Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Početnički Malawi Mbuna Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
vlada33
Akvarista

Registrovan: 21 Mar 2013

PorukaPoslao: Uto Nov 18, 2014 1:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zbog zamene vode i sljaka, inace bi tesko islo, male ribe traze mnogo uslova, ja sam prvi put izgubio 21 demasonia na 2.5 zbog filtracije
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Nov 18, 2014 1:08 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

profiterole
Akvarista

Registrovan: 03 Dec 2013

PorukaPoslao: Čet Dec 18, 2014 7:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da li si saznao kako su ona jaja nestala iz tumblera. jel se ponavljalo?
nesha barajevac
Urednik
Urednik

Registrovan: 20 Sep 2012

PorukaPoslao: Čet Dec 18, 2014 8:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne. Od tada nisam koristio tumbler. Sada ih pustim da nose do kraja pa malce ditrktno u filter Smile
Inače, stanje je više nego zadovoljavajuće. Perlmuti su se namestili i mužjak ima dovoljno snage za sve četiri damice. Zadnje dve ture malaca nisam ni vadio, nema mesta.
Mužjak mpange se lepo ofarbao i počeo je da se mangupira. Jedna mpangica nosi.
Kod karleusa ima prinova. Mužjak mi je jako lep.
Čim malo sastružem zelenu tačkastu sa stakla snimiću jednog vidoja da vidite kakva je atmosfera.
Razmišljam da dodam još i nekoliko socolofija. Možda i da izbacim perlmute... dvoumim se.
profiterole
Akvarista

Registrovan: 03 Dec 2013

PorukaPoslao: Čet Dec 18, 2014 8:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ne treba da pustas zenke da toliko nose. Izmrestio si karleuse!?
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Čet Dec 18, 2014 9:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Što da ih ne pustim. Toliko ljudi drži ciklide pa uopšte ne cede ženke, nikad.
Mali žuti, jeste da Smile
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Jan 05, 2015 2:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Trenutna situacija. Skromno početnički Smile

Link
simici789
Akvarista

Registrovan: 12 Jan 2012

PorukaPoslao: Pon Jan 05, 2015 3:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Super sve izgleda.
Ajde sad da mi se ne smejete - jako glupo pitanje - da li ce ti stanovnici jos mnogo rasti? Pitam zato sto se meni bas dopada stanje ovakvo kakvo jeste, vidim da imas i mrestova, ribe ti se farbaju, a kod ciklida se meni jedino ne dopada sto rastu po opisima na netu bas veliki... Pa kad za par godina dosadi biljni, da vam se pridruzim ako nece jos mnogo rasti - bas je lepo.
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Jan 05, 2015 8:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ove mbune koje su kod mene spadaju u manje i ne bi trebalo da pređu 10-12 cm. Moguće je i da preguraju tu veličinu ali nadam se da neće. Akcije nikad ne nedostaje. Jurnjave, kopanje, udvaranje, mrest, malci...

Poslednji izmenio nesha barajevac dana Pon Jan 05, 2015 8:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sub Maj 23, 2015 10:09 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

Šta reći a ne zaplakati?
Ribe poklonjene u Bor, Leskovac, Bajinu Baštu i Beograd, u prave ruke.
Akvarijum rasformiran i neću ga opet puniti.
Suma sumarum, bilo je ovo stvarno jedno lepo iskustvo. 9 meseci nije mnogo ali bilo je dovoljno da se upoznam sa Malawi ciklidima.
Ono što ću sigurno pamtiti su izuzetni prizori kojih sam se nagledao. Bilo je tu svega: udvaranja, mresta, jurnjave, tuče, brižnih majki sa malcima, kopanja, sigurno preko 300 malaca... mnogo uzbuđenja.
Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli i želim sreću i uspeh svima kojima sam ja pomogao i poklonio ribe.
Život ide nekim svojim tokom pa ko zna, možda neki drugi put na nekom drugom mestu...
spaske1
Akvarista

Registrovan: 09 Maj 2013

PorukaPoslao: Sub Maj 23, 2015 10:44 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne volim kad vidim ovako prazan akvarijum, hvala za karleuse. Nećeš držati ništa u tom akvarijumu, mislio sam da ćeš samo sa mbuna preći na neke druge ribe a ne skroz isprazniti akvarijum?
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sub Maj 23, 2015 10:48 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislio sam i ja svašta, i da ću preći na neke druge ribe ali eto, prelazim na drugi kontinent!
nzivkovic
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2013

PorukaPoslao: Pon Maj 25, 2015 3:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nešo, gde god bio ima stakla i tvoje vešte ruke ga mogu pretvoriti u akvarijum, tako da je ovo samo jedna nadam se kraća pauza u tvom bavljenju akvaristikom. Nisu svesni oni kod kojih ideš kakvog vrsnog akvaristu i čoveka dobijaju.
Puno sreće Wink
vlada33
Akvarista

Registrovan: 21 Mar 2013

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 9:40 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo i ja da se zahvalim Nesi za ribe a realno tamo gde ides očekujem jedan pravi morski akvarijum i zamenu vode direktno iz okeana...

Srećno tamo gde ides i puno uspeha
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Jun 08, 2015 2:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nema na čemu drugari.
Nadam se da ću tamo ostvariti barem deo akvarističkih snova Smile ali otom-potom.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Malawi ciklidi - Nis joca93knj Tražnja 0 Pon Dec 20, 2021 11:23 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Malawi ciklidi celo jato Onix21 Ponuda 1 Ned Dec 19, 2021 11:06 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mastacembelus shiranus – Malawi Spinyeel Slepi_Putnik Tražnja 0 Pon Apr 19, 2021 9:02 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Malawi squeaker (Synodontis njassae) Slepi_Putnik Tražnja 0 Čet Nov 26, 2020 12:41 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Početnički 45l - savet Jeka13 Početak u akvaristici 10 Sre Nov 25, 2020 5:53 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker