Autor |
Poruka |
Milan997
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 30 Okt 2014
|
Pozdrav svima, imam par nigrosa i zanima me kako da ih mrestim? Zenka ima narandzast stomak a muzjak je juri da se mreste pa me zanimaju vasa iskustva sa mrestom nigrosa, sta i kako |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Zhorz
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 15 Sep 2012
|
isto pitanje u dve teme? glupo zar ne? |
|
|
|
|
Milan997
Slučajni Prolaznik
|
Ona tema je od pre 3 godine i niko je ne otvara pa sam zato otvorio novu temu |
|
|
|
|
paja patak
Akvarista
Registrovan: 03 Maj 2013
|
onda nisi ni trebao tamo da pises... nigrosi se kod mene mreste kad hoce i gde hoce... znaci stavis ih u akvarijum 30l+ i hranis i cekaas, ubrzo bi trebalo da bude malaca ako je sve ok sa njima |
|
|
|
|
Milan997
Slučajni Prolaznik
|
Stavljeni su u akvarijum 30+l i tu su sami vec jedno 2 nedelje i stavio sam temp na 27 step.cel. i unutra imaju grejac i preciscivac, pesak, veliku skoljku koju sam okrenuo naopaku da bude glatka i jedan gladak kamen da mogu da poloze ikru i nista nije uspevalo i citao sam da im je potrebna i pecina neka, a kao alternativu sam stavio solju koju sam pre toga iskuvao sav pesak oko skoljke i kamena su ocistili, ali nikako da se desi, mozda je potrebno samo strpljenje da li im je potrebna neka neonka da i nocu imaju svetlo? |
|
|
|
|
paja patak
Akvarista
|
samo strpljenje... dok se skontaju... |
|
|
|
|
CristopherMoltisanti
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2014
|
Moj problem je bio suprotan ..Previse mresta . |
|
|
|
|
paja patak
Akvarista
|
hahaha, pa da, ovi moji bace mlade, ja ih odvojim, za 10 dana opet malci... haos, imam ih na svakom uzrastu, ukupno oko 100, bice oglas veceras |
|
|
|
|
CristopherMoltisanti
Akvarista
|
Pokklonim par drugu i jos jedan par drugom dam ,posle 2dana mrest u oba akvarijuma.Samo cekaj:) |
|
|
|
|
Milan997
Slučajni Prolaznik
|
A sta da radim kada zenka baci ikru? Kako se sve to odvija? Da li neko ima neki tekst o tome ili akomoze da napise, cime da hranim mladj, kako da je zastitim, kako da opremim akvarijum za mrest, da li da ima pesak, kamenje itd...hvala unapred |
|
|
|
|
CristopherMoltisanti
Akvarista
|
Mozes da potrazis neku temu vezanu za to.Ja kod mojih nista nisam radio niti nesto specijalno hranio,sve su to ribe odradele same:).D.Javice se neko strucniji vec da ti kaze sta i kako. |
|
|
|
|
Milan997
Slučajni Prolaznik
|
Hvala puno Raspitao sam se i rekli su mi da samo skroz usitnim listice koje imam, imam Sera San, to je koliko znam dobro, ali se plasim plesni i tako toga...valjda ce neko odg, a teb hvala mnogo, javljam kad se budu mrestili |
|
|
|
|
Japixxl
Akvarista
Registrovan: 27 Sep 2012
|
Ma samo ih stavi i nabacaj ako imas kamenje neko ili kokosovu pecinu stavi. I cekaj. Sami ce sve odraditi,ne moras ni da ih odvajas u drugi akv.takve su ribe da cuvaju svoje mlade ne daju da im pridju druge ribe. Ja sam samo jednu pecinu imao i ubrzo nakon sto sam ih kupio oni su se izmrestili u njoj. Samo im je bitno da imaju neki "stek" da bace ikru |
|
|
|
|
ExtraY
Akvarista
Registrovan: 27 Okt 2014
|
Kod mene sve rade sami,evo upravo danas sam primetio da je stigla jos jedna tura mladih,roditelji ih cuvaju i premestaju ustima po aq , sada su u sigi i ispod nana... |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Ostavi ih i sami ce prenaseliti akvarijum |
|
|
|