Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Aquar Jajale Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Pon Feb 19, 2018 11:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Planiram ja uzimati jos biljaka nego prodavac u sopu kaze da ce ove za 3 mj. narasti toliko da se moraju vaditi iz akvarijuma a kad smo vec kod biljaka moze neka preporuka koje jos da uzmem?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor






PorukaPoslao: Pon Feb 19, 2018 11:43 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Stefanbgd
Akvarista



Registrovan: 26 Dec 2015
Poruke: 182
Lokacija: Beograd, Dorcol, Novi Beograd

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 12:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To stoce one za tri meseca narasti nema nikakve veze. Twbi je bitno da sad imas dovoljnu kolicinu brzorastucih biljaka da pokupe nutriente iz vode i time.onemoguce rast algi. Lako ces kasnije menjati kad ti se sistem stabilizuje.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
andreja84
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2015
Poruke: 35
Lokacija: Kladovo

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 2:11 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Probaj da nabaviš plutajuću drezgu, i lemnu minor, on baš izvlače nutrijente, i neku mahovinu, ona isto brzo radi. Tu su još Limun (više vrsta) Valisnerija (žito trava), cryptocorine (mnogo vrsta), ludwigia, bacopa (australis, monnieri). sve te biljke su brzorastuće, i nisu zahtevne po pitanju CO2 i svetla, tako da će kod tebe sasvim dobro da napreduju i skupljaju hranjive materije iz vode.
Drezga pogotovu, ja sam nju imao brdo na površini dok se ciklitao aq, i dok nisam ubacio više biljaka, E a pošto mi je jaka cirkulacija vode, ona je non stop kružila i zakačinjala se i čupala biljke koje se još nisu užilile i ja je izbacio. Dok je bila u aq nisam imao problema sa tačkastom algom. Kako sam je izbacio, tako krenula tačkasta da buja. I bujaće dok se bilje ne užili lepo, donekle neizbežno.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
andreja84
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2015
Poruke: 35
Lokacija: Kladovo

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 2:17 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I još nešto, napiši u profilu odakle si, možda neko iz tvog mesta ili okoline ima da ti da pelcere biljaka, da ne moraš da kupuješ od pametnih radnika po pet-stolovima (čast izuzecima). Mada ne znam ni kako će da se uklopi bilje sa plecostomusom, zna on cvrsto da kopa po pesku, jaka je to riba.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
JocaZemun
Akvarista



Registrovan: 13 Mar 2016
Poruke: 42
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 5:23 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mnogo greska u pocetku al polako.
E sad prvo nam reci kakav akvarijum ti zelis, sta planiras od riba da drzis , jel ce to biti biljni akvarijum ili.....?
Sta od rasvete koristis?
Zasto si se odlucio za pesak kao podlogu ? Njega je mnogo teze odrzavati od npr nekog kvarcnog sljunka, sifoniranje dna bice teze,posto je pesak lagan zato ti i zavrsava u filteru dovoljno je da neka riba malo digne pesak i da zavrsi u filteru.
Prvo napravi lepo filter koji ce ti vrsiti posao, potrebna ti je dobra bioloska filtracija da bi ribe mogle da zive
Procitaj malo po forumu sta ti je sve neophodno za biolosku filtraciju i sve sto te zanima pitaj.
Kad napravis filter potrebno je neko vreme da se voda ciklira da bi mogao da ubacujes zivi svet.
Od riba nemoj vise nista ubacivati jer je pitanje dal ce i od ovoga nesto preziveti
Odradi filter i pusti da pumpa vodu vrti i da se akvarijum lagano ciklira i slobodno menjaj cesce vodu da ti se nebi u vecoj kolicini pojavile alge
Po meni treba da napravis akvarijum svojih ruku delo i da uzivas u njemu a ne da ti drugi sugerisu sta da kupis
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 7:56 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Iskreno samo sam imao veliku zelju da imam akvarijum sa ribicama zbog djece a nisam imao nikakvo iskustvo sa akvaristikom tako da nisam ni razmisljao sta i kako sve ovo sto je odradjeno je na preporuku radnika u pet sopovima sad slusam vas sta predlazete pa cu raditi po vasim instrukcijama i onoliko koliko mi novcanik bude dozvoljavao i sto se tice ovog pijeska ni ja nisam zadovoljan jer stalno muti vodu i nesto se deformise a sad nemam volje ovo opet sve raskopavati a ni neke mogucnosti Sad
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Lenji Lisac
Akvarista



Registrovan: 08 Avg 2015
Poruke: 825
Lokacija: Beograd, Karaburma

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 7:59 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sve sto dalje citas u tekstu nemoj da te obeshrabri vec ides dalje..

Aco83 ::
bas imam puno problema


Dobrodosao u najgori pakao koji moze biti u akvaristici - sve ubaciti odjednom u istom satu sa sve komplet cistom cesmovacom!

Reci cu ti iskreno kao sto i svi kazu greska je u svemu ogromna, ali svi smo tu da te usmerimo koliko je moguce da ovo sada uspe sa najmanje gubitaka po zivi svet.

Naoruzaj se dobrim strpljenjem i batali nerviranje nema vajde sve mora da ide svojim tokom, jer kao prvo nije mala litraza da mozes da vrsis toliko ceste promene vode, filter je nedovoljan, ali posluzice svrsi i bices upucen kako se akvarijum bude razvijao sta ti je ciniti pa ti mozes, a i ne moras da prihvatis predloge/savete kako ces i sta da radis.

Normalna je pojava da se kondenzuje, ali vracace se na mesto, fabricki je akvarijum koji je napravljen tako da nema problema sto se toga tice.. smanji na ~25C temperaturu vode tacnije podesi grejac na 25C nema potrebe da ide preko toga.

Rasprasivac ugasi, jer imas aeraciju u top filteru.

Napisi dimenzije filtera, da vidimo sta sve moze da stane unutra, ali najbolje bi bilo da ukoliko se neko sa foruma javi ko ima viska "prljave" vate ili sundjera, keramickih prestenova.. bilo kog filter materijala da ti da za "prvu pomoc", zato je jako bitno trenutno da u profilu napises odakle si, kao sto kaze andreja84, jer sigurno ce se neko ponuditi makar i sa vodom da zamenis tu cesmovacu u svom akvarijumu. Inace ukoliko je aktivni ugalj trenutno unutra ne vadi ga, jer je dobar za cesmovacu da je ocisti od svega i svacega i izvadices ga kroz mesec dana kada se stabilizuje sistem. Ujedno dobar je i za amonijak koji ce se praviti u prvih ~7-15 dana i koji moze pobiti ribe kao da se nista nije deslio "tihi ubica", mislis sve super ujutru sve pivaju ledjno..

Ukoliko je pesak granulacije 0 ili 0-1 mm to je gadno za bilje (ne zamo za bilje ima tu jos rugih faktora i vise je ciklidne akvarijume gde se non stop mrda) i preporuka je da ga zamenis sa granulacijom minimum po specifikaciji 3-5, a po realnoj meri 1-5mm. Zamenices ga tako sto ces prvo da vratis u pet shop pangazijusa i ribu koja je je bele boje sto lici na oskara sto se slazem sa nesom69, sto se plekostomusa tice i moze da ti ostane u akvarijumu narednih godinu, godinu i po (sa godinu i po je na ~15cm, ukoliko je trenutno na prodajnoj velicini od 4-5cm), i sve ribe sto imas da ubacis u lavor, zatim deo peska pazljivo crevom usisavaj dok ne dodjes do 0.5cm gde se spaja sa podlogom JBL da ne bi i nju usisao. Kada ti ostane peska u toj meri od 0.5 cm preko podloge dodaces pripremljen sljunak u odgovarajucoj zapremini da minimum bude 3cm preko svega toga, pripremas ga kuvanjem od 10 minuta (sa soli, jedino u ovom slucaju moze da ide kuhinska so kod pripreme stvari za akvarijum koje se posle dobro ispiraju, nikako se ne ubacuje direkt u akvarijum postoj so za akvaristiku) pa ispiranjem kroz blage mlazove mlake/tople vode se ispere kroz par puta i tek je onda spreman za ubacivanje u akvarijum.

Dok ne razmislis u kom pravcu ce da se razvija akvarijum tacnije da li je akcenat na ribe ili akcenat na bilje ili biotop ili ciklidni (ukoliko se odlucis za ciklidni pesak moze i da ostane, sve i svasta cee da ti pada na pamet sto vise budes citao) predlog je da naguras plutajuce bilje limnobium, pistiu, drezgu da zauzme dve trecine povrsine akvarijuma i da drzis tako dok ne razmislis sta je u planu dalje da bi em pomoglo cikliranju em cistilo vodu od svega i svacega em pomoglo u startu protiv stvaranja aligi i mnogo sto sta jos..

Posto u akvaristici ni jedno desavanje nije preko noci javi kakvo je stanje za tri dana i da li su ti izasli u susret da prime ribe nazad (privo ih pitaj nemoj setati ribu tamo vamo) do tada citaj sto ti je bolan970 poslao link a posebno se zadrzi na ovom http://www.akvarijum.org/forum.....12804.html uputice te kako ces i sta ces dalje da preduzimas, naranvoo i pitaj slobodno ukoliko imas nedoumica vidis valjda koliko ima vooljnih da pomognu. Bice to u redu.

Ukoliko ti se ne radi toliko oko akvarijuma ubaci par africkih ciklida (naravno bez ovih riba) i bice to vise nego dovoljno. Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Mladen82
Akvarista



Registrovan: 16 Okt 2013
Poruke: 85
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 9:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Aco u nikada nemoj da se oslanjaš na savete prodavaca. Mnogo je na tu temu pisano ovde. Moja preporuka je da se što pre rešiš te dve vrste jer će (ukoliko prežive cikliranje) imati velikih problema. Osim ako ih ne čuvaš za post.
Ugljeni hidrati su nešto što nikako ne ide u filter. Predpostavljam da si permutovao sa aktivnim ugljem. Aktivni ugalj se ne preporučuje za duže držanje u filteru. Umesto toga ide akvaristički sundjer, keramičke perli, siporex, bio kugle itd... Pogledaj teme sa filterima pa ćeš doći do najboljeg rešenja za tvoj filter. Samo vata nije baš najsrećnije rešenje za filtraciju ovolikog akvarijuma.
E sad temperatura na 28 stepeni je ok za skalare ali mislim da nije baš za tetre. Nisam siguran. Na to će odgovoriti ovi malo stručniji. Ali ako držiš temperaturu na 28 imaćeš problem. Doduše imaćeš i sa manjom temperaturom jer će svakako kondenzovati jer ti je rasveta unutra a nema kondenzacionog poklopca. Medjutim pošto je ovo fabrički akvarijum predpostavljam da je to fabrika predvidela.
I slažem se sa Andrejem. Teško da ćeš izbeći rasformiranje. Možda će i proći nekako ali mogu samo da zamislim kako je ribama unutra.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 4:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sta mislite da ponovo krenem sa formiranjem akvarijuma ili da sacekamo jos malo da vidimo sta ce biti sa ovim sto je sad i ako bi radili ponovo formiranje sta bi mogli spasiti od ovog sto je sad unutar akvarijuma? Kad bi mogle ostati ove biljke i hranjiva podloga JBL koja je malo poskupa 13e me je izaslo 5kg bilo bi idealno ali opet sta raditi sa ribama dok se ciklira akvarijum Crying or Very sad
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
vlajko :)
Akvarista



Registrovan: 11 Apr 2017
Poruke: 45
Lokacija: Negotin

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 5:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Poz aco, akvarijum ti je lep, samo treba da se stabilizuje i posle toga da se odrzava kako treba. Ja sam pocetnik, akvarijum nemam ni godinu dana, pa ti savetujem da citas ovaj forum i eto poslusas savete nasih akvarista. I ako ti ugine neka riba, nemoj da posustajes (uginule su i meni neke ribice na pocetku, verovatno zbog moje neinformisanosti). Akvaristika je super, videces kad sve bude kako treba da obaveze oko akvarijuma i nisu nesto velike. Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Mladen82
Akvarista



Registrovan: 16 Okt 2013
Poruke: 85
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 6:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Acko nemoj sad nista da diras. Dodaj biljaka. Vidi ako možeš da nabaviš vodu iz nekog akvarijuma koji je već formiran. To je jedino što bi sada mogao da uradiš. I čekaj. Vidi ako možeš da vratiš ribe u radnju ili da daš nekom prijatelju na čuvanje. Ali ako sve to ne može onda neka ih tu gde su. Postoji mogućnost da se izvuku. Što se biljaka tiče voleo bih da se jave ovi stručniji za biljke da kažu koje biljke bi bile poželjne da vuku hranljive materije iz vodene kolone. ja znam za Hemianthus micranthemoides i za MYRIOPHYLLUM BRASILIENSIS ali nisam ja neki stručnjak za bilje.

Hajde LISAC POMAŽI BRE
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 6:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

andreja84 ::
Probaj da nabaviš plutajuću drezgu, i lemnu minor, on baš izvlače nutrijente, i neku mahovinu, ona isto brzo radi. Tu su još Limun (više vrsta) Valisnerija (žito trava), cryptocorine (mnogo vrsta), ludwigia, bacopa (australis, monnieri). sve te biljke su brzorastuće, i nisu zahtevne po pitanju CO2 i svetla, tako da će kod tebe sasvim dobro da napreduju i skupljaju hranjive materije iz vode.
Drezga pogotovu, ja sam nju imao brdo na površini dok se ciklitao aq, i dok nisam ubacio više biljaka, E a pošto mi je jaka cirkulacija vode, ona je non stop kružila i zakačinjala se i čupala biljke koje se još nisu užilile i ja je izbacio. Dok je bila u aq nisam imao problema sa tačkastom algom. Kako sam je izbacio, tako krenula tačkasta da buja. I bujaće dok se bilje ne užili lepo, donekle neizbežno.


Nasao sam ove

lemnu, ludwigiju,bacopu, cryptocoryne wendtii i affinis, mahovinu sutra cu ih preuzeti
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 6:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mladen82 ::
Acko nemoj sad nista da diras. Dodaj biljaka. Vidi ako možeš da nabaviš vodu iz nekog akvarijuma koji je već formiran. To je jedino što bi sada mogao da uradiš. I čekaj. Vidi ako možeš da vratiš ribe u radnju ili da daš nekom prijatelju na čuvanje. Ali ako sve to ne može onda neka ih tu gde su. Postoji mogućnost da se izvuku. Što se biljaka tiče voleo bih da se jave ovi stručniji za biljke da kažu koje biljke bi bile poželjne da vuku hranljive materije iz vodene kolone. ja znam za Hemianthus micranthemoides i za MYRIOPHYLLUM BRASILIENSIS ali nisam ja neki stručnjak za bilje.

Hajde LISAC POMAŽI BRE


Hvala puno ja sam danas ove nasao lemnu, ludwigiju, bacopu,cryptocoryne wendtii i affinis, mahovinu to mogu sutra uzeti sad me zanima koliko toga kupiti?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 7:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lenji Lisac ::
Sve sto dalje citas u tekstu nemoj da te obeshrabri vec ides dalje..

Aco83 ::
bas imam puno problema


Dobrodosao u najgori pakao koji moze biti u akvaristici - sve ubaciti odjednom u istom satu sa sve komplet cistom cesmovacom!

Reci cu ti iskreno kao sto i svi kazu greska je u svemu ogromna, ali svi smo tu da te usmerimo koliko je moguce da ovo sada uspe sa najmanje gubitaka po zivi svet.

Naoruzaj se dobrim strpljenjem i batali nerviranje nema vajde sve mora da ide svojim tokom, jer kao prvo nije mala litraza da mozes da vrsis toliko ceste promene vode, filter je nedovoljan, ali posluzice svrsi i bices upucen kako se akvarijum bude razvijao sta ti je ciniti pa ti mozes, a i ne moras da prihvatis predloge/savete kako ces i sta da radis.

Normalna je pojava da se kondenzuje, ali vracace se na mesto, fabricki je akvarijum koji je napravljen tako da nema problema sto se toga tice.. smanji na ~25C temperaturu vode tacnije podesi grejac na 25C nema potrebe da ide preko toga.

Rasprasivac ugasi, jer imas aeraciju u top filteru.

Napisi dimenzije filtera, da vidimo sta sve moze da stane unutra, ali najbolje bi bilo da ukoliko se neko sa foruma javi ko ima viska "prljave" vate ili sundjera, keramickih prestenova.. bilo kog filter materijala da ti da za "prvu pomoc", zato je jako bitno trenutno da u profilu napises odakle si, kao sto kaze andreja84, jer sigurno ce se neko ponuditi makar i sa vodom da zamenis tu cesmovacu u svom akvarijumu. Inace ukoliko je aktivni ugalj trenutno unutra ne vadi ga, jer je dobar za cesmovacu da je ocisti od svega i svacega i izvadices ga kroz mesec dana kada se stabilizuje sistem. Ujedno dobar je i za amonijak koji ce se praviti u prvih ~7-15 dana i koji moze pobiti ribe kao da se nista nije deslio "tihi ubica", mislis sve super ujutru sve pivaju ledjno..

Ukoliko je pesak granulacije 0 ili 0-1 mm to je gadno za bilje (ne zamo za bilje ima tu jos rugih faktora i vise je ciklidne akvarijume gde se non stop mrda) i preporuka je da ga zamenis sa granulacijom minimum po specifikaciji 3-5, a po realnoj meri 1-5mm. Zamenices ga tako sto ces prvo da vratis u pet shop pangazijusa i ribu koja je je bele boje sto lici na oskara sto se slazem sa nesom69, sto se plekostomusa tice i moze da ti ostane u akvarijumu narednih godinu, godinu i po (sa godinu i po je na ~15cm, ukoliko je trenutno na prodajnoj velicini od 4-5cm), i sve ribe sto imas da ubacis u lavor, zatim deo peska pazljivo crevom usisavaj dok ne dodjes do 0.5cm gde se spaja sa podlogom JBL da ne bi i nju usisao. Kada ti ostane peska u toj meri od 0.5 cm preko podloge dodaces pripremljen sljunak u odgovarajucoj zapremini da minimum bude 3cm preko svega toga, pripremas ga kuvanjem od 10 minuta (sa soli, jedino u ovom slucaju moze da ide kuhinska so kod pripreme stvari za akvarijum koje se posle dobro ispiraju, nikako se ne ubacuje direkt u akvarijum postoj so za akvaristiku) pa ispiranjem kroz blage mlazove mlake/tople vode se ispere kroz par puta i tek je onda spreman za ubacivanje u akvarijum.

Dok ne razmislis u kom pravcu ce da se razvija akvarijum tacnije da li je akcenat na ribe ili akcenat na bilje ili biotop ili ciklidni (ukoliko se odlucis za ciklidni pesak moze i da ostane, sve i svasta cee da ti pada na pamet sto vise budes citao) predlog je da naguras plutajuce bilje limnobium, pistiu, drezgu da zauzme dve trecine povrsine akvarijuma i da drzis tako dok ne razmislis sta je u planu dalje da bi em pomoglo cikliranju em cistilo vodu od svega i svacega em pomoglo u startu protiv stvaranja aligi i mnogo sto sta jos..

Posto u akvaristici ni jedno desavanje nije preko noci javi kakvo je stanje za tri dana i da li su ti izasli u susret da prime ribe nazad (privo ih pitaj nemoj setati ribu tamo vamo) do tada citaj sto ti je bolan970 poslao link a posebno se zadrzi na ovom http://www.akvarijum.org/forum.....12804.html uputice te kako ces i sta ces dalje da preduzimas, naranvoo i pitaj slobodno ukoliko imas nedoumica vidis valjda koliko ima vooljnih da pomognu. Bice to u redu.

Ukoliko ti se ne radi toliko oko akvarijuma ubaci par africkih ciklida (naravno bez ovih riba) i bice to vise nego dovoljno. Wink


Svaka cast za ovako opsiran odgovor puno mi ovo znaci i pomaze sto se tice ovog filter u njemu imam samo vatu a dimenzije su duzina 53 visina 7 i sirina 10cm gledao sam danas da kupim keramiku ali nisam bio siguran koliko toga treba ubaciti unutra pakovanja su po 300 grama i kakvim crijevom mogu usisati ovaj pijesak i kako ubaciti vecu granulaciju a da ne napravim rusvaj u akvarijum? Jaka je cirkulacija u akvarijumu cupa biljke i rasprsuje sitni pijesak
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Aco83
Akvarista



Registrovan: 18 Feb 2018
Poruke: 111
Lokacija: Banja Luka

PorukaPoslao: Uto Feb 20, 2018 7:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

vlajko Smile ::
Poz aco, akvarijum ti je lep, samo treba da se stabilizuje i posle toga da se odrzava kako treba. Ja sam pocetnik, akvarijum nemam ni godinu dana, pa ti savetujem da citas ovaj forum i eto poslusas savete nasih akvarista. I ako ti ugine neka riba, nemoj da posustajes (uginule su i meni neke ribice na pocetku, verovatno zbog moje neinformisanosti). Akvaristika je super, videces kad sve bude kako treba da obaveze oko akvarijuma i nisu nesto velike. Smile


Hvala!

Samo da se malo sve stabilizuje da vidim kako i sta ne moze se nista srediti preko noci idemo korak po korak Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Aquar Jajale pumpa i top filter Aco83 Filteri i pumpe 64 Ned Feb 18, 2018 1:46 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 




eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License