Autor |
Poruka |
gotika
Akvarista

Registrovan: 14 Feb 2012
|
kao sto naslov kaze posto ovih dana vise nisam kuci nego sto jesam temperatura u akvarijumu sa mikro razborama nagura i do + 35 i za divno cudo plivaju bez problema vesele su samo se nerazmnozavaju ima li neko iskustva sa mikro razborama dokoliko stepeni mogu da izdrze ? |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Nikako nije poželjno da budu na +35 duže vreme, sklone su oboljevanju zbog visokih temperatura, da li uzimaju hranu normalno? Menjaj vodu često i nabudži neko hlađenje (kuler od kompa i sl.) Može i spray bar, on takođe pomaže. aeraciju maksimalno pojačaj i smanji foto period. |
|
|
   |
 |
DevilFish
Akvarista

Registrovan: 18 Feb 2013
|
Mikro razbore i ajde nekako, ali meni kozice ginu od vrucina, a ne pomazu ni dva kulera i veliki ventilator ;( |
|
|
   |
 |
WoodyAllen
Akvarista

Registrovan: 28 Maj 2013
|
Svetla pali izjutra ili uveče kad malo zahladi, a danju drži otvorenu haubu  |
|
|
   |
 |
DevilFish
Akvarista

Registrovan: 18 Feb 2013
|
Meni je poluotvorena hauba, imam mini ventilator u haubi koja hladi sijalicu, zatim jos jedan ventilator (koji je slab ali je barem nesto) koji udara u povrsinu vode i imam veliki ventilator za mene koji udara i u akv. I pored svega toga danas nadjoh mrtvu kozicu  |
|
|
   |
 |
Milan013
Akvarista

Registrovan: 18 Jul 2014
|
Imam mikrorazbore i danas sam ih nekako spasao uz ostale ribice (ksifo, neonke, razne cistace...). Pocele su da plivaju samo po povrsini i jure vazduh. Neonke su jos gore delovale.
Temp je bila skoro 30.
Vazdusna pumpa pojacana na maksimum i stavljena centralno umesto u cosku, vodena pumpa malo pojacana da vise talasa vodu, ugaseno svetlo (ili udaljeno iz haube da bude dalje od vode) i na kraju sam morao da stavim i one zaledjene patrone za piknik frizider i dolijem malo hladne vode. Spustio sam temp za dva stepena i prodisale su nekako.
Posto mi je bilo sumnjivo da se tako ponasaju na toj temperaturi dodao sam i malo Toxivec-a (da smanjim stetne materije ako ih ima, verovatno se na vecoj temperaturi lakse razgradjuje djubre pa stetne materije brze budu oslobodjene... ne znam, tako sam nesto rezonovao). U svakom slucaju sve se vratilo u normalu sada.
Mora dobro da se pazi po ovom vremenu... :-/ |
|
|
   |
 |
Zhorz
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 15 Sep 2012
|
kao wudy sto kaze, pomerite vreme kada se pali svetlost, ja sam stavio od 21 do 05 da radi, jes da ga ne gledam do 21 ali bolje i to nego da se skuvaju... |
|
|
   |
 |
|