Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 GangsterDream Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Maxy xD
Akvarista

Registrovan: 26 Avg 2014

PorukaPoslao: Čet Feb 05, 2015 10:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da ce ovo biti sto kazu VRHH.
Plan je super, pratimo dalje.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Feb 05, 2015 10:36 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 12:28 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala svima na podrsci Smile

Ovako sam zamislio akvarijum odnosno ta dva filtera. Levi kao sto sam rekao neka vrsta overflowa, a desni klasican sa zazorom. Otvori kroz koje voda ide u ova dva filtera nalaze se dijagonalno jedan u odnosu na drugi...naravno ovo je sve samo moja zamisao videcemo sta ce majstor koji lepi da kaze na to Smile

Beli foreks bi pokrivao donji deo akvarijuma odnosno deo podloge, bocne delove odnosno filtere i gornji deo prednjeg stakla u kome je predvidjeno da stoji rasveta.

Evo slike...

Image

Image

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 12:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Za levi filter mi je bila potrebna neka vrsta resetke preko koje ce prelivati voda i ujedno sprecavati eventualni beg znatizeljne ribice ili kozice... slicna se koristi u morskoj akvaristici, naravno ne znam ime, ali neko od "moreplovaca" ce nas sigurno prosvetliti Smile Posto nije bas ni jeftina krenuo sam u potragu za nekim resenjem i slucajno sam naleteo na vrhunsku ideju na jednom hrvatskom forumu...

Radi se o slicovanoj (perforiranoj) PVC kanalici za struju

Image

a posle malo scenja i igranja taj deo izgleda ovako

Image

Ideja ja da se taj deo uglavi u sendvic izmedju dva stakla
nesha barajevac
Urednik
Urednik

Registrovan: 20 Sep 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 11:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kod levog filtera ti je obrnut raspored komora
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 30 Dec 2011

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 12:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Gangster ::

Druze TeoDos ajde posto si ti iz te struke, preporuci mi neke dobre stelujuce stopice...koliko komada na ovakvo postolje?? Plasi me ukupna tezina svega sto ce te stopice nositi. Mogu li one da iznesu sav taj teret??

Nemas tu druze neki veliki izbor. Ja da se pitam, stavio bih one stopice sa uvarenom maticom na kutiji i to 12 komada tj. na svaku onu poprecnu po 3.

Neke stopice tipa ovih

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
nesha barajevac
Urednik
Urednik

Registrovan: 20 Sep 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 1:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako hoćeš ulaze u filter po dijagonali onda ti je i desni filter "naopačke" he he.
Ovako treba da bude

Image
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 1:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Neso totalno si u pravu! Program u kome crtam je dobar ali me totalno zamori, a da ne pricam da mi se posle njegove upotrebe i vrti u glavi...umor ucinio svoje Smile Crtao sam samo iz razloga da bih vam pokazao kako sam zamislio ta dva filtera, ali je dobro da si na propust ukazao zbog ljudi koji ce eventualno sami praviti nesto slicno. Hvala bogu pa u mom slucaju ja ne lepim akvarijum, moje je da smislim i predlozim, a izvodljivost i samu izradu prepustam onima koji se time profesionalno bave, pa ovakvih propusta sigurno nece biti Wink
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 06, 2015 5:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

TeoDos je l' ima neka druga varijanta? Komplikovano mi je to jer podrazumeva da postolje ponovo iznosim kako bi mi neko zavario matice za postolje...
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 07, 2015 9:42 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jedino da pravis neke U profile pa na njih da uvaris maticu i onda postavis na kutije i probusis da moze navoj stopice da ulaci i u kutiju.
Nadam se da si me razumeo. Ipak je to velika duzina a ne verujem da ti je pod idealno ravan.
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 07, 2015 11:43 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

TeoDos ::
Jedino da pravis neke U profile pa na njih da uvaris maticu i onda postavis na kutije i probusis da moze navoj stopice da ulaci i u kutiju.
Nadam se da si me razumeo. Ipak je to velika duzina a ne verujem da ti je pod idealno ravan.

Hvala puno, sve razumeo Wink

Mislim da cu uspeti da dovucem tasta da mi ipak odradi varijantu A. Reci mi po tvom misljenju da li da busim prvi zid od kutije kako bi sraf imao veci hod, a i da se jos manje vidi i ne podize konstrukciju jos puno od poda?
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Feb 07, 2015 1:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sto se tice podizanja, to ce vaser vaga da kaze. Ako ti je tast untoj bransi, prepusti coveku da odradi kako misli. Barem i mi zetovi da imamo od njih neku korist. Wink
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2015 10:41 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

TeoDos ::
Sto se tice podizanja, to ce vaser vaga da kaze. Ako ti je tast untoj bransi, prepusti coveku da odradi kako misli. Barem i mi zetovi da imamo od njih neku korist. Wink

Hahahahaaa Wink
Uzeo sam stelujuce stopice, ukupno 12 komada, i sada cekam... pazi kada je cuo zasto ga zovem covek bez reci pristao, valjda se uplasio da mu nesto ne vratim nazad Very Happy Very Happy
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2015 10:43 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hahahahahaha......
Ispunjava covek sve zelje samo da ne bude reklamacija. Smile

Ipak je to velika duzina da bi se samo oslanjao na to da je ravan pod.
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2015 10:51 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koje su dimenzije akvarijuma koji planiras da radis i ako nije tajna, sta ce plivati u njemu?
Gangster
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 09, 2015 1:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pod nije ravan...ocekivao sam to ali ne bas u ovoj meri. Hvala ti jos jednom na savetima!

Akvarijum ce biti 1770*420*500mm mozda koji mm gore dole sve zavisi od police, cekam da je zavrsim pa da porucujem po njenim tacnim dimenzijama. Pod 500mm mislim na visinu i to samo vodenog stuba, ukupna visina ce biti veca zbog rasvete...akvarijum je zatvoren.

Pazi zelja su mi diskusi, a za to si ti jedan od krivaca Smile, ali sam zamislio da to za pocetak bude jedna velika basta pa sam pre mislio na jedno veliko jato rodostomusa i/ili neonki i/ili furkata...svakako neko veliko jato. To mi je oduvek bila zelja i sada konacno imam dovoljno stakla da to i pokusam, mada teskog srca se moram odvojiti od moje prve ljubavi - skalara.

Aj kada vec pisem... rasveta je porucena: 2xT5 80w (Arcadia Original Tropical Pro i Plant Pro) , 1xT5 24w i 1xT5 39W (obe Freshwater Pro). Freshwater Pro nema u dimenziji 1450 mm pa sam se odlucio da uzmem dve cije su ukupne dimenzije 1400mm + grla pribliznih dimenzija kao ove dve od 80W. Hauba zamisljena tako da ce omoguciti laku ugranju dodatnog svetla, ali po meni za tim nece biti potrebe (nekih 0.7 W/L)... naravno planirani su Al reflektori.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker