Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Apistograme i Ramirezi - kada ih ubaciti u AQ? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Sone_bg
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2016

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 11:38 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zdravo ljudi, treba mi mala pomoć, formirao sam akvarijum pre nekih nedelju ipo dana, od pre dva tri dana su ubačene neke ribice, a mene zanima koliko treba da prođe vremena da bih mogao da ubacim dve Apistograme Cacatuoides i dva Ramireza, pošto sam bio pročitao negde da se malo sačeka mesec ili više dana da bi se ubacili u akvarijum, kakvo je vaše mišljenje? Hvala Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 11:38 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Doksas
Akvarista

Registrovan: 11 Jun 2015

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 3:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja ih ne bih ubacivao dok akvarijum ne bude bas stabilan jer su to malo osetljivije ribe, najbolje da procitas sto vise o njima ovde na forumu pa ce ti biti sve jasno.
io
Akvarista

Registrovan: 26 Sep 2013

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 3:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

najbolje da sacekas 6 meseci bar. do tad ces videti sta ce se sve desavati u akvu.
Sone_bg
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2016

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 4:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Auuuuuu brate mili, ima da se porodim do tada Very Happy hahahhahahha, pa njih dve najviše i želim u akvarijumu i jedva čekam da ih ubacim i sad da čekam 6 meseci, mislim da će to biti teško ostvarljivo, dajem si fore mesec dana da ću da izdržim Very Happy
io
Akvarista

Registrovan: 26 Sep 2013

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 5:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

akv i voda u njemu mora da bude bas stabilna, i bioloski i hemijski i kako god gledano, da bi ramirezi opstali duze od 2 nedelje tu... i apistograme takodje. to su poprilicno kilave ribe, odnosno osetljive na sve nagle promene u vodi, ph , kh, gh, amonijak, nitrati, nitriti... i cesto se desava da ni ne obole nego samo uginu. za njih je potreban stabilan sistem. ali ako ti nije zao da svakih par dana dajes pare za nove apistograme i ramireze, ti cikliraj akv s njima, mislim, nasao si najteze ribe za odrzavanje da pocnes s njima :l akvaristika je strpljenje i trening zivaca, da biljke porastu, da malci porastu, da ribe budu zdrave, da se redovno menja voda..... nece nista za 24 h da se desi samo.
Nikolac
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2014

PorukaPoslao: Čet Mar 10, 2016 6:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja nisam stekao utisak da je ramirez toliko osetljiva riba. Ako si stavio zemlju onda nista od nekih osetljivijih riba mesec dana, uz jake promene vode. Posle toga mozes ali da strogo vodis racuna.Promene vode i biljke uspesno resavaju problem sa nitratima i oni se daju drzati pod kontrolom posle nekih mesec dana od dodavanja zemlje. U tih mesec dana amonijak nitrit i nitrat skacu ko zna koliko i zato se ribe ne dodaju. Nakon mesec dana ne bi trebao da imas amonijak i nitrit, a nitrat jedu biljke i promena vode. Na ostale parametre ne mozes tako lako uticati a i ne moras, ja se i ne trudim a nisam imao problema ni sa njima ni sa osetljivijim ribama.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Ramirezi za kozice ili biljke Salvatoree Razmena 0 Ned Apr 11, 2021 6:23 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Alpistonoze i apistograme cacadues du... klincha Tražnja 0 Sre Nov 11, 2020 10:17 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Sta korigovati kada puzevima kucice b... Suncokret Ostali Stanovnici 3 Sub Avg 15, 2020 10:09 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka RAMOVI ;) Microgeophagus ramirezi cvijo Američki ciklidi 4 Čet Maj 30, 2019 10:51 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kakadu apistograme i ramirezi? Slepi_Putnik Američki ciklidi 14 Sub Apr 13, 2019 7:12 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker