|
|
|
| Autor |
Poruka |
Everest
Akvarista

Registrovan: 28 Okt 2009
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Labeo Bicolor
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010
|
Ne znam, ja predlazem da pravo glasa imaju (pored zirija naravno) samo oni koji su izlozili svoje gupike. Koja je fora da glasa neko ko ih cak ni ne gaji i nema pojma o njima (jer imam neki osecaj da ce onaj White Tuxedo dobiti sve samo ne prvo mesto, sto bi bilo smesno)? Stvarno mislim da je najbolje da pravo glasa imaju samo ucesnici takmicenja, tako bi se skratio i posao i nejasnoce oko svega toga.... |
|
|
   |
 |
Juice_93fu
Akvarista

Registrovan: 30 Mar 2010
|
Gupike su ribe lake za ukrstanje, lakog razmnozavanja, nezahtevne, mnostvo prelepih varijacija i samim tim su postale popularne zbog lakoce ukrstanja. Ksifo je svaki isti npr, samo postoje podvrste. I onda ne bi takmicenje imao draz.
A najbolja slika ce pobediti, sigurno. Forum je u usponu, do pre pola godine nije bilo online nas par kada udjem na forum sada je druga prica. Ovo je bilo tek prvo takmicenje tako da ima vremena, ali nikako ne treba da glasaju samo koji su postavili slike, kakva je to garancija da se neko razume u gupike ako okaci sliku?
Jednostavno najbolja slika pobedjuje odlukom vecine  |
|
|
    |
 |
chepik
Guppy Guru

Registrovan: 19 Feb 2010
|
| Juice_93fu :: |
| Gupike su ribe lake za ukrstanje, lakog razmnozavanja, nezahtevne, mnostvo prelepih varijacija i samim tim su postale popularne zbog lakoce ukrstanja.......... |
Evo ovde ja se ne slajem s tobom.
Gupike ni so to sto sa bile pre 15 godina.
Razlog je jednostavan одсуство дивље уловљене gupike.
Gupike u PetShop su generacije iz nekolikoh ukrastanje brat na sestru.
Произвођача кой не брино о хвалитета рибе а само за изглед, то да риба не трпи нагле промене у температури или измену PH, ил да нема имунитет за jедноставне болести као гљива ил неких бактерийа то их не итересуje важно je риба да je лепа а не колико она се живи.Важно je узети паре клиента. |
|
|
   |
 |
Labeo Bicolor
Akvarista

|
U redu ako ce da pobedi najbolja slika... U stvari, neka glasa ko god hoce. Nije garancija da se neko razume samo ako okaci sliku, ali u svakom slucaju je bar izbacio svoju gupiku sto mu prirodno daje valjda neku prednost u odnosu na ostale, ali to je samo moje misljenje. U stvari, meni ni iz dzepa ni u dzep, svejedno mi je Ipak, mislim da kad bi se glasanje ogranicilo samo na pravo glasa ucesnika, da bi interesovanje za guppy contest poraslo. I ako bi neko mogao da mi kaze...Da li pobedjuje najlepsa gupika ili najkvalitetnija fotka, da znam da li da zovem kolegu sa profesionalnim Nikonom iz Blica? Ili da slikam svojim s*anjem gupiku??? |
|
|
   |
 |
Everest
Akvarista

|
bicolor, odma zovi tog kolegu da ti napravi koju dobru sliku i bices medju prvima priznajem i ja sam jednu gupiku ocijenio losije, samo zato sto je fotogrfija bila mutna.. |
|
|
   |
 |
Labeo Bicolor
Akvarista

|
Ako je to glavni kriterijum onda do k.... Pazi Everest, ako taj lik bude slikao, a u slucaju da je fotka presudna, necu biti medju prvima, nego prvi Bilo kako bilo, verujem ipak da je presudna riba a ne fotka, pa cu da je fotkam i fixnim telefonom ako treba A ljudi neka glasaju po svojim sistemima vrednosti, 100 ljudi - 100 cudi... |
|
|
   |
 |
Everest
Akvarista

|
ako ti je stalo da pobijedis, zovi ga.. poslusaj me, jer siguran sam oko 40% glasova ode na fotogrfiju samo zato sto je kvalitetno slikana.. Jer kad se slika kako treba onda sve boje na ribici dodju do izrazaja
nemoj sa fixnim nego uzmi onaj vojni na kurblu, on radi vrhunske fotografije, provjereno (udario me drug sa njim i od tad su mi sve slike jasnije)  |
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
Trebas samo da imas malo klikera da oko slikanja da napravis extra sliku i sa veoma slabim fotoaparatom. Ja sam recimo sa mojim Nikon 2200 pravio extra slike, sa samo 2,2mgpix, trebas znati da baratas sa makromodom i fokusom, na koliko ti aparat hvata makro mod npr od 5cm do 15cm skroz izzumirano, i u tom opsegu mozes da uhvatis lepu sliku. To od 5 do 15cm to je koliko blizu nabijes blendu do objekta koji slikas. Svaki aparat je drugaciji...
Sad sam kupio Praktica 1100Z, 10mgpix u idei na akciji, za nekih 5,6 hiljada. Pravi extra slike, milion mogucnosti, brzina zatvaranje blende sto je najbitnije kod slikanja ribica, jos uvek provaljujem sve funkcije, pa kad uhvatim dobru kombinaciju onda opalim par slika moje gupike pa na takmicenje...
Nadam se da sam ti BAR MALO pojasnio kako mozes lepu sliku napraviti... |
|
|
   |
 |
Everest
Akvarista

|
Bicolor, sad sam gledao sliku gupija koju si izbacio za Septembar.. iskreno, kvalitet je katastrofa.. odma zovi nekog ko ce ti je slikati bolje, pa probaj da zamijeniš fotografiju.. mislim da ribica ima sansi da prodje dalje.. |
|
|
   |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Slazem se sa Everestom slikaj ponovo pravi dosta slika pa tek onda stavi. Ja ih slikam izjutra ondak su mirnije. |
|
|
   |
 |
Labeo Bicolor
Akvarista

|
Po pravilu ne sme da se menja postavljena slika. Hvala ljudi na vasoj brizi, ovaj fotoaparat je takozvani "idiot", jer je moj HP Photosmart na popravci... Inace Fricky88, ne brini za mene, znam kako se slika, dve godine sam bio fotoreporter u novinama, sto se tice "klikera" u redu je jer nisi video fotke koje su mi objavljivali ... Bez obzira na sve, ako ribica ima sanse da prodje dalje - proci ce, niko nije toliko slep da ne vidi ovog muzjaka, ako pobedjuje fotka, neka onda ispadnem, nisam ovde zbog pobede vec zbog gupike...Mislim da se jasno vidi o kakvom se momku radi bez obzira na kvalitet slike. Kao sto sam vec negde napomenuo: Neka svako glasa po svom sistemu vrednosti, iz principa necu da menjam sliku. Ali hvala vam momci sto brinete, to je lepo videti  |
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

|
| Labeo Bicolor :: |
Inace Fricky88, ne brini za mene, znam kako se slika, dve godine sam bio fotoreporter u novinama, sto se tice "klikera" u redu je jer nisi video fotke koje su mi objavljivali ... |
U redu, blago tebi, onda u sledecim fotografijama pokazi svoje znanje da vidimo.
P.S. - ja sam bio kamerman  |
|
|
   |
 |
Labeo Bicolor
Akvarista

|
Sta se odmah trzas kao da te ja sad nesto prozivam, samo kazem da ne mozes napraviti dobru fotku "idiotom" i sta sad??? Ok, kamermane, svaka cast, ti si moj idol Jesi li sad miran sto se klikeranja tice? Peace bro, budi dobar  |
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

|
Ja neznam sta je tebi i gde si ti video ovakvo arogantno ponasanje u mom postu kao u tvom?!
Lepo si reko da znas sve oko slikanja, ja ti zato kazem pokazi. Kakav ti je taj idiot? Koji model aparata? I ja sam imao da kazem "idiota" ali sam sa njim pravio nevidjene fotke...
Toliko od mene za tebe, a sad se ti grudvaj s kim hoces... |
|
|
   |
 |
|
|
|