Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Pomoc oko bolesti Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
duduk stevan
Akvarista



Registrovan: 23 Maj 2015
Poruke: 65
Lokacija: dec

PorukaPoslao: Ned Mar 11, 2018 10:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav akvaristi,
pored problema sa biljkama koje sam opisao u drugoj temi evo problema i sa ribicama.Zapravo primetio sam na crnoj tetri kao neki cir ili sta vec na telu pa me interesuje sta bi moglo da bude,kao i jedna ksifo je sva nesto slepljena i pocela je da beli.Svaka pomoc dobro dosla.Evo i slicica
Image
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor






PorukaPoslao: Ned Mar 11, 2018 10:11 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Valter
Akvarista



Registrovan: 11 Jan 2013
Poruke: 94
Lokacija: Beograd

PorukaPoslao: Sub Mar 17, 2018 9:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bolesne ribe baciš, a uzrok bolesti otkloniš, kako ne bi izgubio još koju ribu. Dok sam bio mlad i neiskusan, lečio sam bolesne ribe, mnogo toga naučio i na kraju shvatio da lečenje nije isplativo, jer lekovima samo truješ ostale zdrave ribe, poremetiš parametre vode, pobiješ i korisne bakterije, ponekad uništiš i biljke. Meni se najbolje pokazala prevencija. Vodim računa o kvalitetu vode i ostalim uslovima u akvarijumu, a ako se nekad desi da neka riba zakunja, to ide napolje.Flašicu FMC sam kupio pre 8 godina i još je nisam načeo.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
io
Akvarista



Registrovan: 26 Sep 2013
Poruke: 418

PorukaPoslao: Sub Mar 17, 2018 11:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa dobro, najlakse je pobiti bolesne ribe, ali je mnogo bolje redovno menjati vodu u akv da do bolesti ne bi doslo. ipak pre ubistva bolesnih riba mozes pokusati da im pomognes, recimo bas s fmc-om. to je prilicno jak lek pa bi najbolje bilo da te dve bolesne ribe izdvojis u karantinski akv. ukoliko ga nemas, dovoljno je i kofa od 20 l (ima da se kupi u radnjama s plastikom) i rasprsivac za vazduh i vazdusna pumpa. izdvojis njih dve u kofu, sipas 10 l vode iz akva, 10 cesmusu, i naravno lek. ukoliko u decu ima da se kupi, sera baktorur direkt tablete su takodje delotvorne. ima uputstvo kako se koriste, jedna na 50 l vode, znaci u 20 l stavis pola tablete. i za fmc i za baktopur direkt treba pratiti uputstvo, uvek je bolje bar pokusati izleciti ribe. naravno koristi ili fmc ili baktopur, ne oba odjednom nikako!

voda u tvom akvarijumu je ocigledno vrlo loseg kvaliteta cim se javljaju bakterioloska oboljenja poput ove bubuljice gadne. verovatno to sleduje i ksifi...

opisi malo uslove , koliki je akv, koliki je filetr, koliko cesto menjas vodu? ne znam de ti je ta druga tema, pa se malo raskucaj i u ovoj.

mozda ti je filter premali ili pumpa preslaba ili previse hranis ribe pa ima previse otpada, u svakom slucaju bakterioloska oboljenja se javljaju kad nesto ne radis dobro.

voda se menja jednom nedeljno 30% , a kad se desi da se razvije neka bakterioloska bolest, onda nije lose ni menjati svakih 4 dana po 20% da bi malo iscistio vodu.

poenta akvaristike nije da poubijas sve ribe koje ti dodju u akv pun bolesti nego da svaka zivi sto zdravije i duze i srecnije u zdravom akvu. i mi kad smo bili mali, pa se razbolimo, majka nas ne ubije nego nam kupi antibiotik i sirup za kasalj, prema tome potrudi se malo oko svojih ljubimaca.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
duduk stevan
Akvarista



Registrovan: 23 Maj 2015
Poruke: 65
Lokacija: dec

PorukaPoslao: Sre Mar 21, 2018 8:09 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala na trudu,ovako akvarijum je oko 120 litara,spoljni filter trokomorni zapremine oko 10 litara sa filter materijalom u sebi,sera siporax,plavi bio sundjer krupnije granulacije,neki kineski siporax,perlon vata,plavi bio sundjer sitnije granulacije.Bas tako je i poredjan u filteru.Pumpa 700 l/h,pumpa vazduha,zamena vode oko 50l na 10 dana,hranjenje jednom dnevno sa nekim serinim listicima 4 vrste u jednoj kutijici.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Lenji Lisac
Akvarista



Registrovan: 08 Avg 2015
Poruke: 825
Lokacija: Beograd, Karaburma

PorukaPoslao: Pon Mar 26, 2018 7:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne znam kakvo ti je stanje posle dve nedelje i da li su ribe jos zive, ali ove izbocine resava baktopur bilo u tabletama bilo u tecnom obliku, definitivno menjaj redivnije vodu i sifoniraj podlogu kvalitet vode nije zadovoljavajuc i ukoliko si u mogucnosti napravi domacu hranu sa pojacanim belim lukom ili kupi vitamine za ribe pa na svako hranjenje na samu hranu po kap ili dve da upije pa posle minut ubaci da pojedu, vitammi se mogu i direkt u vodenu kolonu dodavati, ali je efektivnije ukoliko se dodaje preko hrane.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Pomoc oko mrjesta vieje synspilium Luka2907 Razmnožavanje 0 Sre Jan 10, 2024 10:53 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoc oko razmnozavanja Luka2907 Američki ciklidi 1 Sre Jan 10, 2024 10:48 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoc za pocetnika peravsp Početak u akvaristici 17 Ned Okt 01, 2023 6:54 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoc oko diskusa TurboForce Početak u akvaristici 6 Sub Jun 10, 2023 1:03 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoc za vrtic dzo87 Na poklon 0 Sre Apr 12, 2023 4:17 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 




eXTReMe Tracker
Powered by Akvaristika
rss
Creative Commons License