Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Refugim/makro alge, iskustva Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
dzonib
Akvarista

Registrovan: 13 Sep 2015

PorukaPoslao: Uto Nov 21, 2017 2:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li neko sa foruma ima iskustva sa makro algama u refugiumu? Koje alge koristite, gde ih naci kod nas? Koja rasveta, koliki foto period? Citao sam na stranim forumima, ali zanima me koliko se to pokazalo efikasno u nasim uslovima sa algama i opremom koji su nam na raspolaganju?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Nov 21, 2017 2:19 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nzivkovic
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2013

PorukaPoslao: Sre Nov 22, 2017 10:31 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sve zavisi koje korale držiš u display-u, ako ti je mix reef onda nemaš potrebe za makro algama u sumpu. Jednostavnija varijanta je sa softy u refigiumu. Okači sliku sumpa, akvarujuma, sigurno ćeš dobiti neki konstruktivan predlog.
Serene Sky
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2013

PorukaPoslao: Sre Nov 22, 2017 3:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E ovo i mene interesuje ja bi pravio ili chaetomorpha filter ili chaetomorpha reaktor. Jel pravio neko neku kombinaciju sa njom i gde ju je nabavljao.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
dzonib
Akvarista

Registrovan: 13 Sep 2015

PorukaPoslao: Sre Nov 22, 2017 4:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Postavio sam novi akvarijum od 250l sa sumpom od 100l, sump sa tri komore od kojih je jedna predvidjena za neku vrstu refugiuma. Prebacio sam zivi kamen iz prethodnog akvarijuma i ubacio novi pesak, medjutim pokrenuo mi se novi ciklus koji je pobio 2/3 korala. Da ne duzim, trenutno me muci ciano i polako krece zelena alga tako da akvarijum nije za slikanje i predstavljanje. U planu je mix reef ali hocu makro alge u sumpu zbog mase prednosti koje ta varijanta pruza. Zanimalo me je dakle da li neko ima makro alge, koje vrste, gde ih nabaviti kod nas?
Nzivkovic svakako hvala za savet.
Serene Sky
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2013

PorukaPoslao: Sre Nov 22, 2017 5:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Van teme

dzonib ::
Da ne duzim, trenutno me muci ciano i polako krece zelena alga tako da akvarijum nije za slikanje i predstavljanje.

Ako budeš čekao savršenstvo dočekaćeš starost. Lično više i ne otvaram teme onih koji samo kače odabrane sličice akvarijuma, nije ovo instantgram. Svaki sistem ima uspone i padove a to je važnije ispratiti nego presipati iz suljeg u prazno i vrteti jedno te isto u krug.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Početnica, 34L, "smeđe" alg... Bambi Početak u akvaristici 9 Ned Apr 17, 2022 8:17 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Alge po biljkama Yaesu Biljke 8 Čet Apr 08, 2021 6:59 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Alge Nemanja21 Početak u akvaristici 7 Sre Dec 09, 2020 11:32 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Bele alge Zelenizeleni Alge 4 Ned Apr 26, 2020 1:07 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka pomoc oko indetifikacija alge Uros1999 Alge 3 Pet Dec 06, 2019 11:08 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker