Autor |
Poruka |
Konfucije
Akvarista
Registrovan: 23 Avg 2013
|
Veliki akvarij se ciklira, a u ovom malom sve su ribice i dalje zive i zdrave, dvije kozice nose jaja, gupike se kote u redovnim terminima, malisani gupika, ancistrusi i cory rastu, barski puzevi polazu jaja gdje stignu (bit ce klope za helene), ricija raste, java moss stagnira. cory pliva sa gupikama, vjerovatno jadan zato sto nema drustva, ali da ubacim jos 5-6 corydorasa u ovaj fildzan od akvarijuma bi stvarno bilo previse.
Ne mogu a da ne spomenem da mi je bas glupo i neprimjereno sto neki clanovi cesto porede ribice i djecu. Mislim.... ma bolje da ne pisem sta mislim za takvo poredjenje. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Ana zeka
Akvarista
Registrovan: 02 Dec 2013
|
Konfucije :: |
simici789 hvala na podrsci, dajes smisao ovom forumu koji bi i trebao biti podrska, savjeti i pomoc. necu puno komentarisati postove ostalih. tu i tamo sam napisao da pripremam akvarij od 200 litara, ali nedavno za rodjendan dobio sam par ribica od prijatelja, koji znaju koliku imam zelju i ljubav za akvaristikom, pa sam morao naci privremeno rjesenje za ribice, a da nije veliki trosak koji mi usporava zavrsavanje tzv glavnog akvarija.
Ili sam mogao baciti te ribice, koje sam dobio na poklon u wc solju, sto bi im po kazivanju ovih ovdje nadobudnih akvarista i velikih ljubitelja zivotinja, bilo vjerovatno bolje nego ovaj, privremeni akvarij od 15 litara.
jebi ga, sta cu kada imam veliku ljubav prema akvaristici, a nemam odmah kesha da izvalim sve odjednom, ipak, ja sam ozenjen covjek i porodica i neki troskovi su na prvom mjestu.
Sto se ribica tice, i velike i male gupi su vesele, nije samo da leze na dnu, plivaju, ganjaju se ili sta vec. Od svih tih ribica uginuo mi je jedan kori kojega sam i dobio svog nikakvog i najsicusnija gupi bebica koja se vec prvog dana zaglavila u filter i uginula.
I dalje mislim da bi ovaj forum trebao da savjetima pomogne ljubiteljima akvaristike, posebno pocetnicima, a ne samo da ih se kudi i naziva sodomistima. cvrc i dovla ocigledno lupaju gluposti i vjerujem da ce sa svojim komentarima i napadnim kritikama odvratiti mnoge od ovoga hobija, umjesto da im pomognu i ohrabre da idu dalje.
Ovu minijaturu svakodnevno odrzavam, vadim ljusture kozica i visak hrane, provjeravam temperaturu i uzivam provodeci sate gledajuci ga. mijenjam vodu redovno i kao sto se vidi na slici da je voda cista i da nije zapustena. nazolost akvarij nisam stigao ciklirati jer mislim da bi sve ribice pokrepale dok se ne zaciklira, a od 1 decembra valjda se namnozilo nesta bakterija u filteru do sada. vodu mijenjam svaka 4 dana 4 litra. voda odstoji 2 dana da ishlapi hlor i pridrzavam se savjeta koje sam procitao na ovom forumu.
Ne znam, mozda da ipak eutanaziram ribice da se ne pate narednih mjesec dana, jer ipak im je ovdje tesko?! |
Konfucije procitaj moju temu http://www.akvarijum.org/forum.....16629.html
Isto su me kritikovali i grdili ali je to bilo za dobro mojih riba koje sam kupila.Koje sam rano ubacila.Ti si pozurio iskupovao ribe ''natrpao'' u mali ak pre izrade veceg ak.Zar nije bilo lakse prvo da se kupi ili izradi ak pa ubaciti vodu sacekati 7 dana i onda ubaciti polako ribu na svakih par dana,posto ti se zurilo.Ribe nigde nece pobeci ili odplivati iz shopa!
Moras nauciti da prihvatih kritiku i pohvalu,ovde nazalost nema pohvale kao sto ni kod mene nije bilo ali prihvatila sam kritiku i iscitala ceo forum sada imam reci hvale i vrlo sam ponosna zahvaljujuci grdnji i kritikama sada imam lep ak i umnozene ribe Treba da se izvines nekim ljudima ovde koji su ti mislili dobro a i imaju veceg iskustva od tebe i mene zajedno!!! |
|
|
|
|
Konfucije
Akvarista
Registrovan: 23 Avg 2013
|
|
|
|
Danijel-CH
Akvarista
Registrovan: 01 Avg 2013
|
Polako, pocrkace te ribe vremenom. Sve su one otrovane...Pa kad ti u velikom akvarijumu pocnu crkavat cesat ces se. |
|
|
|
|
srdjan022
Akvarista
Registrovan: 06 Feb 2011
|
Ovo previse lici na ono: "da komsiji crkne krava" !! |
|
|
|