Autor |
Poruka |
Sone_bg
Akvarista
Registrovan: 09 Feb 2016
|
Zdravo ljudi, treba mi mala pomoć, formirao sam akvarijum pre nekih nedelju ipo dana, od pre dva tri dana su ubačene neke ribice, a mene zanima koliko treba da prođe vremena da bih mogao da ubacim dve Apistograme Cacatuoides i dva Ramireza, pošto sam bio pročitao negde da se malo sačeka mesec ili više dana da bi se ubacili u akvarijum, kakvo je vaše mišljenje? Hvala |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2015
|
Ja ih ne bih ubacivao dok akvarijum ne bude bas stabilan jer su to malo osetljivije ribe, najbolje da procitas sto vise o njima ovde na forumu pa ce ti biti sve jasno. |
|
|
|
|
io
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
najbolje da sacekas 6 meseci bar. do tad ces videti sta ce se sve desavati u akvu. |
|
|
|
|
Sone_bg
Akvarista
Registrovan: 09 Feb 2016
|
Auuuuuu brate mili, ima da se porodim do tada hahahhahahha, pa njih dve najviše i želim u akvarijumu i jedva čekam da ih ubacim i sad da čekam 6 meseci, mislim da će to biti teško ostvarljivo, dajem si fore mesec dana da ću da izdržim |
|
|
|
|
io
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
akv i voda u njemu mora da bude bas stabilna, i bioloski i hemijski i kako god gledano, da bi ramirezi opstali duze od 2 nedelje tu... i apistograme takodje. to su poprilicno kilave ribe, odnosno osetljive na sve nagle promene u vodi, ph , kh, gh, amonijak, nitrati, nitriti... i cesto se desava da ni ne obole nego samo uginu. za njih je potreban stabilan sistem. ali ako ti nije zao da svakih par dana dajes pare za nove apistograme i ramireze, ti cikliraj akv s njima, mislim, nasao si najteze ribe za odrzavanje da pocnes s njima :l akvaristika je strpljenje i trening zivaca, da biljke porastu, da malci porastu, da ribe budu zdrave, da se redovno menja voda..... nece nista za 24 h da se desi samo. |
|
|
|
|
Nikolac
Akvarista
Registrovan: 08 Apr 2014
|
Ja nisam stekao utisak da je ramirez toliko osetljiva riba. Ako si stavio zemlju onda nista od nekih osetljivijih riba mesec dana, uz jake promene vode. Posle toga mozes ali da strogo vodis racuna.Promene vode i biljke uspesno resavaju problem sa nitratima i oni se daju drzati pod kontrolom posle nekih mesec dana od dodavanja zemlje. U tih mesec dana amonijak nitrit i nitrat skacu ko zna koliko i zato se ribe ne dodaju. Nakon mesec dana ne bi trebao da imas amonijak i nitrit, a nitrat jedu biljke i promena vode. Na ostale parametre ne mozes tako lako uticati a i ne moras, ja se i ne trudim a nisam imao problema ni sa njima ni sa osetljivijim ribama. |
|
|
|
|
|
|