| Autor |
Poruka |
jongi
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 31 Avg 2010
|
kada sam se vratio sa odmora video sam da nekoliko muzijaka uglavnom lezi na dnu i da se krije od ostalih ribica.Peraja su im bila uglavnom u losem stanju,predpostavljam da su ih druge ribice grickale.Inace drzim samo gupike.Na muzijacima spolja nije bilo nikakvih promena na krljusti, skrgama ili ocima.Primetio sam da su mrsaviji sa blago uvucenim stomacima.izdvojio sam ih ali su za par dana uginuli.Sumnjam na crevne parazite,tako da sam uzeo sera bakto tabs.Zbunjuje me to sto su samo muzijaci u pitanju,sve zenke su zdrave i prave. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Ako imas samo gupi ondak ne bi trebalo da su ostale ribice izgrizle drugima peraja. Mozda je finrot al ondak me cudi zasto zenke nemaju problema. Sto jos moze da bude da im je jednostavno istrajao vek trajanja . |
|
|
   |
 |
jongi
Akvarista

|
Dajem im sera bakto tabs vec cetri dana,jos cu im davati tri dana i malo cesce menjati vodu.Za sada ostali muzijaci su ok.Inace su mladi, jos nemaju godinu dana. |
|
|
   |
 |
aca77
Akvarista
Registrovan: 05 Nov 2009
|
Kod gupika uvek mužjaci prvi stradaju kad se razbole iz prostog razloga što su sitnije građe i imaju upola manju telesnu masu od ženki. Svako trovanje ili infekcija prvo će ubiti mužjake. Razlog je očigledan. Bio si na odmoru i nisi mogao da brineš o njima. Onaj ko ih je pazio umesto tebe, nije dovoljno vodio računa (ili nije znao dovoljno o njima) pa je došlo do razboljevanja usled trovanja ili infekcije. |
|
|
   |
 |
Nemus
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
A kakav je izmet?Ako je providan sigurno su crevni paraziti.Probleme kod gupika moze izazvati i proteinska hrana(ona sitna crvena).
Problem sa crevnim parazitima sam uspesno resavao orvagilom,ima ga u svakoj apoteci.
Ali ako si zapoceo lecenje sa jednim preparatom onda i nastavi. |
|
|
    |
 |
jongi
Akvarista

|
Izmet im nije providan,uglavnom je crvenkasto smedja. Kakve probleme im moze izazvati proteinska hrana, kakve su manifestacije tih problema? |
|
|
   |
 |
Nemus
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
Slicno kao i crevni paraziti.Proteinska hrana im je suvise jaka i ne treba gupike uopste hraniti sa ovom hranom.Za male skalare je na primer odlicna ali za gupike jaaako losa. |
|
|
    |
 |
|
|