Autor |
Poruka |
vlada33
Akvarista
Registrovan: 21 Mar 2013
|
Zbog zamene vode i sljaka, inace bi tesko islo, male ribe traze mnogo uslova, ja sam prvi put izgubio 21 demasonia na 2.5 zbog filtracije |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
profiterole
Akvarista
Registrovan: 03 Dec 2013
|
da li si saznao kako su ona jaja nestala iz tumblera. jel se ponavljalo? |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
Ne. Od tada nisam koristio tumbler. Sada ih pustim da nose do kraja pa malce ditrktno u filter
Inače, stanje je više nego zadovoljavajuće. Perlmuti su se namestili i mužjak ima dovoljno snage za sve četiri damice. Zadnje dve ture malaca nisam ni vadio, nema mesta.
Mužjak mpange se lepo ofarbao i počeo je da se mangupira. Jedna mpangica nosi.
Kod karleusa ima prinova. Mužjak mi je jako lep.
Čim malo sastružem zelenu tačkastu sa stakla snimiću jednog vidoja da vidite kakva je atmosfera.
Razmišljam da dodam još i nekoliko socolofija. Možda i da izbacim perlmute... dvoumim se. |
|
|
|
|
profiterole
Akvarista
Registrovan: 03 Dec 2013
|
ne treba da pustas zenke da toliko nose. Izmrestio si karleuse!? |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Što da ih ne pustim. Toliko ljudi drži ciklide pa uopšte ne cede ženke, nikad.
Mali žuti, jeste da |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
|
|
|
simici789
Akvarista
Registrovan: 12 Jan 2012
|
Super sve izgleda.
Ajde sad da mi se ne smejete - jako glupo pitanje - da li ce ti stanovnici jos mnogo rasti? Pitam zato sto se meni bas dopada stanje ovakvo kakvo jeste, vidim da imas i mrestova, ribe ti se farbaju, a kod ciklida se meni jedino ne dopada sto rastu po opisima na netu bas veliki... Pa kad za par godina dosadi biljni, da vam se pridruzim ako nece jos mnogo rasti - bas je lepo. |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Ove mbune koje su kod mene spadaju u manje i ne bi trebalo da pređu 10-12 cm. Moguće je i da preguraju tu veličinu ali nadam se da neće. Akcije nikad ne nedostaje. Jurnjave, kopanje, udvaranje, mrest, malci... |
Poslednji izmenio nesha barajevac dana Pon Jan 05, 2015 8:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Šta reći a ne zaplakati?
Ribe poklonjene u Bor, Leskovac, Bajinu Baštu i Beograd, u prave ruke.
Akvarijum rasformiran i neću ga opet puniti.
Suma sumarum, bilo je ovo stvarno jedno lepo iskustvo. 9 meseci nije mnogo ali bilo je dovoljno da se upoznam sa Malawi ciklidima.
Ono što ću sigurno pamtiti su izuzetni prizori kojih sam se nagledao. Bilo je tu svega: udvaranja, mresta, jurnjave, tuče, brižnih majki sa malcima, kopanja, sigurno preko 300 malaca... mnogo uzbuđenja.
Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli i želim sreću i uspeh svima kojima sam ja pomogao i poklonio ribe.
Život ide nekim svojim tokom pa ko zna, možda neki drugi put na nekom drugom mestu... |
|
|
|
|
spaske1
Akvarista
Registrovan: 09 Maj 2013
|
Ne volim kad vidim ovako prazan akvarijum, hvala za karleuse. Nećeš držati ništa u tom akvarijumu, mislio sam da ćeš samo sa mbuna preći na neke druge ribe a ne skroz isprazniti akvarijum? |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Mislio sam i ja svašta, i da ću preći na neke druge ribe ali eto, prelazim na drugi kontinent! |
|
|
|
|
nzivkovic
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2013
|
Nešo, gde god bio ima stakla i tvoje vešte ruke ga mogu pretvoriti u akvarijum, tako da je ovo samo jedna nadam se kraća pauza u tvom bavljenju akvaristikom. Nisu svesni oni kod kojih ideš kakvog vrsnog akvaristu i čoveka dobijaju.
Puno sreće |
|
|
|
|
vlada33
Akvarista
Registrovan: 21 Mar 2013
|
Evo i ja da se zahvalim Nesi za ribe a realno tamo gde ides očekujem jedan pravi morski akvarijum i zamenu vode direktno iz okeana...
Srećno tamo gde ides i puno uspeha |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Nema na čemu drugari.
Nadam se da ću tamo ostvariti barem deo akvarističkih snova ali otom-potom. |
|