Autor |
Poruka |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Zanimame koja je gornja granica temperature vode koju mogu da podnesu soft i pojedini Lps korali ? |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
_Petar_
Akvarista

Registrovan: 31 Dec 2012
|
Ne bi trebalo da predje 30c. Kod nekoga se izvuku i preko 31c, ali po pravilu to moze napraviti katastrofu.
Ja sam moje morske akvarijume izvukao fino sa plasticnim ventilatorima za kuciste kompjutera, prikljucenim na ispravljac od 12V. Desavalo se da mi ponekad skoci temperatura i do 28c, ali je to sve prolazilo OK.
Ko ima klimu u kuci, taj nema brige.  |
|
|
    |
 |
Laki
Urednik

Registrovan: 14 Jan 2014
|
31 moze da se desi al na kratko....i bude sve ok....cim to primetis led u kesu i direktno u vodu....tu ventilatori ne pomazu |
|
|
    |
 |
nikouro
Urednik

|
Pa ja imam taj problem. Naime, kod mene ( podstanar sam ), temperatura tokom leti u akvarijumima dostize i do 31-2 stepeni. Sobzirom da sam citao o tom problemu temperature i korala, interesovalo me ko sta primenjuje u morskoj akvaristici i koliko je zapravo priblizna tehnika slatkovodnoj ( prepostavka je tu ali bolja je solucija procitati licno iskustvo ) .
Znaci da bih morao i tim problemom da se pozabavim  |
|
|
   |
 |
_Petar_
Akvarista

Registrovan: 31 Dec 2012
|
Zaledjene flase iz zamrzivaca nekoliko puta dnevno i ventilatori od kompjutera. Kod mene je bilo pakleno proslo leto, i morao sam tako da ih hladim i odrzavam na oko 28c. |
|
|
    |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Primetio sam da mi 2 kulera od kompa spuste temperaturu vode za 1-1.5C. Generalno proslo leto mi je temp vode bila 27-28C stim da i nije bilo tako toplo leto. |
|
|
   |
 |
Laki
Urednik

Registrovan: 14 Jan 2014
|
aluminijumski za komp su jos bolji ja sam sam sebi napravio-izvadio dva kom iz kucista aluminijumska i povetao ih na adapter od telefona-rade super al ih ne bih smeo ostaviti na duze vreem kad odem nekuda....fabricki ventilatori kostaju oko 30e 4 kom u jednom i spuste do 3 stepena a klima za aqu od aqua medic kosta 400e nova moze se polaovna naci za 100-200 u zavisnosti od stanja |
|
|
    |
 |
nikouro
Urednik

|
Znaci, u celom projektu moram da ukljucim i 4 ventilatira ... ako sve ovo budem sproveo bice to veeeeeoma zanimljiv projekat  |
|
|
   |
 |
|