Autor |
Poruka |
Maksimovici
Akvarista

Registrovan: 07 Jan 2013
|
Drugari, poklanjam veliku kolicinu cijanobakterija I algi iz jezera Vrutci. Prva ruka, nista preko posrednika...Salu na stranu, da znate kako se mucimo...A ja u dilemi. Da li da koristim vodu sa alternativnih, citaj neispitanih izvora ili iz cisterni....Mislim da je ova iz cisterni prepuna hlora I ostalih dodataka, a plasim se da sa ovih izvora ne navucem neku drugu bolest u akvarium. Da su te izvorske sigurno dobre za pice ne bi bilo dileme, ali ovako....Neki predlog? |
|
|
   |
 |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
simici789
Akvarista

Registrovan: 12 Jan 2012
|
Moj predlog -ako koristis iz cisterni dodaj neki kondicioner vode (FFM ili Akvatan) da "ubijes" hlor i hloramin ... |
Poslednji izmenio Blue dana Pon Jan 13, 2014 8:32 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Kupi ffm, toci na cisternu, ubaci rasprsivac dok odstoji i neka bucka 24h, pre sipanja zamesaj ffm i ne boli te glava. Pozdrav! |
|
|
   |
 |
Salvatoree
Akvarista

Registrovan: 30 Jun 2012
|
Ja ne pamtim kad sam poslednji put pio vodu sa cesme, jako retko to radim zato sto nasa voda ima i miris i ukus a nije kafa (da ne reklamiram) :S Tako da predlazem kupovnu ili prokuvanu:) |
|
|
     |
 |
Maksimovici
Akvarista

|
Ova nasa voda ne valja ni prokuvana da se koristi, jer ima neke cijanotoksine...do sada sam imao neke zalihe vode, plus donacije od prijatelja van grada, ali mi je sada zaista neisplativo da putujem 30+ kilometara radi vode...onda cu poslusati savete za vodu iz cisterne. hvala drugari... |
|
|
   |
 |
flithops
Akvarista
Registrovan: 31 Jan 2013
|
Zasto ne bi pokusao sa kisnicom da pomesas? |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
A jel ti slusas vesti?
Covek je o tome pisao u Januaru, do sad se situacija stabilizovala...  |
|
|
   |
 |
Maksimovici
Akvarista

|
Ma sad je sve ok, kao... Još čuvam kamenje iz akvarijuma, kao i jedno drvo koje je bilo unutra...Sve je ljubičasto, možda ga stavim na ponudu na forumu, sa originalnim cijanobakterijama, prva ruka, bez posrednika... |
|
|
   |
 |
|