda je ok, bistra prozirna ali sam pre par dana primetio da mi se na 3d pozadini pojavljuje braonkasta boja u vidu fleka, takodje i na belom kvarcnom pesku,...
Neki listovi valisnerie su postali crveni i verovatno ce otpasti
a na vrhu nekih listova cak ima i malo rekao bih koncaste crne alge, ali jako malo...
Sve ovo je u nekim granicama ,znaci cak je i jedva primetno,zato nisam ni slikao jer ne znam kako bi se videlo..
Da li su ovo normalne pojave za oformljeni akvarijum ili ne?
Planiram da ubacim i jednog ancistrusa ali nema ga jos uvek u Smederevu
Da li da ugasim stednu sijalicu i ostavim samo neonku posto valisneria i onako nije zahtevna biljka? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
moma95
Akvarista
Registrovan: 15 Apr 2012
|
koliko dugo je bio foto period? moras pojacati svetlo.. |
|
|
|
|
paja patak
Akvarista
Registrovan: 03 Maj 2013
|
kao sto moma rece, pojacaj svetlo, braon alga ne trpi jaku svetlost, ubaci puzeve (malejzijce ili amazonce) i prebrisi 3D pozadinu nekim sundjerom jer se odatle lakse skida (cisto da se ne siri dalje) i resice se problem za nekoliko dana... |
|
|
|
|
Anboy
Urednik
Registrovan: 16 Feb 2011
|
Normalno je da imas braon algu, nista strasno, tu je pleko da to potamani. |
|
|
|
|
flatrone2351
Akvarista
|
Fotoperiod je bio do 10 h nikad preko, a radila mi je samo neonka gro lux a stednu sam palio samo po 2-3 h sata dnevno...plaseci se da se ne stvori mnogo algi...
Malo je nezgodno za skidanje sa 3d pozadine posto je hrapavija ali probacu...
I znaci da ukljucim i stednu da svetli non-stop.....
imam jednog plekostomusa, ali za koji dan cu ubaciti 2 ancistrusa, valjda ce biti dovoljno... |
|
|
|
|
flatrone2351
Akvarista
|
Evo i par fotki, uspeo sam nekako da uslikam...
I zasto ovaj list biljke crveni???
I evo jedne fotke da vidite ceo akvarijum....
screenshot pc |
|
|
|
|
flatrone2351
Akvarista
|
Posle 2-3 dana pojacanog svetla ne vidim neki pomak na bolje, i dalje je pozadina braonkasta i pesak je po malo braon..
Interesantno je to da se ta braon alga pojavila bas na mestima gde je jace svetlo, znaci po sredini 3d pozadine gde je stedna sijalica i u centralnom delu peska gde najvise dopire svetlosti........to me buni, kako sad to? zar ona ne uspeva tamo gde ima najmanje svetlosti...kod mene je to sa leve i desne strane akvarijuma |
|
|
|
|
|