|
|
|
Autor |
Poruka |
dzonib
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2015
|
Da li neko sa foruma ima iskustva sa makro algama u refugiumu? Koje alge koristite, gde ih naci kod nas? Koja rasveta, koliki foto period? Citao sam na stranim forumima, ali zanima me koliko se to pokazalo efikasno u nasim uslovima sa algama i opremom koji su nam na raspolaganju? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nzivkovic
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2013
|
Sve zavisi koje korale držiš u display-u, ako ti je mix reef onda nemaš potrebe za makro algama u sumpu. Jednostavnija varijanta je sa softy u refigiumu. Okači sliku sumpa, akvarujuma, sigurno ćeš dobiti neki konstruktivan predlog. |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
E ovo i mene interesuje ja bi pravio ili chaetomorpha filter ili chaetomorpha reaktor. Jel pravio neko neku kombinaciju sa njom i gde ju je nabavljao. |
|
|
|
|
dzonib
Akvarista
Registrovan: 13 Sep 2015
|
Postavio sam novi akvarijum od 250l sa sumpom od 100l, sump sa tri komore od kojih je jedna predvidjena za neku vrstu refugiuma. Prebacio sam zivi kamen iz prethodnog akvarijuma i ubacio novi pesak, medjutim pokrenuo mi se novi ciklus koji je pobio 2/3 korala. Da ne duzim, trenutno me muci ciano i polako krece zelena alga tako da akvarijum nije za slikanje i predstavljanje. U planu je mix reef ali hocu makro alge u sumpu zbog mase prednosti koje ta varijanta pruza. Zanimalo me je dakle da li neko ima makro alge, koje vrste, gde ih nabaviti kod nas?
Nzivkovic svakako hvala za savet. |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
Van teme
dzonib :: |
Da ne duzim, trenutno me muci ciano i polako krece zelena alga tako da akvarijum nije za slikanje i predstavljanje. |
Ako budeš čekao savršenstvo dočekaćeš starost. Lično više i ne otvaram teme onih koji samo kače odabrane sličice akvarijuma, nije ovo instantgram. Svaki sistem ima uspone i padove a to je važnije ispratiti nego presipati iz suljeg u prazno i vrteti jedno te isto u krug. |
|
|
|
|
|
|
|