|
|
|
Autor |
Poruka |
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
Otvori novu temu tako je najbolje. Koristiš sigu nemoj da se čudiš. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Deni
Akvarista
Registrovan: 19 Avg 2016
|
Uhhh sad sam ga nagrebusio,postoji li neka varijanta da se spusti ph bez tog vadjenja,hoce li siga zavrsiti sa reakcijom uskoro ili sam osudjen na visok ph i da sve sto ide u njemu ide dok ide |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
Prelakiraj sigu akrilnim lakom to ti je rešenje najjednostavnije. Čisto vodene biljke mogu da uzimaju ugljenik iz karbonata pa im nije potrebna suplementacija co2. Ako uzmeš i ribe koje žive u tvrđoj vodi nećeš imati većih problema. Još jedna stvar ti je bitna za hemiju vode a to je voda koju koristiš pri zameni i dolivanju može i to da ti problem pravi. |
|
|
|
|
Deni
Akvarista
|
Ljudi,meni je akvarijum postavljen pre nepunih mesec dana,mozete pgledati slike na mom profilu kada je formiran i da kazem danasnja slika,kasno je za lakiranje vadjenje ili bilo sta,niti mi pada na pamet da ponovo sve radim.Trazio sam pomoc i konkretan odgovor kako a ne tipa ..pa to je siga sto se cudis!Nasao sam matorog akvaristu koji je radio razmnozavanje i pripremanje vode,dobio sam jednostavan odgovor:Odes momak u poljoprivrednu apoteku,kupis ciglu kokosovog treseta,ubacis u filter i ostalo ce vreme uciniti dok se siga ne zasiti.Za pola sata je sa 8,3ph pala na 7.9. |
|
|
|
|
Mark
Akvarista
Registrovan: 09 Dec 2015
|
Meni se cini da si malo tvrdoglav, bez uvrede, ali ovde ti niko ne zeli nista lose, trazio si savet dobio sad sto se tebi ne svidja vec ocekujes neku magiju to je drugo.. Moj savet je da moras imati strpljenje, jer to je ovde 90%. |
|
|
|
|
Deni
Akvarista
|
Mozda jesam tvrdoglav,ali nikad se nisam susreo sa Sigom,vidim da je zeznuta i problematicna pa sam mislio da se neko vec susreo sa takvim problemom i da ima resenje ili ga je delimicno resio... nebitno sada drugari,situacija je takva kakva je.Kokos radi svoje ali se muci zbog manje kolicine u filteru ali mislim da cu vas ipak poslusati i da ce siga da se izvadi i zameni nekom drugom dekoracijom dok je jos sve sveze formiran.Ne zelim da zabadam ph metar svaki dan u akvarijum..cujemo se i nezamerte mi mojoj brzopletosti uspanicio sam se zbog bilja..... |
|
|
|
|
|
|
|