|
|
|
Autor |
Poruka |
targla
Akvarista

Registrovan: 24 Nov 2015
|
Pozdrav,
Zanima me da li je neko razmnozavao ovu vrstu pa da podeli znanje i iskustvo u ovoj temi?
Hvala unapred... |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010
|
Iz mog iskustva, jedna od najlaksih riba za razmnozavanje. Izazov je samo kako postici da sto veci broj riba izbegne da bude pojeden od strane roditelja. Tj, koju metodu razmnozavanja izabrati. Iskreno i ja bih voleo da cujem kako neko ko ima ozbiljnog iskustva to radi.... |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

|
Da napomenem, pokusao sam vecinu metoda koje su dostupne na internetu i odmah mogu da kazem da su sve manjkave u smislu obimnijeg uzgoja riba. Naravno ko zeli cisto hobisticki da se tima bavi i da izvede manji broj jedinki do pune velicine bez mnogo cimanja, dodatnog ulaganja i sirenja svaka od metoda koju vidite na youtube -u ce da zavrsi posao. |
|
|
   |
 |
gotika
Akvarista

Registrovan: 14 Feb 2012
|
cika bajo odgovor na tvoje pitanje glasi stakleni prelivni filter |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

|
Sada furam unapredjenu varijantu😉 ali da... Prelivni filter sije svaku ideju sa youtube za dve duzine. A ne secam se da je neko predstavio to kao potencijalno resenje.... |
|
|
   |
 |
Baia
Akvarista

|
Jos jedna interesantna stvar. Drzim Eritromicron Danio i galaxy danio u istom akvarijumu. Mladj koju sam dobio ima izvestan broj jedinki koje imaju vidno krupnije tacke od obicne galaxy. Izgleda sam dobio neke hibride. Da li je neko o tome citao negde ili da li mu se to mozda desilo. Primetio bih da riba ima mnogo bolji oblik tela nego mikrorazbore. Hocu reci kod mikrorazbora se zbog ukrstanja pojavljuju jedinke sa nestandardnim oblikom....bez deformiteta ali ipak nisu sve jednako lepo gradjene. Pretpostavljam da ce me ljudi koji ih gaje razumeti. Ovi hibridi imaju mnogo lepsu i pravilniju liniju tela i znatno su bolje obojeni. Zanima me da li ce bitni plodni ili ce se desiti kao kod nekih vrsta da nece moci da se razmnozavaju.... |
|
|
   |
 |
|
|
|