|
|
|
Autor |
Poruka |
zumzumika
Registrovan: 15 Avg 2017
|
Као почетник набавих 60x40x40 односно 112 литара запремине за јата Неонки и Моли и чистача Муљара. Акваријум је састављен са уситњењим камењем од 5 кг као дно и са две биљке за које не знам како се зову али имају обле меке листове и које расту у висину и једну папрат, пумпом атман ат301 са вагрес цревом, кровним филтером и диодном лампом. После две недеље вртења једне исте воде сам коначно убацио прво пет муљара а претходно је било убачено средство звано изи фиш а потом нешто хране како би биљке имале ђубриво мада је довело само до беле буђи. Елем, одмах после тих пет муљара сутрадан сам убацио десет црних Моли а следећег дана и 10 неонских Тетри. Моли су биле живахне ронећи горе доле уз зид, кидајући болесно лишће и стављајући га на гомилу и нормално једући као и Тетре и Муљари али је одједном пре три дана умрла прва Моли преко ноћи. Било ми је жао и одстранио а било је приметно да су остале постале спорије и како су мање јеле док се једна од њих стално одржавала на једном месту уз биљку. На крају после одсуства од два дана по повратку сам видео да су угинуле још три док су остале на врху. Неке од њих имају сребрнаст или бели белег иза очију или испод уста а тетре и муљари и прозирна ајкула су у најјбољем реду. Или су болести или је амонијак за који нисам сигуран да га има мада требало би да су бактерије у води довољне да га претворе у нитрате које три биљке користе. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
|
|